Wki

Hur man gör en säker miljö för ditt husdjur fågel

Om du har ett husdjur fågel, vet du att du vill hålla honom / henne säker från skada, eller hur? Denna artikel kommer att visa dig hur du håller din fjäderlätt lilla vän flyga säkert.

Steg

Hur man gör en säker miljö för ditt husdjur fågel. Täck och reflekterande ytor såsom och T.
Hur man gör en säker miljö för ditt husdjur fågel. Täck och reflekterande ytor såsom och T.
 1. 1
  Täck och reflekterande ytor såsom och T V. skärmarna när du låter dig fågeln ut för exercise.or hålla dem lite smutsiga. Fåglar med tiden lär inte flyga in i dessa objekt, men alltid vara där för att övervaka - inte lämnar en fågel som är ut ur buren i ett rum utan uppsikt. Säkerheten först!
 2. 2
  Håll riktiga växter i ett separat rum. Många hushåll växter och är giftigt. Fåglar ofta knaprar löven, så det är bättre att ha konstgjorda växter i rummet din fågel är i. Som en mycket allmän vägledning, växter från lökar är giftiga men ta en titt på nätet för en uttömmande lista.
 3. 3
  Försök att hålla din fågel på en plats där temperaturen är stabil. Fåglar får kalla lätt, så om rummet är för kallt för dig, är det för kallt för att hålla din fågel där.
  aldrig sätta dina fåglar bur i ett badrum temp. förändras hela tiden.
 4. 4
  Förvara inte fåglar i direkt solljus. De kan överhettas. De behöver UV-ljus för att hålla dem friska. Använd ett fullt spektrum ljus för att värma din fågel och ge de nödvändiga UV.
 5. 5
  Håll katter och bort från dina fåglar. En katts instinkt är att jaga och de kan inte låta bli att lockas till fluttery små saker. Även "vänliga" interaktion med en katt kan vara dödligt för din fågel! I saliven och under klorna på alla katter finns Pastöriserad bakterier. Det är helt ofarligt för katter och är en del av dess naturliga floran. Men det är dödligt för alla fåglar. Även saliv från en katt överförs till en fågel (via slicka, eller en fågel "putsa" en katts päls) kan få dem att bli sjuka och dö. Om din katt och fågel har haft interaktion, bör du söka veterinär vård omedelbart. Hundar kattens>, även fogliga och kära, kan bli skrämd och misstag attack eller "lek" med en fågel och fågeln kommer att bli sårad. Riskera inte det! Katt och hund saliv är dödligt eftersom det har en hel del bakterier i det att fåglarna inte är immuna mot. Om du tror att din katt eller hund har haft fågeln i sin mun, kontakta en Avian veterinär omedelbart.
 6. 6
  Ändra din fågels vatten minst varje dag, eftersom bakterier snabbt förökar sig. Aldrig sätta vitaminer i vattnet eftersom det kan öka bakterier snabbt. Store frön och pellets i lufttäta behållare. Erbjud din fågel en blandad kost. Fåglarna bör ha färska grönsaker, spannmål, baljväxter och protein dagligen. Försök att förvränga ägg och tillsätt lite grönsaker i den. Clip planteras till buren nära en favorit abborre. Det kan ta ett tag, men de kommer att äta det.. Försök äta planteras osv (eller agera som du är) framför dem. De är flockdjur och om de ser dig äta det de kommer att vara mer benägna att prova nya livsmedel. Diet är mycket viktigt. En all säd kost kommer att orsaka leverproblem och förkorta deras liv.
 7. 7
  Täck ditt akvarium medan din fågel är ute. Fåglar kan drunkna om de landa i det och få sina fjädrar våt. Låt inte din fågel drink från dina tekoppar eller vinglas - vattnet är säkert och det är vad de vill ha.
 8. 8
  Håll din fågelbur täckt som bär på, och minska ljudnivån. Fåglar behöver mer än människor, minst 10 timmar per natt.
 9. 9
  Placera skärmen ur siktlinjen av fåglarna. flimmer på ett sätt som fåglar finner obehagligt. Dessutom behöver inte någon lysande rätt på dina fåglar (tycker om placeringen av svängbara taklampor, etc.).
 10. 10
  Kontrollera din fågelbur för eventuella punkter där en fågel fot kan fastna, jag. E. Mellan dörren och sidorna. Leta efter tecken på rost. Också, ge inte din fågel några leksaker som den kan fastna i eller kunde bryta lämna några skarpa kanter. Kontrollera leksaker ofta för slitage. Byt slitna sittpinnar, leksaker, rep, etc.
 11. 11
  Ge dina fåglar leksaker och ändra dem runt varje vecka. Det är bättre att byta leksaker då och då istället lägga alla leksaker på en gång. Den nyhet förändrade leksaker kommer att hålla din fågel från att vara uttråkad. Vissa fåglar är rädda för nya leksaker, så hänga leksaken utanför buren för en vecka eller två så att fågeln kan vänja sig innan föra den in i buren.
 12. 12
  Tala och sjunga till dina fåglar och leka med dem. Reta inte eller talar hårt. Om de inte tycker om att bli hanterade ha tålamod och ge lite mutor om man vill att de ska bli hand-tam, aldrig bara ta dem. Det finns många bra webbplatser som kommer att vara till hjälp för dig att lära dig att lämna tämja din fågel.
 13. 13
  Behåll och stänga när dina fåglar är deras bur. Om det värsta händer och de fly du kanske kan få tillbaka dem om du placerar sin bur någonstans de kan se. Lämna buren dörren öppen med mat och vatten inuti. De kommer att lättare fångas när det börjar bli mörkt, så om du kan spåra dem kan de börja att hönshus och sedan kan du prova att ringa dem.
 14. 14
  Hålla sina bur, mat och vatten koppar och leksaker ren. Det är mycket lättare att undvika sjukdom än att behandla den. Använd vinäger och vatten-inga starka kemikalier för att rengöra buren. Se till att koppar och leksaker torka ordentligt efter tvätt. Använd inte blanka tidningen till linje bur bottnar. Sand och andra substrat kan föda bakterier. Byt papper varje dag.
 15. 15
  Bli av med alla icke-stick kastruller. Röken från dessa pannor har varit kända för att döda fåglar. Teflon belagd, hår locktänger, krukor, brödrostar bör inte användas om inte fågeln rum dörren är stängd. Efter användning måste det område som ska sändes ut. Förvara inte fåglar i köket. Det finns kokande grytor av vatten, rök,,, etc.
 16. 16
  Dölj sladdar och tråd. Fåglar kommer att tugga på dem om det ges möjlighet.
 17. 17
  Rökning i huset. Fåglar har en mycket lägre tolerans mot gifter i röken och kan dö av att utsättas för det.

