Wki

Hur att raka din hund

Rakning en hund kostar cirka US40€ - 60€. Och det är bara om du är väl uppträtt. Om det finns några problem, eller om din hund har lång päls eller är tungt, kanske du vill raka honom / henne. Rakning en hund tar många steg och du måste vara mycket försiktig. Här är några steg att följa när du väljer att raka din hund.

Steg

Hur att raka din hund. Välj din rakapparat.
Hur att raka din hund. Välj din rakapparat.
 1. 1
  Välj din rakapparat. Du behöver en rakapparat kvalitet hund. Mänskliga rakapparater överhettas snabbt och dra din hunds päls. Du kan köpa hund rakapparater på en eller ett djur grooming butik.
 2. 2
  Håll din hund fortfarande. Du måste sätta din hund på ett bord med en overhead. Säkra din hunds halsband till overhead så att han / hon kommer att hålla huvudet upp och kommer inte hoppa av. Om du inte har en overhead, kan du bara hålla hans krage.
 3. 3
  Bifoga en # 10 blad och börja med ansiktet. Håll din rakapparat platt mot huden mellan hundens ögon och raka mot ögonen, flytta på samma sätt som håret. Se till att du håller rakapparaten mot din hunds kropp eller det kommer att klippa din hunds hud. För att få hörnen, raka bort från ögat. Om din hund går runt, vänta tills han / hon lägger sig ner. Se till att du är mycket försiktig under detta steg. Du vill inte att peta din hunds ögon.
 4. 4
  Flytta till öronen. Innerörat måste rakas bara så att du kan se öronöppning. Var ytterst försiktig här också. Upprepa med det andra örat.
 5. 5
  Nu, gå till armhålorna. När hunden står, lyfter upp sin arm i en bekväm ställning. Raka under armen och upprepa med andra armen. Detta förhindrar trassligt hår.
 6. 6
  Nu, gå till ljumsken. (Under deras ben) Lyft din hunds ben som om de skulle gå på toaletten. Raka under benet. Detta kommer att hålla hunden ren när de måste gå på toaletten, speciellt för långhåriga hundar. Upprepa med andra benet.
 7. 7
  Gå till deras botten. Höja sin svans och raka runt sin botten. Detta är också att hålla dem rena när de går på toaletten. Var försiktig här också.
 8. 8
  Raka resten av kroppen. Du måste byta från # 10 bladet till en större. Börja bakom huvudet och gå ner i halsen går vidare till baksidan, och sedan ner båda sidorna. Raka magen försiktigt och kom ihåg att raka bort från din hand.

Tips

 • Se till att du använder långa, långsamma drag istället för uppåtgående kurvor.
 • När du är klar kan du ge din hund ett bad.
 • Håll koll rakapparaten eftersom det kan bli varmt snabbt och bränna din hund. (Speciellt med långhåriga hundar) Stäng av rakapparaten och vänta tills den har svalnat. Slå på den igen när den har svalnat och återuppta.
 • Vissa hundar är rädda för buller rakapparaten gör så innan du använder rakapparaten, slå på den för lite och låt din hund vänja sig vid buller. Håll den nära huvudet.
 • Vissa rakapparater komma med en liten borste och ett rör för olja. Dessa poster är så att du kan rengöra rakapparater.

Varningar

 • Se till att vara mycket försiktig.
 • Inte alla hundar ska rakas. En hunds päls hjälper till att hålla dem varma och även förhindrar solbränna.

Saker du behöver

 • En hund som måste rakas
 • En rakapparat
 • Olika stora blad (se till att inkludera en # 10 blad)
 • En tabell