Wki

Hur kan man vara säker runt hästar

är stora, starka, kärleksfulla och intelligenta djur, samt hantering och rida dem är en av livets största njutningar. Göra tid att utveckla en relation med en häst eller en ponny är en av de mest givande upplevelser.

Steg

Hur kan man vara säker runt hästar. Tillbringa tid att lära sig om hästar och deras sätt att kommunicera.
Hur kan man vara säker runt hästar. Tillbringa tid att lära sig om hästar och deras sätt att kommunicera.
 1. 1
  Tillbringa tid att lära sig om hästar och deras sätt att kommunicera. Ditt lärande kommer att bli ansträngning väl återbetalas i fråga om säkerhet och förstå hästen. Hästar kräver mycket observera och lyssna från dig som sin förare eller ryttare. Genom observation, lär dig att begrunda hästens nästa drag och reagera lämpligt, ibland för att hålla dig ur farans väg. Av central betydelse för varje hästägare och ryttare att veta är:
  • Hästar har en färdig inbyggd flygning systemet, det är deras överlevnad mekanism finslipat under miljontals år och det är en del av vem de är.
  • Hästar har synen begränsningar. Detta bidrar till deras flightiness men ännu viktigare, det ökar ditt behov av att röra sig ansvarsfullt och hänsynsfullt i närvaro av hästar.
  • Hästar har picka order som innebär rädsla och dominans. Det tar tid och tålamod för att utveckla dig själv som besättningen ledare men genom konsekventa träningsmetoder och hänsynsfull beteende kring din häst, kommer du att utveckla en relation som bygger på respekt.
  • Eftersom föraren av en häst, du har en fantastisk och vackert djur i din närvaro. Du har chansen att vårda hästens styrkor och hantera hästens svagheter genom observation av säker hantering, god utbildning och god förståelse för vad en häst behöver.
 2. 2
  Alltid vara medveten om din position i förhållande till hästen och hjälper honom att hålla sig informerade om var du är för. Hästar reagerar snabbt när retade eller rädd, oavsett din närvaro. Och en rädd eller arg häst kan vända bakbenen för att möta dig snabbare än du kan föreställa dig. Det första viktigaste är att bo nära din häst och hålla en hand på hästen hela tiden. Dina händer är dina främsta kommunikationsverktyg med din häst (röst är sekundärt) och, så krånglig som det kan tyckas, att ju närmare du är till hästen, desto svårare är det för hästen att sparka dig. Till exempel, vila handen på hästens axel eller bakdelen när den befinner sig dessa punkter talar din häst du är det, även om han inte kan se dig. Det ger dig också den bästa möjligheten att driva dig bort bör hästen väljer att sparka.
  • Den säkraste platsen runt en häst är att stå bredvid hans axlar. Det är inte en garanti - det är bara att hästarna är mindre benägna att använda sina frambenen för att sparka ut. Det betyder inte att de inte kan eller kommer inte dock, så håll alert hela tiden (se nedan för alert).
  • Genom att stå nära en häst och placera din hand på honom, kan du märker någon plötslig ökning i spänning - och räknar med en kick - mycket snabbare än om du står längre ifrån varandra.
 3. 3
  Närma någon häst, oavsett hur bekant för dig, från sidan, så att han kan se dig. Gå inte hästar från direkt framifrån eller bakifrån. Ta för vana att alltid närma sig en häst mot hans vänstra axel.
 4. 4
  Stå aldrig direkt bakom en häst. Detta är din hästs blind fläck och ännu viktigare, det är hans kraftfulla sparkar utrymme. Underskatta aldrig en häst sparkar avstånd - många erfarna ryttare har lemlästats och dödats ifrån bakom hästen.
  • När du behöver skicka hästens baksidan, placera en hand på hans bakdelen på den sida som du lämnar ifrån. Att hålla handen där, böja armbågen på din häst och gå snabbt och lugnt bakom bakbenen samtidigt inte tar bort denna hand och arm anslutning. Håll din kropp så nära hans kropp som möjligt. Du kan också tala med lugn röst om din häst är van vid att du pratar med honom. Hålla handen och armen anslutning kommer att låta honom veta att du är fortfarande där, och kommer att bidra till att undvika spöka honom.
  • Om du inte är bekant med detta mycket nära möten metod, särskilt om du är nybörjare eller hästen är okänt för dig, gå långt utöver hans sparkar intervall för att komma till andra sidan.
