Wki

Hur man bygger barnens självförtroende

Self-är viktigt för att nå framgång. Barn är känsliga och behöver uppmuntran för att lära sig. De behöver stöd från föräldrar och vuxna att växa upp väl avvägd. Förtroendet för barn kommer från positiva stöd hos vuxna.

Steg

Hur man bygger barnens självförtroende. Det är viktigt att barnen får en positiv bild av sina egna.
Hur man bygger barnens självförtroende. Det är viktigt att barnen får en positiv bild av sina egna.
 1. 1
  Det är viktigt att barnen får en positiv bild av sina egna. En positiv bild innebär att de är självsäkra, de vet sina egna gränser och lita på sina egna förmågor. Människor som har en positiv image njuta av sina liv och klarar sig i tuffa situationer. Så, är det samma situation för barn, i syfte att bygga upp självförtroende, föräldrar måste visa förtroende för sina barn. Denna känsla är inte medfödd. Det är skapat i barnets omgivning. Verbala och icke verbala signaler är viktigt att empart ett budskap om förtroende. Förtroendet från vuxna ger barnet möjlighet att hantera nya utmaningar och aktiviteter.
 2. 2
  Acceptera barn för vilka de är. Oavsett barnets rättighet innebär, bör vi uppmuntra dem, berömma dem och vara specifika, till exempel, inte säga "Du är bra grabb", säger "Jag gillar sättet du rengjort ditt rum, har du god organisationsförmåga". Om ett barn gör något olämpligt, då måste vi rätta till dem (utan att skrika på dem). De måste veta att utan att göra misstag, kan det inte finnas någon visdom.
 3. 3
  Barn lär sig mycket mer genom att försöka för sig själva även om det kommer att ta längre tid och förmodligen bli mer rörigt. Tålamod och förtroende kan göra en hel del. Ge barnen tid och utrymme för att prova något nytt och lära av sina misstag. Förse dem med hjälp, om de behöver det. Var stolt över dem, även om de inte lyckas. Barn med självförtroende är inte skrämda av nya erfarenheter eller lärande situationer.
  • Tillåter barn att slutföra pussel eller projekt på egen hand (du kommer att hjälpa om de frågar) kommer att bygga sitt självförtroende.
 4. 4
  Agera som en förebild. Barnen lär sig det mesta av ditt beteende. Barn imiterar alltid vuxna beteende, bra och dåligt. De vill vara vuxna själva. Om de ser dig svära, kommer de att svära. Om de ser att du ber, kommer de ber. Om de ser dig hjälpa andra, kommer de att försöka hjälpa till. Misshandlade barn blir pedofiler.
  • Bygga förtroende för barn kommer att hjälpa dem att nå framgång som vuxna.

Tips

 • Förstå dina barn och barn beteende väl kommer att hjälpa dem att bygga lättare.

Varningar

 • Undvik att lägga för mycket press på barnen. Det skadar deras självförtroende.