Wki

Hur du tränar din hund på en hundutställning


Tror du att din hund har vad som krävs för att bli en utställningshund? Om du kan föreställa dig din dyrbara pooch vinna ett mästerskap, då kan du alltid anlita en handler för att visa din hund för dig, men de belöningar och erfarenhet av att hantera din egen hund kan göra det värt mödan. Men innan din hund kan trav till framgång, måste det utbildas för scenen för att stjäla publiken.

Steg

Hur du tränar din hund på en hundutställning. Ange din hund i ditt lokala ring hantverk klass.
Hur du tränar din hund på en hundutställning. Ange din hund i ditt lokala ring hantverk klass.
 1. 1
  Ange din hund i ditt lokala ring hantverk klass. Detta kommer att hjälpa dig att träna din hund för en show. Även om detta inte är nödvändigt, är det starkt rekommenderat.
 2. 2
  Lär din hund att "stapla" eller stå rakt och stilla. Vissa raser är gratis staplas, med föraren står framför dem medan hunden tittar på föraren och står stilla och alert. Andra raser är "hand staplade" med varje ben manuellt placeras i läge medan föraren står eller knäböjer nära dem. Lista ut vilken som du behöver göra och vara konsekvent i utbildningen.
  • Ibland med wiggly hundar är det lättare att stapla dem på block, skivor eller block som är förhöjda några inches från marken så att hunden lär sig att lita på när du satte sina fötter och känner sig trygg med din placering, men om han flyttar fötterna på hans äger han blir obalanserad.
  • Aldrig gräla, men vara fast. Du vill att stapla upplevelse att vara positiv och konsekvent men inte skrämmande för din hund.
  • Frambenen ska vara raka (eller så raka som är tillåtet för din ras) och bör vara under skulderbladen. Bakre ben bör vara lodräta från hasen ner (för de flesta raser, är främst skiljer den Schäfer, som har en distinkt stack).
  • Fötterna ska vara vänd framåt, om inte kontraindicerat för din ras.
 3. 3
  Arbeta på din hunds uttryck. Du vill att han ska också se pigg och glad när han är staplade. De flesta raser måste ha sin uppmärksamhet på föraren och domaren, och få sina öron piggnade och deras ögon på handen eller rakt fram. För att göra detta måste du två kontroller: ledningen / kragen och bete.
  • Betet är din hunds godsaker, och de flesta valpar är startade med knapra på bete medan betet hålls på den nivå där huvudet och halsen är hög och korrekta. När din hund vänjer sig hålla huvudet här, försöka dra betet iväg snabbt för att få hans uppmärksamhet och fokus på betet.
  • Också, eftersom han vänjer sig fokusera på betet, kan du använda kragen för att hålla huvudet stilla, genom att sätta kragen upp tätt bakom öronen och hålla upp det ordentligt, men inte så hög att strängen upp honom och sträcka halsen upp för mycket.
 4. 4
  Practice gaiting. Gaiting flyttar din hund på ett sätt att göra det möjligt för domaren att se sina rörelser och struktur. Den korrekta gångart är en trav (med få undantag).
  • En travande hund högra framben och vänster bakben framåt samtidigt, sedan vänster med höger baksida. Om hunden rör sig de främre och bakre benet på samma sida av hans kropp tillsammans är detta pacing. Pacing är felaktig (utom för Old English Sheepdog) och bör undvikas. Traver är i rätt takt eftersom det visar hundens sanna strukturen bäst. Så, beroende på storleken på din hund, måste du justera din takt så att hunden trav vid rätt hastighet. Det bästa sättet att göra detta är praxis. Du vill hålla hela din bly i vänster hand och hunden kommer trav på vänster sida.
  • Börja med att få din hunds uppmärksamhet och ta några steg framåt innan du ställer din takt. Trav din hund i en rak linje - ungefär 30-40 meter - sväng runt och trav honom tillbaka. När du återvänder till den plats som du startade, få din hunds uppmärksamhet och försöka få honom fri-stack så gott du kan och fokusera på den behandling som du har i din högra hand. Det är en "Down and Back," en av grunderna för hur din hund kommer att utvärderas i ringen. Ofta, när du visar, kommer du bara att bli ombedd att ta din hund ner och tillbaka, och sedan runt ringen till slutet av raden.
 5. 5
  Hitta en kennel klubb eller praxis grupp i ditt område och försöka gå till grupplektioner för att få din hund används för att vara i en utställning med andra hundar. Om du inte kan hitta klasser, leta efter lokala utställningar som har matcher. Matcher är informella, roliga shower som oftast bedöms av klubbens medlemmar eller blivande domare och är bra praxis för din hund.
 6. 6
  Öva och få andra människor agera som domare och "gå över" eller undersöka din hund. De kommer särskilt att behöva undersöka din hunds tänder och öron, eftersom många hundar inte gillar det, och även be honom att plocka upp fötterna och titta på dem, lyfter svansen (om din hund har en) och känna testiklarna om tillämpligt. Dessa är alla saker som hunden kommer att behöva användas för att främlingar gör mot honom om han är för att vara en utställningshund.

