Wki

Hur ta hand om en tarantula

Så du har precis tagit hem en ny, åttabenta lilla vän. Vad nu? Denna artikel beskriver några av grunderna om hur du sköter en fågelspindel som husdjur. Följ dessa steg och du och din taranteln kommer att vara avstängd till en bra start.

Steg

Hur ta hand om en tarantula. Forskning ditt husdjur.
Hur ta hand om en tarantula. Forskning ditt husdjur.
 1. 1
  Forskning ditt husdjur. Många fågelspindlar har många olika behov. Se till att du helt förstår kost, temperaturkrav och luftfuktighet som dina specifika Tarantula behov. De flesta fågelspindlar äter bananflugor, syrsor, små grodor, ödlor, eller pinkie möss, beroende på storleken och arten av Tarantula.
  • Ta reda på var din typ av Tarantula vanligtvis lever. Vissa fågelspindlar bor i träd (trädlevande) där höjden är viktigare än markyta. Om du har en tarantula som bor på marken (ground bostad / opportunistisk grävande), då är det viktigare att ha utrymme för tarantula att gå runt. Native klimatet kommer också att diktera den idealiska temperaturen och luftfuktighet för dina arter av Tarantula.
 2. 2
  Köp en lämplig behållare för din tarantula. Se till att du använder en tank eller Critter Keeper som uppfyller dina Tarantula behov. Detta kommer att variera beroende på storlek och art av tarantula. Critter Keepers kan köpas från de flesta djuraffärer. Akvarier fungerar bra, så länge som den översta är tätad på ett sätt som den taranteln inte kan fly. Kom ihåg tarantulas kan klättra glas mycket lätt. Till en fågelspindel, är en glasbit som en "taggiga rockface" på grund av den minut "krokar" på sin pads / fötter. Gör inte tanken för stor, eftersom en tarantula inte behöver mycket utrymme. Mer utrymme gör det lättare för sitt byte (syrsor) för att dölja eller komma bort från Tarantula. Se till att inneslutningen storlek är approximativt två gånger benspridning på ditt husdjur på djupet, framsidan till baksidan. Det bör också vara tre gånger benet span i längden för en bekväm storlek för att hysa din Tarantula. Fågelspindlar inte kräver ett stort område att vara lycklig i fångenskap.
 3. 3
  Placera en bra några inches (åtminstone 2 inches) av substrat på botten av tanken. Detta hindrar tanken från att bli för torrt och håller i fukt när du dimma tanken. Vissa arter av tarantulas kommer att gräva in i substratet och kan behöva upp till 5 "av substrat. Djupet av substratet bör inte vara mindre än benet span på ditt husdjur från ytan av substratet till toppen av inneslutningen för att förhindra skador på grund av nedgångar som kan spräcka opisthosoma (buken) på ditt husdjur. fylla höljet med en helt organisk planteringsjord som Black Gold All ekologisk planteringsjord eller kanadensiska torv, eller om du väljer, kan du blanda en kombination av båda för en acceptabel substrat. Många plantskolor bära sådana produkter. De viktigaste kriterierna är att det ska anges av de organiska materialen Review Institute [OMRI] om möjligt att garantera att inga tillsatser såsom gödningsmedel ingår.
 4. 4
  Ge din fågelspindel med en vatten källa såsom en vattenskål som kan vara av djuraffären sort eller så enkelt som en plastburk locket beroende på storleken på ditt husdjur. Det bör vara tillräckligt stor att din taranteln kan dränka sin Chelicera och huggtänder för att dricka ur källan. Använd aldrig en svamp för din tarantula att dricka från tvättsvamp som kan hamnen skadliga bakterier i stora mängder. Skålen behöver inte vara något djupare än omkring en tum för en vuxen spindel, mindre beroende på storlek.
 5. 5
  Dekorera enligt de specifika behov Tarantula. Träd bostad arter behöver grenar och höga saker att klättra på, medan marklevande arter bör avrådas från att klättra eftersom de lätt falla och skada sig. Kom ihåg, ju mer du sätter in, ju mer du har fått att rengöra.... och du måste rengöra höljet någon gång. Vissa människor gillar att dekorera insidan med silke växter, löv etc. Det är inte nödvändigt, och är mer av ett personligt val snarare än ett krav för deras livsmiljö. En bit av köpta drivved kan uppskattas. Kom ihåg, är enkelt bäst. Gör det låg tech och njutbar.
 6. 6
  Ge någon form av säkerhet för din tarantula i form av en färdig håla eller dölja något som delvis nedgrävd lera blomkruka. Detta gör att ditt husdjur att fly ljus och minska stress. Eftersom många fågelspindlar är obligat hålor av naturen du kan ge en färdig håla på följande sätt.
 7. 7
  Mata den rätt grejer. Utfodring är billigt och enkelt. Alla husdjur fågelspindlar är insektsätare, vilket innebär att de äter insekter! de är också opportunister, några som kan dämpa små ödlor, ormar, fåglar och däggdjur och såsom möss. Syrsor är stöttepelarna i kosten fångenskap exemplar även om vissa hobbyister foder roaches också. Syrsor kan köpas i de flesta djuraffärer. Kackerlackor har i allmänhet måste beställas på nätet och en koloni började att säkerställa en konstant tillförsel av roaches som en näringskälla. Några kackerlackor kan klättra glas så det är klokt att lära sig att hålla dem innehöll. Många djurhållare använder en ring av vaselin runt toppen av den mört behållaren att hålla roaches från att korsa vaselin och fly.