  • Aldrig ducka under hästens mage (fat) eller nacken. Detta är nästan garanterat att skrämma honom som din rörelse är snabb, låg och ur hans åsyn. Båda åtgärderna lämna dig vidöppen att sparkas och trampade på. Från framsidan, är han också ansvarig för att uppfostra och sparka ner på dig.
  • Vid grooming baksidan av din häst, stå vid sidan och vetter mot baksidan. Använd ena handen för att borsta hans svans, och dels för att stå att borsta när du står nära bakbenen.
 5. 5
  Tala och uppträda lugnt i närvaro av hästar. Hästar är bra för att lära dig att vara lugn och tålmodig, eftersom det är precis den typ av person som ansluter bäst med en häst.
  • Aldrig skrika eller ropa på en häst.
  • Håll reprimander till tonen i en upphöjd röst och inget mer.
  • Använd lugn, lugnande prata med bekanta hästen med din närvaro. Tala med din häst snarare än honom.
 6. 6
  Vara på alerten hela tiden. Kontrollera vad som eventuellt skulle kunna skrämma en häst, som kör barn, en annalkande bil, eller ens en märklig syn, såsom extra höbalar på en ny plats. Titta ofta på hästens öron - om öronen pekade rakt upp som visar vakenhet och nyfikenhet. Om du kan se att han enormt vidgats ögon (du kan se de vita hela vägen runt pupillen, som för människor) hästen är rädd. Om detta händer, lugnt prata med hästen och försöka hitta en plats där han skulle känna sig mer bekväm, om möjligt.
  • Aldrig eller skrika runt hästar - de kan spook vid plötsliga ljud. Uppmuntra andra runt omkring dig att lugna ner sig och att röra sig långsamt.
 7. 7
  Okänsliga eller "säck ut" din häst behov. Om du har vissa gemensamma objekt runt gården som upprörd din häst, är det viktigt att lära honom att sluta frukta dem. Plundring ut är en metod för att träna en häst att acceptera föremål genom att känna och se dem utan att vara tillåtet att lämna. Du kan använda processen för hyposensibilisering om objekt som måste användas runt hästen verkar störa honom. Det är en process som kräver förståelse, tålamod och uthållighet, men resultaten kommer att vara värt besväret, eftersom du hästen accepterar att dessa föremål är inte längre hot.
  • För mer information, se Så desensibilisera en häst.
 8. 8
  Alltid se till att andra människor finns i närheten när du arbetar med en häst. Ingen ska hantera hästar och rida dem utan att någon är i närheten för att hjälpa till om något skulle gå fel. Nybörjare bör inte vara runt hästar utan hjälp alls, någon som upplevt bör vara direkt närvarande hela tiden tills du är mer kompetenta. När du växer i självförtroende, kan ha människor inom hörbart avstånd eller som kan höra om något går fel vara okej om du kan vara säker på att de inser att de måste komma och hjälpa till.
  • Handtag hästar i en välskött gård med stöd från.
  • Be någon att arbeta eller rida nära dig, så om du är skadad finns det någon att hjälpa.
 9. 9
  Träna din häst att acceptera ett kors bly, är bunden till en stolpe eller stående i lager. Detta är viktigt för arbetet med veterinärer, hovslagare och alla andra som behöver att utföra arbete på hästen. Hästen måste kunna göra det lugnt, utan krafsar eller nervösa. Använd dessa metoder när grooming och bad - det är bäst om din häst är van vid alla tre metoder, eftersom lagren är användbara när dra blod för testning medan korset kopplande eller post kopplingsförbehållet är användbart för grooming och bada din häst. Belöna bra beteende när uppbundna, reprimand krafsar eller otålighet.
  • Få din häst brukade ha fötterna plockas upp och plockade på från tidigt. Han bör vara bekväm med både främre och bakre fötterna lyfts, och lära honom att göra det på kö. Hovslagare och veterinärer behöver enkel tillgång till hovarna vid alla tidpunkter.
  • Var speciellt försiktig när du arbetar med de bakre fötterna på en häst. De är kraftfulla sparkar resurser om hästen väljer att göra det. Var uppmärksam och placera dig själv på sidan av bakbenet, aldrig framför det. Samtidigt höjer benet försiktigt luta på hästen som du säger "lyft" eller "upp" (hans cue). Låt benet vilar på antingen låren eller ben, böj knäna och rengör hans hov med ena handen medan du håller den stadigt med den andra handen. Håll nära som du släpper benet försiktigt och prisa honom varje gång.
 10. 10
  Bly hästar med omsorg. Som alltid, att vara medveten om din kropp position i förhållande till din häst och hålla sig vaken. Håll din kropp nära hans hals, bakom hans enkät men framför hans vänstra axel. Härifrån har du god kontroll och visuell kontakt med din häst.
