Wki

Hur du använder färdigförpackade betongmassa

För mycket små projekt som trottoaren eller reparationer uppfart, kan påsar med färdigblandad betong vara en pengar att spara alternativ till att köpa Fabriksbetong bulk betong. Denna produkt är tillgänglig i påsar med torra blandade material kan köpas i hemmet förbättring och bygga butiker utbudet på många områden.

Steg

Hur du använder färdigförpackade betongmassa. Räkna ut hur mycket färdigblandad betong du behöver för ditt projekt.
Hur du använder färdigförpackade betongmassa. Räkna ut hur mycket färdigblandad betong du behöver för ditt projekt.
 1. 1
  Räkna ut hur mycket färdigblandad betong du behöver för ditt projekt. Multiplicera längden gånger bredden gånger djupet av det utrymme du behöver för att fylla. Detta kommer att berätta att ge en kubisk storlek eller volym, av betong som du behöver. Därefter dela upp volymen (i kubikfot, meter, etc.) av paketet avkastningen av det material du använder. Normalt levereras färdigblandad betong i 20, 40, och 80 påsar pund, med 80 pund påse ger ca 0,6 kubikfot av betong.
 2. 2
  Förbered alla blanketter du behöver för att hålla betongen och lönegrad och kompakt marken eller sub grade material. Placera alla armeringsjärn, och generellt sett, vara redo för din betong.
 3. 3
  Köp den förblandade produkten du har valt att använda. Här är några exempel på olika blandningar allmänt tillgängliga:
 4. 3000 PSI (pounds per square inch) tryckhållfasthet, grus, sand, och portlandcement blandning. Detta är en grundläggande, billig betong passar de flesta reparationer, samt för inställning Stolpar och.
4000 PSI blandningen är för att reparera eller bygga konstruktionsbetong som trottoarer eller infarter, där extra styrka kommer att öka hållbarheten hos den färdiga ytan. 5000 PSI snabb inställning betong är en mycket stark blandning med en högre andel av portlandcement till fina och grova aggregat, som vanligtvis används när snabb-inställning är önskvärd och högre hållfasthet kan behövas. Sand mix innehåller inget grus eller sten (grov ballast) och används för fogning eller toppning, där en jämnare yta önskas. andra mixar inkluderar förblandade murbruk, icke-metalliska krympfria Fogmassor och höghållfast tidigt (högt tidigt) betong. Dessa är specialitet mixar för särskilda ändamål som inte omfattas av denna artikel.
4
Samla material du behöver för att slutföra projektet. Se "Du behöver" nedan för en komplett lista, men dessa kommer att inkludera din torrbetong mix, rent vatten, en spade och en behållare för blandning.
5
Öppna en påse med din konkreta mix och häll det i din blandning behållare. Skottkärror (som på bilderna) är idealiska för att blanda små mängder betong. Undvik att spilla det torra materialet på färdiga ytor eller gräs gräsmatta, och ha vinden i ryggen, om möjligt för att undvika inandning av damm från denna produkt.
6
Gör en liten fördjupning eller hål i det torra materialet i mitten av behållaren, med användning av en spade eller hacka blandning. Detta kommer att fungera som en reservoar för det vatten du lägger. Häll en liter vatten för var 60 pounds av torr blandning in i fördjupningen. Oroa dig inte om spill eller stänk, eftersom alla behållarens innehåll ska blandas helt innan betongen används.
7
Alternativt, om blandning betong i en skottkärra, vattnet tillsattes först och torr blandning infördes efter. The Portland cement, den viktigaste ingrediensen i betong, introduceras till stillastående vatten, initierar hydrering, inte tvärtom. Gör blandning med en spade enklare och lättare. Bara handlingen att hälla blandningen i vattnet börjar hydratiseringsprocessen utan att lyfta en spade. Tricket är hur mycket vatten per påse att lägga.
8
Vattnet / betong förhållande bestäms av volymen av portlandcement i påsen, inte väska bruttovikt. Förhållandet är vanligtvis 1 liter per 80 £ påse. Men 1/5th av en 5gal. hink är svårt att blanda med £ 80 i Portland cement, ballast och blandning för hand spade i en skottkärra. I roterande betongblandare, är detta enkelt. Med en spade du hamna bulldozing genom halvstel envis blandning som inte vill flytta. Ett sätt är att börja med att hälla två liter i kärran, dumpa den första påsen i, blanda helt i ett slam, lägg sedan till väska nummer två, förutsatt fysiskt stark nog för att manövrera den erhållna vikten. Om inte, häll en halv 80 £ påse i 1 gallon, blanda väl, tillsätt sedan resten, blanda ordentligt.
9
Vid blandning med spaden, så roligt eller udda som kan tyckas, är spaden paddlade igenom mixen precis som paddling. Störta spaden i blandningen ovanpå vattnet vid Barrow rundad front och paddla bakåt, ösa cement och transporterar det tillbaka och dumpning i fronten för att komma i kontakt med vatten. All skotta är att bringa betongblandningen i kontakt med vatten för vatten och cement kemisk interaktion att göra resten. Upprepning av paddling steget över och över, så många gånger som det tar, tills varje fläck av mix kontakter vatten (vanligtvis cirka två till tre minuter stadig Eddie), kan som i inte hittar något torra blandningen gömmer längs botten, sidor eller någonstans. Du vet att det är helt blandat när du kan ta en handfull som inte kommer att hålla sin form efter pressas till en boll, men ändå inte soupy. Om bildar en boll = alltför torr. Om springer = för mycket vatten. Den rätta blandningen för starkaste betong bosatt i mellan torr och rinnande och konstateras av erfarenhet. Den starkaste är 0,45 vatten enhet per Portlandcement enhet.
10
Rör om material och vatten, med hjälp av en spade eller blanda hacka, så allt material är våt. Lägg ytterligare vatten tills betongen är så plast som du vill att det ska vara för ditt projekt. Du bör undvika att göra betongen för tunn, eller soupy, eftersom överskottsvatten kommer att försvaga den färdiga betongen, och kommer även att låta aggregaten att separera ut av mixen.
11
Fortsätt att blanda i en minut eller två att fullständigt blanda vattnet i betongen blandningen. Betong hårdnar genom processen av hydration, så fortsätter att blanda materialet kommer att försäkra att reaktionen kommer att ske helt.
12
Placera din betong i din.
13
Float din betong efter den är placerad och rodded av med en rak kant eller avjämningsmassa styrelse. Du kanske vill klappa betong med din avslutande verktyg för att komprimera materialet, avlägsna eventuella tomrum eller luftfickor som har bildats som du placerat den.
14
Avsluta betongen enligt dina egna behov eller kraven i projektets utformning.
15
Barrikadera området runt betongen för att förhindra förbipasserande från att kliva in i det (vilket kan förstöra din färdiga projekt) och låt den ställa och härda. Rengör och lägga undan dina verktyg, rensa upp i området, och ta bort de tomma påsar när du är klar.
16
Tekniken att korrekt bota horisontell gjuten betong, så kommer att ställa över tiden för att maximal styrka och integritet, är att förhindra att vatten tillsattes och blandades med betongen i kärran från att avdunsta bort från den nyligen hälls och troweled platta eller annan yta. Detta uppnås med ett sekundärt skikt / film av vatten som fungerar som en oberoende förångningskällan. En betongyta sealer kommer att utföra densamma. När betongen är styva nog att stå på, skölj med vatten så att detta vattenskikt / film kommer att avdunsta, inte vattnet i betongen Annars tillämpa en sealer. För vertikal formnings-gjuten betong, ett fundament vägg, etc, 3/4 "hål borras varje 2 'eller så i rutmönster att ventilera värmeenergi, kylning av betongen så mycket som möjligt. Är Isolerande filtar används också. Med plattor, vatten sprutas ovanpå eller översvämmade över så att vattnet kommer att mätta ytan under minst sju dagar i följd. Det är inte tillräckligt att hälla, murslev nivå och smidig, pack upp verktyg och lämna. Du måste underhålla en film av H2O på ytan 24/7 under 7 dagar (eller sigill för att blockera vatten fly), och varför betong entreprenörer brukar lämna en liten damm så kan gå ut för att hälla mer konkret håll veta att vattnet vid det senaste jobbet inte kommer att helt ha avdunstat när de återvänder rinna.
17
Ett alternativ till att blanda med en spade och skottkärra är att blanda i en standard fem gallon bucked med en blandning borrmaskin med en "piska" bifogad fil. Detta är bäst för murbruk mixar men arbetar med betong blandar också. Fyll en buck bara mindre än 1/3 med vatten och tillsätt en hel 30kg säck av färdigförpackade betong och blanda.

