Wki

Så för att avsluta en stor spännvidd av betong

Efterbehandling stora områden och stora spännvidder av tar olika tekniker än mindre plattor, men om med rätt förberedelser, kan det göras.

Steg

Så för att avsluta en stor spännvidd av betong. att passa med en fogsvans.]] Ställ dina former.
Så för att avsluta en stor spännvidd av betong. att passa med en fogsvans.]] Ställ dina former.
 1. 1
  att passa med en fogsvans.]] Ställ dina former. Dessa måste ställas in till rätt klass, stagade säkert, och hamnar rätt.
  [[Image: Driveway3_405.jpg | center | Styckning ett
 2. 2
  Bestäm bredd har du möjlighet att placera och skrid ut i ett svep. Normalt ska den raka kanten för "planing", eller planar ut plasten betong, vara mindre än 16 meter, såvida du inte har massor av människor till "pull" överskottet betongen framifrån som du framsteg ner längden på placeringen. 12 meter är en mer rimlig bredd för 2 personer som arbetar skriden ombord, och en person håva den högre betongen framför skriden.
 3. 3
  Ställ in en "flytande formen" eller en "pipa avdragare" längs längden på hällandet. Detta är en guide för att hålla skriden på rätt höjd så att betongen avslutar utanför plan. Det kan vara en 2x2 ombord, eller en 1 1/2 till 2 tum metallrör ligger på toppen av insatser, som kan tas bort från betongen efter den första sektionen är placerad. Med 2X2 virke, enkelt huggna 2X2 stakes tillräckligt länge för att köras ordentligt i jorden under formuläret. Röret avdragare kan skruvas till små metall eller andelar trä på ett liknande sätt, med hjälp av en sträng linje sträckt tätt över de yttre formen styrelser att hålla den på rätt höjd.
 4. 4
  Lämna en "lane" i din platta område för att stödja konkreta lastbilen så att Utkastaröppningen kommer att kunna svänga tillräckligt för att placera betong nära skriden styrelsen som du arbetar ned i formuläret.
 5. 5
  Place 3/4 tum plywood eller 2x12 timmer längs banan avstånd för de konkreta lastbil hjul att resa på om undergrunden inte packas tillräckligt för att stödja denna tunga belastning utan att skapa hjulspår, eller skada armeringsjärn eller tråd.
 6. 6
  Lägg ut några kontrollåtgärder skarvar längs utsidan formerna och de mellanliggande flytande former. Du kommer att behöva skära lederna in plattan i avsnitten om processen att placera betongen tar tillräckligt lång så att materialet börjar sätta upp innan du är klar att placera din betong. Detta kommer vanligtvis gäller endast exponerad betong som garageuppfarter och uteplatser, invändiga plattor som är täckta med mattor eller andra golv får inte kräva kontroll lederna.
 7. 7
  Installera eventuella förstärkande och / eller fuktbarriär.
 8. 8
  Figur betongen. Mät bredden och längden, och multiplicera dessa mätningar för att få området, sedan multiplicera områdets gånger decimal mätning av djup i samma mätsystem, antingen fot eller meter. Om du använder mätare, kommer detta att ge dig den kubiska volym i meter, om du använder fötterna, dividera resultatet med 27 och du kommer att få volym i kubikmeter, den enhet med vilken färdigblandad betong säljs i Europa.
 9. 9
  Få din hjälp tillsammans. Du behöver minst 3 starka personer för att hjälpa till med placeringen av din betong. Detta inkluderar 2 personer för att dra skriden ombord, och en för att driva konkreta skjuta, placera materialet i ett enhetligt djup framför skriden.
 10. 10
  Kolla vädret prognos för dagen du planerar din konkreta placering. Dåligt väder kan göra det nästan omöjligt att avsluta betongen korrekt. Temperaturer under 40 grader (F) anses i allmänhet vara för kallt för denna operation, och på något sätt bör betongen placeras om det finns en möjlighet att blanda frysa innan det härdar. Regn, kan speciellt skyfall tvätta bort cementpastan lämnar idel grus och sand på betongens yta.
 11. 11
  Samla upp de nödvändiga verktygen. För ett enkelt kvast eller säck färdiga uppfart, behöver du ett ogräs, rikthyvel, bullfloat med 10 fot med handtag, magnesium eller trä flottar hand, en rak kant ombord, skyfflar, och 1 eller 2 "Come-alongs". En come-along är som en bred platt hacka med en trä eller glasfiber handtag, som används för att kratta och dra plastisk betong framför skriden styrelsen till rätt höjd. För hårt spacklas betong, skulle det gynna förmodligen att hyra en makt murslev, men dessa är tunga och kraftfulla maskiner, så använd sunt förnuft när det gäller.
 12. 12
  Beställ din betong. Large "häller", eller placeringar, kan ta timmar och flera lastbilar med material, så planera i enlighet med detta, tillåta dig själv tid att slutföra jobbet innan mörkret.
 13. 13
  Säkerhetskopiera din betongbilar den väg du har förberett, eller nedåt på utsidan av formulären om bredden tillåter. Normalt kommer en konkret lastbilens tömningsränna nå ca 10-12 meter från närmaste hjulet, så det är möjligt att placera en 16 fot bred platta från utsidan av de former.
 14. 14
  Kontrollera "nedgång" i din betong. Om du gör en icke-specifikation placering, få föraren att justera nedgången till cirka 5 eller 6 inches genom tillsats av vatten. Tänk på att ju mer vatten du lägger till, desto mindre strukturell styrka den färdiga betongen har, på grund av kemiska processer i hydrering av material, men försöker göra en stor placering med oerfarna människor svårt nog med "våt" betong.
 15. 15
  Börja placera din platta längst i, eller baksida. Har föraren av lastbilen drar sakta framåt medan han utsläpp för att inte stapla upp stora mängder betong som måste dras ned i formuläret. Den urladdning betong bör inte ackumulera mer än ett par meter framför skriden styrelsen när som helst.
 16. 16
  Dra skriden. Det hjälper ofta att luta skriden styrelsen tillbaka omkring 10 till 15 grader när du drar den, och vissa slutbehandlingsenheter föredrar att "såg" styrelsen fram och tillbaka över betongen att stänga små håligheter i ytan.
 17. 17
  Rake den "höga" betongen ner framför skriden styrelsen. Eftersom materialet är plast, om du tillåter det att bygga upp framför din styrelse, kommer det flyta under den, lämnar produkten högt bakom skriden.
 18. 18
  Skär några fogarna med skriden styrelsen som en rak kant som du arbetar förbi dem. Detta görs med en konkret rikthyvel, hanterat ett billigt trä verktyg tillgängliga från järnaffärer och hem lager förbättring.
 19. 19
  Ort och skrid betongen till slutet av din platta. Om du har lämnat en bana för lastbilen att backa genom din häll, måste du stoppa lastbilen tillräckligt länge för att snabbt ställa in slutet på plats och stav ner.
 20. 20
  Tillbaka lastbilen tillbaka ner plattan på nästa avsnitt av din placering. Dra ut röret eller flytande golv. Om vädret är ganska coolt, eller du har placerat betongen för plast, kan det sag något längs kanterna, men det borde ha klass tillräckligt nära kanten till "wet avjämningsmassa", eller använda betongen för att hålla den rak kant till grade. Om inte kommer att hålla klass, måste du lämna den flytande skriden på plats tills placeringen är klar, sedan gå i den våta betongen och dra ut den, fylla den lilla diket eller depression in med spadar fulla av betong som du går.
 21. 21
  Börja placera betong igen på "långt" i slutet av pour. Den person som innehar den raka kanten på toppen av den intilliggande våt betong måste bara tillåta det att "flyta" eller skumma över toppen av det materialet.
 22. 22
  Slodan betongen innan den börjar att ställa in. Detta kan innebära att ha en extra person som arbetar bakom besättningen som gör placeringen. Detta gäller särskilt i varmt och torrt väder, eller på torr, poröst material som tillåter betongen att börja ställa in mycket snabbare. Den slodan skjuts över ytan av den våta betongen med den främre kanten lutas upp (genom att hålla ned handtaget) och dras tillbaka med den bakre kanten lutas upp (genom att hålla i handtaget hög). Luta sväva precis nog gå varje sätt så att den främre, eller framåt att resa riktning kanten inte gräva i den våta betongen. Besprutning en dimma av vatten på betongens yta kommer att minska flyta över det.
 23. 23
  Arbetet kanterna på din platta med en kantverk, och städa upp lederna och några "ansikten cat" (ojämnheter) med din magnesium flyta genom att arbeta bort av knä styrelser när betongen kommer att stödja din vikt.
 24. 24
  Avsluta plattan genom att dra en bred, mjuk pensel med knuff kvast över det, eller spackel med makt murslev.
 25. 25
  Bota betongen med plastfolie om temperaturområde och luftfuktighet kräver det. Om plattan inte kommer att utsättas för höga temperaturer, heta solen, eller torra vindar, är härdning tillval. Många människor kommer att argumentera denna punkt, men utan tekniska specifikationer och krav konstruktion, det finns ingen absolut "krav" för härdning av betongen.
 26. 26
  Städa upp dina verktyg, hitta en vilstol, och hoppas att Tylenol hjälper dig ur sängen nästa dag. Om du är en helg krigare typ betong efterbehandlare kan du tänka två gånger om att upphandlande din nästa stora pour.