Tips

 • Om du har en fågel och vill få en partner för det, inte bara hålla den andra fågeln i den första. Du måste ha två burar och hålla isär dem tills de verkar vilja vara tillsammans. Den första fågeln kunde attackera och döda en ny fågel som kanske tycker att detta främling invaderar dess territorium. Det är alltid klokt att ha en liten, andra (resor) bur ifall en fågel blir sjuk och du måste isolera den eller ta den till veterinären.
 • Fåglar behöver kunna bada - använd varmt vatten men inte varm eller kall. Vissa fåglar som en dimma av vatten sprutas från över huvudet, eller gillar att bada i vått persilja. Andra som en grund skål med vatten som de kan bada i.
 • Karantän några nya fåglar från existerande fåglar tills du är säker på att de bär inga sjukdomar eller parasiter. (En månad)

Varningar

 • Utsätt aldrig dina fåglar till spray såsom luft-freshener, hårspray, deodorant, parfym och en gemensam fara som ofta förbises är plug-in luftrenare. Alla dessa saker kan vara dödligt för fåglar. Använd inte potpurri, ljus, städare matta eller fresheners, eller starka rengöringsmedel och rengöringsmedel.
 • Nya måla rök och nya mattor kan döda en fågel. Se till att rummet är mycket väl sändes ut innan föra fågeln tillbaka in i rummet. Avgaser reser, så om ny färg eller mattor läggs någonstans i huset, hålla fågeln i ett rum bort från rök, stäng dörren och luften ut huset.
 • Utsätt aldrig dina fåglar till matlagning ångor. Om du har rök / ångor i huset placera buren på golvet eller ta bort buren från huset (väl täckt). Den bästa förebyggande åtgärden är att ta bort alla icke-stick köksredskap från ditt hus. Håll fåglarna borta från köket och hålla dörrarna stängda medan matlagning. Låt inte folk att röka i närheten av dina fåglar av samma anledning.
 • Mata inte fågeln dina left-overs som du kan ha bakterier i din saliv som gör det sjukt. Aldrig ge din fågel lök, avokado, rabarber löv, svamp, alkohol, choklad, mejeriprodukter eller koffein. Endast erbjuda ren frukt / veg och skölj väl innan du ger det till dem. Ta om maten börjar likna det blir bortskämda eller vissna (tumregel: ta bort färskvaror efter 2 timmar oavsett vad som finns kvar). Erbjud frukt som godis och istället erbjuda planteras och spannmål, baljväxter och mjuka livsmedel såsom havregryn eller äggröra.
 • Uppsök läkare om fågeln förlorar någon mängd blod, men en fågel kan förlora 1% av sin kroppsvikt (som blodförlust) innan den blir dödlig.
 • Fåglar har utvecklats för att dölja tecken på sjukdom (för att förhindra predation), ofta tills de är mycket sjuka. Om din fågel visar några tecken på sjukdom, dröj inte-ta det för ett veterinärbesök omedelbart! Alltför många ägare har den sorgliga historien om att vänta en dag eller två för lång. Några tecken att titta efter är: varje förändring i beteende, lös, rinnande, blodig, eller förändring i frekvensen av spillning, agerar slö (sover en hel del, vistas "uppblåst" hela dagen), sitta eller sova på botten av buren, oförmåga att sitta rätt, någon förändring av utseendet i näbben, bandning eller missfärgning av nya fjädrar, plockning av fjädrar (ej rugga, men faktiskt dra fjädrar ut), flämtande utan någon uppenbar anledning, ointresse för mat, kräkningar, eller någon annan drastisk förändring av utseende eller beteende.