Wki

Hur att borsta mattor ur hundhår

Det bästa sättet att borsta Matts ur hundens hår är att hindra dem bildas i första hand. Matts kommer bara bli värre, så de måste tas bort. Detta råd kommer att hjälpa dig att reda ut dem.

Steg

Hur att borsta mattor ur hundhår. Om hunden med håret mattor problemet är stort, få honom att ligga vid dina fötter.
Hur att borsta mattor ur hundhår. Om hunden med håret mattor problemet är stort, få honom att ligga vid dina fötter.
 1. 1
  Om hunden med håret mattor problemet är stort, få honom att ligga vid dina fötter. Eller du kan sitta på golvet med honom ligga över din lap.You kan också lägga honom på en stor yta, men det är dina önskemål.
 2. 2
  Om det är en liten hund, lägga den i knät och få det bekvämt. (Ett extra par händer i detta skede är mycket användbart, om du kan få det.) Smeka samtidigt som kamning är tröstande för hunden.
 3. 3
  Ta ett litet område i taget, under och runt öronen först, så att det värsta området sorteras ut. Hunden kan bli trött om kamma tar för lång tid.
 4. 4
  Du kanske måste ta bort bara några knop vid en tid, men om du kamma försiktigt, kanske hunden somna.
 5. 5
  Använd en metall kam försiktigt och långsamt, bråkade knop ut från ändarna. Gradvis kamma in bunten av håret, och se till att hålla mattan ordentligt vid rötterna.
 6. 6
  Denna del är mycket viktigt. Dra matts isär med fingrarna, det hjälper till att lossa det toviga håret. Sedan kamma ut är lättare. Kom ihåg att kamma från ändarna, arbeta inåt och utåt.
 7. 7
  Det kan ta ett tag, men kamma ut så många matts på en gång som hunden gör utan att det blir alltför upprörd. Annars kan din hund inte sitta stilla nog för dig i framtiden.
 8. 8
  Ge din hund behandlar regelbundet att belöna honom eller henne för att vistas fortfarande.
 9. 9
  Om mattan är för trassligt och i ett område inte alltför märkbar, kan du klippa ut det. Håret kommer snart att växa igen. Använd en vass sax och helst bara ett blad, försiktigt placera saxen thru matt närmast huden, skjut saxen med en sågning rörelse i riktning mot hårväxten. Skär aldrig matt rakt över närmast huden. Lös hud kan dras tätt i matt och du kommer att skära djuret. Kapning med hårets möjliggör en mer naturlig look när du är klar. Skär matt i många små delar och försöka dra isär med fingrarna och sedan borsta ut det.
 10. 10
  När grooming är över, ge din hund en härlig behandling och eventuellt en promenad. Gör denna procedur något att se fram emot.
 11. 11
  Se till att borsta och kamma varje område av din hunds päls varje dag, och Mats kommer inte att visas igen. Om du bor i fuktiga klimat håret är sannolikt att mat oftare än de djur som lever i torrare klimat. Även områden som armhålor, bakom öronen, bakre fjädrar slut och kistor är mer benägna att matt eftersom de får mer friktion från petting, repor och bara vanlig sittande.

Tips

 • Om hunden gör det, använd en hårtork. Se till att inte lämna den uppvärmda luften koncentrerad till ett område i mer än några sekunder, eller det kommer att bränna huden.
 • Alltid borsta och kamma en hunds lång päls innan ett bad, eller något något tovigt hår blir värre efteråt.
 • När balsam läggs på en hunds långhårig päls, hjälper det att förhindra håret från trassel lätt.
 • Vid torkning din hund, klappa torrt med en handduk och linda den runt honom / henne. Försök att få hunden att stanna insvept sådär tillräckligt länge för sin egen kroppsvärme för att torka upp det mesta av fukten.

Varningar

 • När klappa din hund, vara försiktiga med hur dess gjort. Några av mattorna kan göras genom att gnugga håret i cirklar.
 • En skrapa hund är inte bara mycket obehagligt, men orsakar mattorna i sin långa päls. Åtgärder bör vidtas snabbt för att förhindra att båda dessa villkor.
 • Borstning (med en borste) är okej för ytan. Men, är en metall kam alltid behövs för eventuella knutar vid rötterna. Var noga med att inte riva något hår. Knop måste benas ut.
 • Det är alltid bäst att schampo hunden snabbt. Förhindra risken för fästingar eller loppor släppa ägg i mattor, eller områden din hund frekventerar. En spray hjälper till att döda dem, men det är omöjligt att fånga dem alla.
 • Cutting en matt bör vara den sista utvägen. När håret matts, spänningar på håret får huden att öka i vissa områden. Det är mycket lätt att oavsiktligt knipsa huden i stället för håret. Om du kan, ta en plast kam och kila det under det toviga håret, sedan klippa ovanför kammen i matt. Kammen fungerar sedan som en säkerhetsåtgärd mellan dina saxar och din hund öm hud. Du kan också använda en "acme" brevöppnare från häftklamrar som skäreggen är på insidan och det finns en plast mellan skivan och hundar huden. dela matt i sektioner skär med säden på pälsen, kommer detta ta bort hår så använd det sparsamt. Var ytterst försiktig på icke plana ytor såsom svans eller öron.
 • Alltid borsta mattorna från botten och inte toppen. Borsta från de bästa uppåt är obehagligt för hunden (du borstar det på fel sätt, för en sak), och borsta uppifrån och nedåt bara gör mattan ännu värre till och med smärtsamt. Försök att göra detta till ditt eget hår eller din flickväns / frus hår och se hur du eller de gillar det!
 • Kontrollera salvan att ta bort fästingar och loppor, regelbundet används på din hund. Frontline är det bäst att använda och varar en bra månad. Varningstecken på några loppor liv är hunden kliar sig mer än två gånger på en dag. Speciellt med sina öron, och innebär en loppa schampo bör användas.

Saker du behöver

 • En bra metallborste som sveper lätt genom en hunds hår.
 • En metall kam med mindre och större sida, för användning med olika densiteter av trassel.
 • Den behandling kan vara klar inom synhåll. (Och, kanske utom räckhåll.)
 • Fråga djuraffären för bästa lopp-och fästing schampo.
 • Frontline loppor och fästing salva, föreslås som den bästa av veterinärer.
 • Använd korta, snabba drag: inte "dra" borsten genom håret. När hundar "brudgummen" varandra, de knaprar med framtänderna. Detta skadar oss människor och kan faktiskt bryta vår hud, men hundarna älskar det. För att simulera detta, flick borsten snyggt i pälsen, luta penseln så att det är 90 grader mot hundens hud och dra den mot dig. Din hund kommer snart att låta dig veta när du gör det rätt.