Tips

 • Denna artikel bör endast användas ger riktning och ge förståelse om behoven av en Tarantula. Varje art har sina egna behov och kommer att kräva ytterligare forskning. Använd internet, lokala bibliotek eller ansedd djuraffär som säljer fågelspindlar, för att ta reda på vad som är bäst för dina specifika arter och som nämnts ovan, med det latinska namnet på internet kommer att ge bäst resultat.
 • Se till att du vet det vetenskapliga namnet (till exempel: Haplopelma lividum) för arter av Tarantula du köper. Det är mycket lättare att hitta information från den vetenskapliga namnet än det är genom det gemensamma namnet.
 • Tänk på att sunt förnuft är allt som behövs för att ge en säker, intressant och pedagogisk erfarenhet med fågelspindlar. De gör stora husdjur eftersom de är intressanta, vackra med sina olika färger mönster, säker, tyst, sjukdomsfri, luktfri och lättskött. Så får din inställning klar, gå med i ett forum, läsa upp på att hålla fågelspindlar som husdjur och bli beredda att bli beroende av den underbara världen av tarantula!
 • Försök att hitta en återförsäljare som är bekant med fågelspindlar eller, ännu bättre, en specialist reptil / spindeldjur butik. De kan ge dig en hel del information om vård och vad som väntar med ditt nya husdjur.
 • Börja med en av de allmänt vedertagna starter arter såsom-
  • Grammostola rosea
  • Grammostola aureostriata
  • Eupalaestrus campestratus
  • Brachypelma smithi
  • Brachypelma emilia
  • Aphonopelma chalcodes
  • Avicularia avicularia
  • Chromatopelma cyaneopubescens
  • Brachypelma albopilosum
  • Grammostola pulchra
 • Det är inte nödvändigt att köpa en stor mängd av syrsor från din favorit djuraffär. Ditt husdjur kan leva på två eller tre syrsor ungefär var 12-14 dagar. Sex syrsor i månaden är helt okej för en genomsnittlig storlek tarantula och detta är inte en hård och snabb regel, utan snarare, allmän riktlinje. Övergödning kan leda till problem och är inte nödvändigt för en hälsosam husdjur. Om du känner för att mata sex till åtta syrsor per månad som är OK också.
 • Använda ett gammalt papper röret handduk rulle. Gräva ut ett hörn i ditt hölje vilket innebär att ungefär två inches eller så av substrat i botten. Stå din röret upprätt i hörnet och sakta, försiktigt återfyllning i runt röret packning ordentligt med medelhögt tryck tills fyllas i. Om du har gjort det här på rätt sätt kan du sedan långsamt och försiktigt lyfta rakt upp på röret bort det och lämnar en perfekt formad håla för ditt husdjur att hitta och använda.
 • Du behöver inte extra belysning. Alla spindeldjur skygga ljus. De är nattaktiva jägare och föredrar att jaga efter mörkrets inbrott. Lights producerar bara stress för ditt husdjur och kan göra dem skygg. En lycklig spindel är en osynlig spindel.
 • Om du inte har särskilda skäl, behöver du inte ytterligare värmekällor. Om du gör, applicera värmekälla, såsom en värme-matta till sidan av inneslutningen inte botten. Generellt rumstemperaturer är bra. Om du känner dig bekväm sedan mer än troligt din spindel är också.
 • Få grundläggande djurhållning erfarenhet innan man går upp till mer krävande arter, inklusive de som är snabba eller mer defensiv.
 • Gå med ett forum och delta. Det finns många familjevänliga arachnid forum där du kan gå. Det finns också några publikationer som kan vara pedagogisk också. Några forum som är väl värt kan omfatta de som anges nedan under externa länkar sektionen.
 • Håll insidan av höljet torrt och väl ventilerat för att förhindra utbrott av kvalster och mögel i din låda. Mest alla arter av fågelspindlar som finns i den älsklings-handeln även från regioner regnskog kan anpassas till torktumlare förhållandena i fångenskap. Att försöka styra specifika temperatur / luftfuktighet parametrar är ofta problematisk och kan få konsekvenser. Behovet av imma är inget annat än en urban legend. Som sagt, det kan vara till nytta för arboreals eftersom de kan dricka dagg bildas på sina banor. Överdriv inte.

