Wki

Hur Groom en yorkshire terrier

Att hålla en Yorkshire Terrier päls i toppform är viktigt att hålla en Yorkie ser frisk och lycklig. Följ dessa steg och du har en Best in Show päls!

Steg

Hur Groom en yorkshire terrier. Placera din yorkie på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord.
Hur Groom en yorkshire terrier. Placera din yorkie på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord.

Inställning för grooming

 1. 1
  Placera din yorkie på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord. Om du väljer att vara på golvet, lägga ut en mjuk, stor handduk för att hålla håret från golvet och hålla din hund bekväm.
  • Ta bort alla tillbehör som du bär som krage, pilbågar, eller hund kläder.
 2. 2
  Spraya din hund med en päls balsam och vatten mix. Du kan göra det här hemma, eller köpa vattenlösa schampo. Att göra detta kan hjälpa till att förebygga brott och kluvna hårtoppar. Men kom ihåg, om din hund är en utställningshund, efter bad, borde det inte finnas några spår av något ämne, men vatten i pälsen.
  • Du kan göra din egen balsam så här: Blanda vatten och en hund päls balsam i ett spritzer flaska. Gör det ca 5/6 vatten och 1/6 balsam. Eller så kan du bara köpa en färdig balsam spritzing päls.
  • Yorkies behöver inte alltid balsam. De har faktiskt en väldigt naturligt fet päls och använda balsam kan mycket väl bara tynga ner den. Om du inte har en blandras, eller en hund med hudåkomma som behöver balsam (och om så är fallet kvaliteten på maten kan vara att skylla), kan du hoppa över det här steget och spara dig pengar.

Grooming din yorkie

 1. 1
  Använd din pin borste och kamma din Yorkie featherings örat försiktigt.
 2. 2
  Vänd henne över på rygg och borsta hennes bröst under armhålorna, och på hennes "under" ben.
 3. 3
  Borsta featherings på hennes ben, hennes svans, lår, nacke och rygg.
 4. 4
  Sedan använda kammen att upprepa samma steg som du använde med stiftet borste. Använd borste och och upprepa samma steg som kammen. Också, borsta hennes ansikte och nospartiet mycket försiktigt.

Grooming öronen

 1. 1
  Ta din pincett och försiktigt plocka håret inne i örat. Lämnar håret inne i örat kan orsaka infektioner och kan vara obekväma.
  • Använd antingen örat våtservetter, eller öra rengöringsmedel och torka örat där vaxet är uppenbart och genom olika sprickor i örat. Vaxet är vanligtvis en brun eller svart färg.
  • Var försiktig så att du inte skadar din hund. Peta inte för djupt i hörselgången med något föremål. Men inte vara alltför rädd för att rengöra örat - det är nästan omöjligt att röra en hunds trumhinna, än mindre bristning det genom rutinmässig rengöring. Hundar har "L" formade hörselgångar, så länge som en person rengöring rakt nedåt in i hörselgången, är trumhinnan inte tillgänglig.
  • För rengöringsmedel, använda något som Läkarens Foster och Smith Ear Cleanse.
 2. 2
  Försiktigt spruta lösningen i hundens öra och gnugga örat i en cirkelrörelse.
 3. 3
  Ta en bomullstuss, placera den precis under luckan, och försiktigt tippa din hunds huvud mot den. Lösningen kommer att fångas i bomullstuss.
 4. 4
  Ta en ren bomullstuss och torka där någon lösning kvar. Din hunds öron bör nu vara mycket ren.

Rengöring hundens tänder

Borsta hundens tänder minst två gånger i veckan.

 1. 1
  Ta din hund tandborste och hund tandkräm. Borsta hundens tänder är mycket viktigt och kan förhindra plack byggs upp och smärtsamma, dyra tandläkarmottagningar.
  • Använd tandborstar och tandkräm formulerade för hundar och skölj under varmt vatten i cirka tre sekunder. Sedan satte under kallt vatten så att den inte skadar din hund. Detta kommer att rengöra tandborsten.
  • Det finns en liten finger pensel med plast borst du kan köpa på någon djuraffär i PET kataloger (t.ex. Läkarens Foster och Smith), eller från din veterinär.
 2. 2
  Squirt en ärtstora belopp på tandborsten.
 3. 3
  Försiktigt, flytta din hunds läppen uppåt så att du kan se hennes tänder.
 4. 4
  Borsta alla tänder i munnen under ca en minut.