Tips

 • Kontrollera de regler och förordningar kennelklubben, och den registrering kroppen av de program du går in för att bekanta dig med kraven.
 • Titta så många handlers som visar sina hundar som du kan, titta på tv-sända utställningar och även gå på så många spelningar i personen som möjligt. Se hur din ras visas specifikt och leta efter de fina nyanser som gör din ras unik. Titta proffs eftersom de visar alla raser och se vad som skiljer dem i hur de hanterar sina hundar.
 • Om möjligt, praktik stapling och bete framför en spegel så att du kan se din hund från domarens synvinkel.
 • För utbildning, tror inte att du bara kan använda en vanlig nylon eller läder halsband och koppel. Du måste använda riktiga konformation leder eller din hund kommer att misslyckas i utställningsringen. Dessutom måste du träna med rätt leder eller din hund kommer inte att vara bekväm i dem i showen. Det finns två huvudsakliga typer av leder du kan använda:
  • Martingaler leder är lätta att hitta, och hundarna älskar dem! Detta eftersom de är bekväma, och dessa leder hjälper att träna din hund att hålla huvudet hålls högt samtidigt visa domarens sin gång, och medan stapling. Dessa kan komma i kedjan eller nylon sorter, blanda inte ihop kedjan sorten med kedjan bly. Detta används främst på valpar eller små hundar, som små taxar, men några större hundar fortfarande använder dem. På valpar, bara använda nylon martingaler tills de är minst 8 månader gammal.
  • Den andra vanliga bly är kedjan och visa bly. Detta är inte lika elegant som Martingale, men många hanterar använda detta på större, boxer raser såsom Rottweiler. Dessa hjälper också din hund att hålla huvudet högt, och att inte springa iväg i ringen. Kedjan finns i tre färger. Dessa är silver, guld, och koppar. Ledningen är mycket kort och säljs separat. Blyet kan komma in så många färger som Martingale.
 • Det är lättare på valpar om du använder martingal, och om så önskas, när valpen är minst 8 månader gammal kan du bara börja träna den att använda kedjan.
 • Även vissa hundar behöver bara en liten knuff. Det är därför du ska träna din hund med hundgodis eller vanlig mat för att uppmuntra dem och säga bra jobb!

Varningar

 • Se till att du tar med din hunds registreringspapper (för kennelklubben), dess papper vaccination, och dess härstamning papper.
 • Se till att din hund inte är kastrerade och kastrerade, för om så hunden inte kan konkurrera. (OBS:.. I vissa länder, till exempel Australien, det finns en Kastrat klass UKC också händelser din hund kan konkurrera på om de är kastrerade och kastrerade)
 • Kvinna hundar i värmen kan prestera i utställningsringen men inte i junior handler klasser.
 • Även om du tror att din hund har vad som krävs för att vara ett mästerskap konformation hund, inte alltid räkna med det.