Wki

Hur att fånga fjärilar

Har du någonsin velat fånga fjärilar utan att döda dem? Den här artikeln ger möjligheter att säkert fånga dem.

Steg

Hur att fånga fjärilar. Hitta några fjärilar.
Hur att fånga fjärilar. Hitta några fjärilar.
 1. 1
  Hitta några fjärilar. Fjärilar oftast kan hittas i närheten av stora fläckar av blommor och ogräs. Ibland, plantskolor säljer små krukor av nektar som lockar fjärilar, men dessa fungerar inte alltid. Det är bäst att hitta en bra naturlig fält eller avskilt område av lokal park - det kan vara en utmaning, men en med några fjärilar i det kan vara värt i slutändan.
 2. 2
  Vänta fjärilen att landa - Eller om du är tillräckligt nära, prova en horisontell sidlängd-svepa med nätet. Hur frestande det kan tyckas, inte SWAT ditt nät på fjärilarna i flygning för ofta. Fånga dem så här är svårt och innebär mycket snabba händer. Swinging nätet runt vansinnigt kan också skrämma bort fjärilarna och få dem att flyga snabbare, ofta till ställen där man inte kan gå!
 3. 3
  Fånga fjäril. Fånga en fjäril med händerna är svårt och farligt att fjärilen om den inte utförs på rätt sätt. Använda ett nät är oftast det bästa alternativet, och är mycket lättare. Var noga med att inte träffa fjäril med kanten i ditt nät, så många exemplar har förstörts på detta sätt. Försök att alltid svänga nätet horisontellt mot marken. Svinga inte nätet ner, eftersom det oftast har samma effekt som en köttyxa på fjäril och växt som det var på, och fjärilen har en större radie för att fly.
 4. 4
  Släpp fjärilen. Fjärilar bör fångas, sedan vänster till sin naturliga verksamhet. På en dag du inte ska fånga alltför många fjärilar. Låt fjärilen flyga tillbaka till sina blommor och fortsätta sitt liv. Även om de är ganska, genom att fånga / döda fjärilar, du rubbar näringskedjan.

Tips

 • Använda en netto kraftigt reducerar risken för misslyckande, och chansen att du kommer att döda fjärilen.
 • Kontrollera att du har tillstånd från ägaren av en privat trädgård / fält innan du börjar fånga fjärilar.
 • Gå om att fånga så varsamt som möjligt. Du vill inte lämna platsen skrotade till nästa gång. Fjäril foderplats i städerna är ganska sällsynta. Tillåt andra att njuta av dem.
 • Rör aldrig fjärilen. Röra sin kropp kan skada dess känsliga exoskelett. Röra sina vingar kunde böja eller bryta dem, och även den minsta beröring kommer att kasta av "vågen" på en fjäril vinge som den behöver för att flyga.
 • Hur frestande det kan vara, inte sätta fjärilen i en burk, eller någon annan behållare. Hålla fjärilar som finns för en lång tid kommer troligen att resultera i döden för dem.
 • Inte fånga mer än en fjäril i taget. Detta minskar stress placeras på alla fjärilar. Lämna minst fem minuter mellan att fånga varje fjäril.