Wki

Hur du ger din stora hund ett bad

Vill du ge din jätte hund ett bad, bara för att upptäcka att han omedelbart luktar illa när du är klar? Har han luktar alltid som en miljon soptippar? Läs vidare för att bota detta!

Steg

Hur du ger din stora hund ett bad. Hitta en lämplig tub.
Hur du ger din stora hund ett bad. Hitta en lämplig tub.
 1. 1
  Hitta en lämplig tub. Detta kan vara din egen badkar, men om vädret är varmt bad utanför är ofta lättare och lämnar ditt badrum renare. Du kan använda en speciell "hund bad" eller en barnbassäng. Dessa är billiga, och säljs till någon rabatt butik. Eller så kan du bara gå utanför och använda en slang med någon bad eller plaskdamm.
 2. 2
  Lägg lite vatten i badkaret, cirka 4 inches djup, vilket gör att vattnet är bara varmt, inte varmt. Om temperaturen är mycket varmt ute, kan du använda kallt vatten istället, vilket kan kännas mycket bra att en hund.
 3. 3
  Se till att botten är halkfri. Med hjälp av en halkfri gummimatta är bäst, men en handduk på botten av badet kan också fungera. Håll din hund stadig, om han inte är van att bad.
 4. 4
  Få din hund i badkaret. Detta kan låta självklart, men det är inte alltid lätt. Försök med något - en leksak, en behandling, en hjälpare. Det kan ta arbete, men om du har tur kan du få honom i. När han kommer in i badet, duscha honom med beröm och ge honom muta. Om leksaken är inte vattentät, kanske du vill ha din hjälpare smyga leksaken ifrån hunden för att undvika att den blir våt.
 5. 5
  Blöt hund, vilket gör att han är våt över. Använd en dusch bifogad fil, eller häll en hink med varmt vatten över din hunds rygg. Försök att få din hund att lägga sig ner för att blöta hans mage. Alternativt kan du använda en svamp eller tvättlapp för att få magen våt, eftersom vissa hundar är rädda för vatten. Använd en svamp för att blöta hans huvud, samtidigt som man försöker att inte få vatten i ögonen. Att tvätta hans huvud och ansikte, använder någon baby schampo. Baby schampo kommer inte svida om tvålen blir i hans ögon, men du kommer ändå vill undvika att få schampo i din hunds ögon.
 6. 6
  Gnid in schampot i pälsen. Använd små, cirkulära rörelser och inte vara grov, men var fast. Var särskilt uppmärksam på tassarna. De kan vara det värsta när det kommer att lukta. Du kanske vill använda en mjuk borste för tassarna. Schampo honom överallt, och se till att schampot går hela vägen till huden.
 7. 7
  Skölj bort honom. Handhållna duschar är det bästa för att alla viktiga skölja av, eftersom de är mycket flexibla. Om du inte har en handhållen dusch, helt enkelt hälla en hink vatten över honom eller använd en slang. Var noga med att inte överbelasta din hund genom att hälla en hel hink vatten över hans ansikte, dock. Du kan använda en kopp och en tvättlapp att skölja ansiktet.
 8. 8
  Det viktigaste! Använd balsam-det kan vara mänskligt balsam och lämna den i ungefär en minut, håller denna hans hud och päls från att torka ut och få kliande. Skölj sedan ut allt
 9. 9
  Svep in din hund i en varm handduk när han kommer ut ur badet. Gör detta mycket snabbt, eftersom hundar tenderar att skaka det ögonblick de släpps, spruta vatten överallt. Om du badar honom utanför, stå tillbaka och låta honom skaka, men se till att hålla honom borta från smutsen medan han är våt.
 10. 10
  Final torrt! Du kan antingen använda handdukar eller en hårtork, beroende på vilket du föredrar för din hund. Använd en låg värmeinställning på hårtork och borsta honom medan du använder den.
 11. 11
  Ge din hund en belöning, som en behandling, direkt efter badet. Detta talar om för honom att om han tålmodigt väntar genom badet han får en behandling eller en leksak. Det kommer också att hjälpa honom att associera bad med godsaker!

Varningar

 • Använd inte schampo avsedda för människor på din hund, eftersom det kan vara farligt om den får in din hunds ögon eller om han dricker badvattnet. Det enda undantaget till detta är baby schampo som du använder för att tvätta ansiktet.
 • Låt inte vatten eller tvål i öronen kommer det att orsaka en öroninfektion om inte ordentligt rengjorda använda bomullstussar för att förhindra oönskade vätskor i hörselgången.
 • Låt din hund låg någonstans varmt på en torr handduk, tills han är helt torr. Placera inte en fuktig hund i kallt väder.
 • Inte straffa en hund för skakning. Våta hundar har en mycket stark drift att skaka, på samma sätt som vi vill att klia när vi kliar.
 • Undvik att bada alltför ofta. Ge inte din hund ett bad mer än en gång varannan vecka, som vissa hundar kan få torr hud.
 • Bada inte en hund utanför i kallt väder. En hund som är blöt på huden blir kall lätt.

Saker du behöver

 • En hjälpare
 • Dog schampo
 • Baby schampo (undvik att använda alltför ofta som mänskliga schampo är inte alltför bra för hundar)
 • En belöning - Leksaker, godis, beröm
 • Dog bad / plaskdamm (tillval)
 • Några gamla handdukar