  • För att hålla ledningen, placera din högra hand på repet strax under snap.
  • Håll samlade resten av repet i handen, med slingorna kommer ut ur sidorna aldrig loop extra. leda rep runt handen - din hand kan brytas eller tas bort om hästen spöken och försöker skruva. Du kan även släpas om en häst fortsätter att köra.
  • Steg framåt och ge din cue, såsom "walk." Ställ din takt till hästens takt. Det finns mer att leda än detta, så läs en bra sammanfattning på leder din häst, samtidigt som dessa säkerhetsfunktioner.
  • Kontrollera framåt när ledande för allt som kan skrämma hästen. Om du inte ser någonting, reagerar lugnt och antingen försöka ta bort föremålet eller ta hästen i en annan riktning.
 11. 11
  Bär lämplig klädsel för hantering och ridhästar. Kläder kan skydda dig mot fall och att bli trampad på, gör dig mer synlig, hindra dig från att bli fastnat i någon del av hästens utrustning, och mer. Lämpliga metoder för kläder inkluderar:
  • Stövlar: Skor bör vara läderstövlar. Bär inte stål toed stövlar, om hästen kliver på din fot, kan stålet skär tårna av. Om du rider, måste de stövlar har en liten klack.
  • Hjälm: bära hjälm när du cyklar eller montera hästen. Hjälmar bör ha en sele och vara mindre än 5 år gamla. De borde aldrig ha fått en stöt eller lagrats fel. De bör överensstämma med de senaste säkerhetsstandarderna. Se externa länkar.
  • Body beskyddare: Body beskyddare ska sitta bekvämt, vara mindre än 5 år gamla och uppfyller de senaste säkerhetsstandarderna.
  • Glasögon: Om du bär glasögon, bör de ha flexibla ramar. Kontaktlinser ökar sannolikheten för att få damm och hår i ögonen. Fråga din optiker om råd.
  • Lösa delar: Bind tillbaka lösa delar. Långt hår ska vara uppsatt och jackor zippade upp för att undvika att skrämma hästarna.
  • Handskar: Handskar och långa ärmar skyddar mot mindre skador.
  • Rub-free: Bekväma och sömlösa underkläder och jodhpurs / knäbyxor kan hjälpa till att undvika gnuggar och sår.
  • Synlighet: Om du rider på kvällen eller någon situation där det inte är fullt solljus, alltid bära något fluorescerande.
 12. 12
  Kontrollera att du har rätt please. Kontrollera att all klibbighet är rätt storlek och form för hästen. Kontrollera alla tack för slitage. Detta inkluderar alla krackning av sträckning av läder och kvaliteten av sömmen. Allt som är nära att bryta eller knäppa är en säkerhetsrisk.
 13. 13
  Kontrollera din placeringen av halshornet både före och under ridning.
  • Innan du monterar upp, se till att du har kontrollerat din omkrets och att din sadel är på rätt plats.
  • Kontrollera att du inte har lösa tyglar eftersom du inte vill att krascha in i en annan häst när du stoppar din häst.
  • Se till att du har dina stigbyglar inställd på rätt längd, och när man rider alltid låta din vikt falla in i hälen.
  • Använd en halsrem medan ridning. De stör inte hästen eller själv alls, och erbjuda något annat att ta på andra sedan tyglarna och är lättare att hålla fast då i manen. En extra stigläder gör en mycket bra halsrem.
 14. 14
  Tänk säkerhet när du släpper en häst efter ridning. Det finns några viktiga säkerhetsaspekter vid slutet av resan, för att säkerställa att olyckor inte inträffar på grund bortfaller av uppmärksamhet. Eftersom både du och hästen är lite tireder än innan ridturen, är det bra att följa en post-ride checklista och det är viktigt att din häst är väl utbildade i fasthållande sig mot bultning off. Saker som bidrar till att säkerställa fortsatt säkerhet under den post-ride utgåvan:
  • Placera en grimma på honom löst och binda honom till ett inlägg eller annan lämplig plats innan du tar bort please. Använd en snabbkoppling knut för att binda.
  • Ge honom en tvätt, brudgum och konversation tid. Ta sedan en kort, avkopplande promenad tillsammans.
  • Ta din tid som leder honom tillbaka till hagen. Lär honom tidigt på att inte rusa iväg utan att stå lugnt bredvid dig med grimma på.
  • Ta grimman. Sedan klappa honom och berömma honom för hans lugna uppträdande. Han borde kunna stå kvar vid din sida tills du stänger lämna.
  • Om återvänder han till ett stall, det är ungefär samma. Han bör kunna stå och vänta tålmodigt på dig att ta bort hans grimma innan du äter sitt foder. Bra beteende inne i stallet är absolut nödvändigt, särskilt för din egen säkerhet.