Tips

 • Beställ din betong på en svacka du kan arbeta med, vanligtvis 5 eller 6 inches. Normalt kommer det konkreta företaget justera designen mix så att din önskade hållfasthet kommer att mötas på detta Cement till vatten förhållandet.
 • Fråga om att lägga retarder, om placering i mycket varma förhållanden, för att bromsa den inställningen tid av ditt material. Lägga till en accelerator, som kalciumkarbonat, i kallt väder kan minska väntetiden för efterbehandling din betong, men följ konkreta leverantörers förslag om du inte använder den.
 • För stora placeringar där det är omöjligt att få rännan hela plattan, kan du använda en mjukgörare som "Super P", vilket gör att betongen att bete sig som en vätska utan att påverka hållfastheten. Detta ger dig möjlighet att "ränna" betongen ganska långa sträckor, och gör utjämning ytan något lättare.
 • Ge dig själv tillräckligt med tid, och hitta tillräckligt med hjälp innan du tar på denna uppgift.
 • För mycket breda yttre plattor som uteplatser och uppfarter, lutning eller krona ditt betong för att tillåta vatten att rinna av. En allmän tumregel är ungefär 1/4 tum eller mer per 10 meter.

Varningar

 • Var försiktig runt betongbilar, speciellt när du säkerhetskopierar dem. Föraren kan bara se dig om du kan se hans speglar... och om han tittar på.
 • Betong kan orsaka hudirritation, speciellt om det blir i dina stövlar eller andra platser där det kan agera abrasively. Bär gummistövlar och handskar för att skydda dina händer och fötter.
 • Använd skyddsglasögon för att undvika att få materialet i din.

Saker du behöver

 • Skyddsglasögon.
 • Gummistövlar.
 • Verktyg som nämns i artikeln, däribland slodan med handtag, kom alongs, rak kant, hand flottar, kantverk, rikthyvel, skyfflar.