Tips

 • Betong kan bränna huden av om det fastnar på den. Därför alltid täcka upp huden genom att bära långärmad toppar, byxor, och lämpliga handskar.
 • Ha en bra vattenkälla redo innan du börjar. Detta gör att du kan blanda allt ditt material, städa upp verktyg, och städa upp spill som uppstår när du arbetar.
 • Ha en plan och en plats för att befria er från överflödigt betong.
 • Köp färdigblandad betong i väskor du är bekväm hantering. £ 80 påsar som måste lyftas flera gånger, transporteras långa sträckor, eller på annat sätt hanteras överdrivet kan vara för mycket för dig, så fundera på att köpa produkten i mindre påsar.
 • Tekniskt sett är konkret vad cement med aggregat är vid tillsats av vatten. dvs, våt.
 • Om du har (fysiskt stark), assistans kan väskan betong också blandas och hälls enkelt från en stark presenning, häll torra blandningen på tarp, häll vatten i fördjupningen (som ovan), sedan med din hjälpare, plocka upp de 4 hörnen och skaka och rulla blandningen tillsammans tills den smälter (90 sekunder eller så). Detta sätt kräver hålla en ganska rejäl mängd vikt upp i luften en stund, men många människor tycker att det är en mycket snabb och enkel metod.

Varningar

 • Använd en ansiktsmask eller andningsskydd, skyddsglasögon och kemikalieresistenta handskar vid användning av betong.
 • Konkreta blandningar kan ställa in snabbare än väntat, så var beredd, och få hjälp om det behövs.

Saker du behöver

 • Förblandad betongmassa
 • Shovel
 • Behållare för blandning
 • Finishing verktyg
 • Rent vatten
 • Säkerhetsutrustning