Rengöring hundens ögon

 1. 1
  Torka ögonen boogers bort och runt ögat fälgen med ögat våtservetter. Var riktigt försiktig! Får inte torka in i ögat, som verkligen kan sticka!

Trimning naglarna

 1. 1
  Använd en clipper hund spik, inte en mänsklig nagelklippare. Det är verkligen bra att ha någon kunnig visar hur du klippa en hund naglar första gången. Även om det är möjligt att slå snabbt, ogrundad rädsla att skada hunden kan hindra dig från att se till att hundens naglar hålls i gott trimmas, kondition. Var medveten om att slå snabbt är aldrig dödlig - det kan blöda en hel del, men det kommer att sluta med minimal adstringerande pulver.
 2. 2
  Klipp bara toppen av nageln, och inte någon ytterligare eller du riskerar att slå snabbt. Den snabba kan vara mycket svårt att se i mörka naglar, så håll dig till trimning spetsen.

In i badet

 1. 1
  Köp några krämig hund schampo som kommer att göra din yorkshire terrier päls "silkeslen och mjuk". Ett bra varumärke val av schampo och balsam är Crazy Dog eller Buddy Wash, dessa fungerar bra på Yorkies. Men om du inte har råd, eller som inte vill spendera en hel del på detta, är normal hund schampo böter. (Se ovan för huruvida balsam behövs.)
 2. 2
  Blöt din yorkie helt från toppen av huvudet till slutet av svansen. Var noga med att inte få något vatten direkt i hundens ögon.
 3. 3
  Spruta lite schampo i dina händer. Börja med att tvåla från toppen av halsen till slutet av svansen. Shampoo utsidan av öronen, benen, bröstet, magen, featherings, och resten av kroppen.
 4. 4
  Skölj schampo av pälsen i minst 3 minuter. Se till att du får varenda bit av tvål ur pälsen.
 5. 5
  Schampo huvudet. Använd alltid en tårlös schampo (de flesta valp schampo är tårlösa) på huvudet. Till schampo huvudet börja i toppen och arbeta dig ner till mynningen. Även om schampo är tårlösa, ändå undvika att ha det gå in i ögonen.
 6. 6
  Om du använder balsam, spruta lite i dina händer. Släta över toppen av halsen, till slutet av svansen. Också få utsidan av öronen, benen, bröstet, featherings och resten av kroppen.
  • Håll balsam på 5 till 10 minuter.
  • Skölj i ca 2 minuter till 5 minuter. Om det fortfarande finns tvål i pälsen, se till att du håller sköljningen tills pälsen är ren eller din hund kommer att vara mycket obehagligt.

Torkning din hund

 1. 1
  Låt din hund skaka av vattnet en gång. Halva torkningen sker just där. Ta handduken och i cirka 20 sekunder slår över hela hundens kropp. När kommer din hund fortfarande fuktig, men inte blöt. Detta är perfekt.
 2. 2
  Ta stiftet borste och upprepa borsten rutin som tidigare. Ta kammen och gör samma steg som tidigare, förutom att ägna särskild uppmärksamhet åt de featherings, öron och svans. Kamma dessa så att de sitter rakt.
 3. 3
  Använd ditt husdjur torktumlare. (Om du inte vill betala extra pengar för ett husdjur hår torrare, använd en människa en på den coolaste inställningen som möjligt.) Föna Yorkie samtidigt kamma det med kammen, så att det förblir rak.

Trimning de sista områden

 1. 1
  Avsluta med en sista trim.
  • Trimma håret på din hund fötter. Använd endast grooming sax - med andra sax kan tunna håret för mycket eller resultat i kluvna toppar!
 2. 2
  Klipp alla featherings (inklusive skägg) på ett lika långt. Om du försöker att växa ut din Yorkie päls, fortfarande gör det, men se till att inte skära för mycket.
 3. 3
  Done!