Tips

 • Lär dig hur man knyter en häst på ett säkert sätt utan att ha tillgång till banden. Ibland kanske du behöver veta hur man gör detta när ut ridning och du måste sluta någonstans. Bra knyta frågor eftersom en skrämd häst kan skada sig själv - och potentiellt dig eller andra människor eller djur - om dåligt bundna. Bind inte din häst till någonting han kan röra sig, såsom ihåliga föremål, styrelser staket, dörrhandtag, etc. Titta alltid efter förstärkta föremål såsom säkrade ringar, räcken stål och staketstolpar. Använd en snabbkoppling knut för att binda till fasta föremål, så att du kan dra den öppna snabbt.
 • Det finns andra tillfällen då säkerheten är en avgörande fråga när du hanterar din häst. Till exempel lär sig tidigt hur man säkert ladda din häst i och ur en hästtransport, även om du inte tror att du behöver använda en. Du vet aldrig när du kan behöva för att transportera din häst till en veterinär eller du bestämmer dig för att ändra där din häst hålls.
 • Om du visar hästar, har du en rad andra säkerhetsfrågor att beakta, såsom en anpassning till nya bås, ligger inom förekomsten av stora folkmassor och ibland missköter människor, ljud förknippade med föreställningar, etc. Lär dig så mycket du kan om hur andra människor visar hästar har gjort det enklare för sina hästar och sett till att säkerheten kommer först.

Varningar

 • Tecken på uppfödning och sparkar ska vara något man lär sig att tänka långt innan de inträffar, stannar observant hela tiden.
 • Aldrig gå bakom en häst såvida den hästen har en mycket starkt band med dig.
 • Om du känner att en häst är på dåligt humör, eller kan äventyra dig på något sätt, vara extra vaksam, men ge inte upp omedelbart eller du kommer att förstärka det dåliga beteendet.
 • Aldrig rida, tåg, eller i vissa fall till och med hantera en häst, ensam.
 • Aldrig springa eller göra höga ljud runt hästar, eftersom det kan skrämma dem, vilket leder till att ha du blir skadad.
 • Använd alltid hjälm när man rider, oavsett ålder, men särskilt för barn och tonåringar.

Saker du behöver

 • Behandlar stärka beröm av bra, säkert beteende
 • Lämpliga kläder
 • Tack i utmärkt skick
 • Lektyr på häst kommunikation och beteende