Wki

Hur man hittar en bortsprungen hund

Din hund är förlorat! Vad ska du göra? Här är en tidslinje för omedelbara åtgärder, vad man ska göra efter två timmar, två dagar och därefter. Behåll denna nödsituation guide till hands, ifall ditt husdjur är förlorat. Snabbhet och noggrannhet är avgörande för att föra din hund hem säkert.

Steg

Hur man hittar en bortsprungen hund. Få din hund mikro-flisas.
Hur man hittar en bortsprungen hund. Få din hund mikro-flisas.

Förebyggande

 1. 1
  Få din hund mikro-flisas. Om du fick din hund från ett härbärge inom de senaste åren, är det troligt att han eller hon redan har mikro-flisas. Ett mikrochip är en ofarlig chip som är införd i nacken. Chipet innehåller en ID som veterinären eller skydd kan söka efter. Den ID kan sedan sökas genom en databas med dina kontaktuppgifter så att en veterinär eller härbärge kan kontakta dig när de hittar din hund.
 2. 2
  Se till att din bakgård är säker. Fyll i eventuella hål i staketet och se till att din grind lås ordentligt.
 3. 3
  Låt inte ditt djur, speciellt hundar, ut ur huset utan uppsikt. För utekatter, se till att du föra dem inne på natten, särskilt i skog eller på landsbygden.

Letar du efter din hund

 1. 1
  Slösa inte tid! Få ett par personer att arbeta på ett organiserat sätt samtidigt. Under de första två timmarna, be familj och vänner att söka runt stan och upp till en två mils radie från den plats där hunden sågs senast. Skapa business-card medelstora flygblad att dela ut så att din information är lättillgänglig och lätt att dela. Använd gratis tjänster såsom Petmetric.com eller Oliver alert på Facebook för att hjälpa till att få en virtuell sökning startas omedelbart i ditt geografiska område. Säg några barn du ser att du letar efter en hund och affischer kommer upp i morgon med ditt telefonnummer. Men tänk på att många barn har varnat för att detta är ett trick som används av potentiella kidnappare och barn kan bli skrämda.
 2. 2
  Ta med din hunds favoritleksak eller annat buller som gör honom komma springande. Hundar kan höra ljud från mycket långt borta och kan komma om de hör en tröstande ljud! Skakar en fest väska eller något annat en hund vet betyder mat kan hjälpa också.
 3. 3
  Medan du är ute och letat, har någon annan ringa till din lokala mänskligare samhälle, vindskydd djur, räddningsaktioner, veterinärer, och polismyndigheter. Kontakta dina grannar att hålla utkik. Om du är nära en länsgräns, kontakta liknande platser i länet också. Om din lokala TV-och radiostationer gör Kungörelser, be dem om hjälp. Informera de lokala pounds och härbärgen. Om någon hittar en hund och tar den där, kommer de att veta att nå dig. Om de säger att de har en hund som passar, se till att besöka dig själv, och inte avblåsa sökandet tills du är säker på att det är ditt. Deras beskrivning och din kan lätt variera.
 4. 4
  Skapa en annons med en ny bild av din hund. Om du inte har ett foto, och din hund är en renrasig, använda en bild från en bok. Beskriv hunden så en vanlig människa skulle känna igen honom om han såg honom. Omfatta information om honom som hans krage, taggar hund, tatuering, identifiera funktioner som ärr eller ovanliga färgsättningar, eller mikrochip ID-nummer.
  • Var specifik: "LOST: (hundens namn) en brun hund med vitt ansikte och tassar, kastrerad hona, 60 #, kom loss från gården på 1 December 2005 (Plats där förlorade) nära postkontoret i vår stad, PA runt 04:00 Iklädd en rosa krage med rabies tagg och licens. Är på anti-beslag medicinering. husdjur. belöning. Call (610) 555-0000. "
  • "Husdjur" tenderar att motivera människor att titta. Reklam det som en "utställningshund", "avelshund," "terapihund," eller "sök-och räddningshund" är inte en bra idé. För mycket avslöjande är inte alltid den bästa politiken i dessa frågor.
  • En belöning tenderar att motivera människor. Men inte anger ett belopp. Om du gör belöningen för stor, liksom 3740€ folk kommer att undra om hundens värde och vissa människor kanske inte vill återvända ditt husdjur.
  • Alltid säga en hona är kastrerad, om hon är eller inte. Återigen, detta är för att skydda hunden från skrupelfria som kan visa en avel tillfälle. Samma logik gäller för ett medicinskt problem eller genetisk defekt. Folk kommer att vara mindre benägna att tänka på avel en hund som skulle kunna uppfattas som värdefullt om de tror att det har ett medicinskt problem. Det ger ett brådskande att annonsen också.
  • Om hunden är vänliga, säger "Försök och lirka henne in i ditt garage eller inhägnad gård och kallar oss." Om hunden inte är vänlig eller kan vara en rädsla biter säga, "Försök inte att behärska henne. Helt enkelt ringa oss med sin plats ASAP."
  • Det är en bra idé att göra några kopior av flygblad på olika språk, såsom spanska eller franska, särskilt om du bor i ett område med människor från många olika bakgrunder.
 5. 5
  Kontakta omedelbart alla sällskapsdjur tjänster och vindskydd i ditt område och fråga om de har haft några samtal om hundar som matchar din beskrivning. Besök skydd om möjligt att se om någon har fört din hund i.
 6. 6
  Intensifiera sökandet efter din hund har varit försvunnen i 24 timmar. Gör minst 200 kopior av din annons. (Printer bläck körs i regn, kopiator toner kommer inte.) Börja lägga på anslagstavlor och i hög synlighet områden som bensinstationer och livsmedelsbutiker i ditt grannskap. Tape flygblad till telefon stolpar (på många ställen, är det olagligt och farligt att använda häftklamrar eftersom det är en fara för pole män). Fråga vänner och familjemedlemmar för att dela ut flygblad dörr-till-dörr. Var noga med att sätta extra flygblad runt som lekplatsen, eller meddela ägarna till denna hund park.
 7. 7
  Ta "hittade" samtal med en nypa salt. Vid denna förödande tid, är du sårbar och det finns oetiska människor som kan försöka utnyttja.
  • Om någon ringer och beskriver din hund från din annons och säger, "Jag har din hund här," svarar, "Har hon en svart markering inne i hennes högra ben?" och de säger, "Hon gör det verkligen" och din hund inte, hänga upp snabbt. Du vill inte ta itu med sådana människor. Om de säger, "Nej, det gör hon inte" och du tror att det kan vara din hund, helt enkelt säga att du gjorde ett misstag, det är en annan hund som du har sett förut.
  • Om någon försöker att utpressa dig till en högre lön innan de återvänder din hund, försöka se till att de har rätt hund (eller någon hund alls) och be personen att träffas på en offentlig plats. Sedan gå med en annan person för att möta dem. Inte tas tillvara. Om det är din hund, erbjuda en symbolisk belöning.
  • Nya bedrägerier inkluderar folk ringer för out-of-state flygbiljetter för din bortsprungen hund. De kan säga att din hund har blivit stulen och dumpad långt hemifrån och de fann honom 200 miles away. Fall inte för det.
 8. 8
  Efter 2 dagar: Utöka din sökning.
  • Gå lite längre med bilen och börja sprida ordet till dina lokala brevbärare, UPS och Fed Ex drivrutiner, joggare, löpare, cyklister och alla andra gå runt sökområden.
  • Avlämning eller faxa en kopia av annonsen till områdets skyddsrum.
  • Utöka radien för din sökning område av flera miles - samtal skyddsrum även utanför det område som du tror att din hund kan ha nått.
  • Besök djurhem och ligor rädda för att leta efter ditt husdjur varannan dag. Förvänta dig inte frivilliga att erkänna en brun hund från en annan. Om hunden är en smutsig, tovigt röra som gått ner i vikt, kan du ha problem att identifiera ditt eget husdjur. Fråga om det finns en karantän område eller ett område där skadade djur hålls i fall din hund är skild från de som visas för allmänheten.
  • Kontrollera de "hittat" annonser i de tidningar varje dag ditt husdjur är förlorat.
 9. 9
  Håll dig positiv. Hundar har varit re-united med sina ägare även efter ett år eller mer. Hålla gå tillbaka till skyddsrum som visar bilder på din hund. Vem vet, kanske det kommer att hitta dig!