Tips

 • Hundar är oftast väldigt blyg med människor hanterar sina fötter, så du bör börja klippa sina naglar under puppyhood.
 • Om när du borstar din Yorkie bör du hitta en "matta" (härva) ta bort den så fort som möjligt. Använd en matta Detangler såsom Unicoat (även ett vattenlöst schampo och anti-statisk). Mätta mattan med den de-tangler och kamma ut. Om detta inte fungerar, använd en matta brytare. Kamma igenom, och detta bör bryta mattan. Om det fortfarande inte fungerar, kan du behöva skära mattan med grooming sax för att undvika att skada din hund.
 • Hur man gör en snabb bad: Snabba bad är inte riktigt betraktas som bad, och bör inte vara substitut för bad.
  • Använd vattenlösa schampo.
  • Spraya den i hela hundens päls (undvika ansiktet, med undantag för öronen) och mätta pälsen. Gnid in, och sedan handduk torrt. De flesta långhåriga hundar rockar är tänkta att ligga platt på kroppen, så stroke handduken mot hundens kropp, inte gnugga! Efter, borsta pälsen ut och din hunds päls blir glänsande och silkeslen.
  • Försök att göra detta varannan dag, och bada din Yorkie ordentligt en gång i veckan.
 • Föreslagen rengöring schema för en Yorkie:
  • Borsta din Yorkie varannan dag.
  • Rengör din Yorkie ögon dagligen.
  • Rengör din Yorkie öron varannan vecka.
  • Det är bäst att bada din Yorkie varannan vecka (om det behövs, kan du bada henne varje vecka om hon har en show päls).
 • The Yorkshire Terrier har en mycket hög underhåll päls. Överväg en tillfällig professionell trim. Din Yorkie kan behöva en professionell trim (om en utställningshund) eller en professionell husdjur klipp (om ett husdjur) en gång varje par månader.
 • De flesta Yorkies gillar inte bad men du måste ändå ge dem en. Försök att vara mer försiktig och lugn, och prisa och ge den behandlar när du är klar.
 • Om din Yorkie har en tjockare än vanlig päls, tunna ut med handen strippa, en strippa kniv, eller underull rake. Yorkie rockar bör inte förtunnas med gallring sax om du inte är en professionell och vet vad du gör.
 • Om din hunds päls är statisk, kan du spraya ett anti-statisk (de flesta vattenlösa schampo fungerar som anti-statik) lätt över pälsen. Sedan, kamma ut.

Varningar

 • Om du råkar använda örat våtservetter som ögat våtservetter, kan du blind din hund.
 • Medan du klippa din hunds naglar, leta efter snabba. Den snabba är ett blodkärl i naglarna. Bara trimma spetsen på spiken. Om du går något längre, kommer du träffar snabbt. När du trycker på snabbt, kommer spiken börjar blöda. Om det är riktigt illa, kan din hund vara i en massa smärta. Om du trycker på snabbt, se till ha ha lite pulver styptic spik. Du kan köpa det i små tuber på sällskapsdjur leverans butiker. Stick din hunds spik inne i pulvret, och så småningom blödningen stannar. Många människor tror att kroppens "naturliga koagulering botemedel" stoppar snabbt från blödning, är det knappast sant. Om den gör det koagulera om någon, kommer det att ta mycket lång tid, och blod kommer att vara helt på dina golv. Även många människor säger om du är ute av pulver, använd en tvål (köra spiken över det). Det är alltid värt ett försök.
 • Medan trimma din hund, bara använda grooming saxar, som andra sax kan orsaka kluvna toppar eller ojämnt hår och kan dra på hundens hår. Detta är en smärtsam upplevelse, och så småningom om du inte investerar i rätt sax, kommer din hund lär sig att hata att trimmas. Även om vissa par av grooming saxar kan vara dyra, de är en god investering och om de används och tas om hand på rätt sätt, kommer att pågå en lång tid.
 • Använd inte mänsklig tandkräm på din pooch, kan resultatet vara dödlig, beroende på innehållet. Dog lämplig tandkräm är speciellt tillverkade för att hund behov.

Saker du behöver

 • Ett stift borste
 • En hund kam
 • En borste
 • Två handdukar (kan man inte behövas om du använder en grooming bord)
 • Pincett
 • Ear våtservetter eller öra rengöringsmedel (örat rengöringsmedel föredragna Läkare Foster och Smith Ear Cleanse)
 • Bomullstussar
 • Dog tandborste, finger pensel och hund tandkräm
 • Eye våtservetter
 • Dog nagelklippare
 • Krämig hund schampo
 • Krämig hund balsam
 • Grooming sax
 • Dog vattenlöst schampo
 • Pulver formulerade för att stoppa snabba från blödning
 • Mat breaker