Tips

 • Be veterinären att sätta in ett mikrochip i hunden. Microchips är ett enkelt och bekvämt sätt att göra det möjligt att lokalisera din hund om han är förlorad eller stulits.
 • Kontrollera att etiketten är lätt synlig och välskriven. Om det inte är väl synlig, kommer äldre människor som har hittat din kära Spot inte känner igen namnet, och tycker att namnet är Zot.If det finns ett stavfel, igen, kanske ditt nummer inte erkännas, kanske din adress är inte rätt heller, och hundens namn kommer att gå från Stripe till Strip.It kan vara mycket förvirrande.
 • Inlägg som du har förlorat din hund på din lokala internet eller tidningen.
 • Få din hund ett halsband, med en etikett på det som har hans namn och din adress. Om du inte är bekväm att sätta din adress på taggen, kan du få ett telefonnummer sätta på den istället.
 • Fråga dina vänner om de har sett din hund innan den försvann.
 • ALLTID ALLTID ALLTID sätta din hund i koppel medan offentligt, i parken eller på stranden. Om du bor i en liten stadsdel och inte har plats på ett staket, hålla din hund i koppel när du tar honom utanför för att göra sin verksamhet. Eller, om han inte är bekväm att gå tag på ett koppel, se honom noga.
 • Aldrig aldrig aldrig lämna din hund obevakad. Även om din bakgård har en hund-proof fence, titta på honom när han är ute gör sin rörelse eller leka ute på gården. Vissa hundar gör galna saker när de är ensamma, som att försöka hoppa över eller gräva under staketet.

Varningar

 • Svara aldrig på ett hittat husdjur fordran ensam. Ta en vän och be att träffas på en offentlig plats såsom park. Säg inte att träffas på ditt hus. Då de människor som hittat din hund (som kan vara mycket obehagligt förresten, man vet aldrig,) kommer då att veta var du bor. Du vill inte det. Som jag sa, träffas på en offentlig plats som en park eller en bensinstation
 • Elstängsel inte säkerställer att din hund inte kommer att springa iväg. Lämna aldrig din hund obevakad utanför även om du har ett elstängsel.

Saker du behöver

 • En bra 200 kopior av hundens förlorade affisch
 • Patience
 • Hoppas

Och be att han / hon kommer att komma tillbaka