Varningar

 • Fågelspindlar kommer att bita och kommer att göra så om provocerad. De är vilda djur som behöver särskild vård och uppmärksamhet. De rekommenderas inte för barn under 16.
 • Alla spindlar och fågelspindlar är giftiga och alla kommer att bita om provocerad. Kom ihåg, är en tarantula en vild varelse och förlitar sig på miljontals år av evolutionära instinkt. De kan inte "tämjas" som en hund eller katt. Allt de behöver är en annan "tolerans" nivå till mänsklig kontakt. Även om det har förekommit några rapporter om någon dör av en fågelspindel bett, det finns människor som kan reagera mycket illa till giftet. De flesta tarantulas 'gift är jämförbar med sting av en gemensam honungsbiet. Vissa fågelspindlar giftet kan orsaka en mycket, mycket allvarlig reaktion. Du bör forskning dina individuella arter och undvik kontakt med din tarantula därefter. Det säkraste är att aldrig hantera din tarantula eftersom det inte är en "naturlig" sak att göra. Inte för tarantula eller för människor.
 • Inga arter av fågelspindlar kan hanteras 100% tryggt och hålla en fågelspindel är definitivt inte rekommenderas av någon expert. Fågelspindlar är extremt känslig och kan vara mycket oförutsägbara, eftersom de bygger på en bas instinkt utvecklats under miljontals år. En droppe från några inches kan brista buken och din fågelspindel kommer att lida en långsam, smärtsam död.
 • Fågelspindlar kan inte hållas tillsammans i samma tank, de kommer att döda eller äta varandra, även om de är av samma typ och olika kön. (Glöm inte, får chansen, en kvinnlig tarantula dödar och äter en hane efter parning.
 • De flesta människor har en instinktiv rädsla för fågelspindlar och du bör aldrig använda en tarantula att hota eller skrämma någon. Detta kan vara mycket stressande för en person och kan resultera i taranteln skadas.
 • Vissa fågelspindlar flick deras hår (de kallas "urticating" hår), vilket är mycket smärtsamt och farligt, om de kommer i ögonen eller nasal passage och kan kräva sjukhusvård. Dessa hårstrån kommer också orsaka irritation på huden. Inte alla arter har dessa hårstrån. Se till att du forskning din tarantula och vet om detta skulle vara ett bekymmer. Efter att sätta händerna i tanken, av någon anledning, bör du tvätta genast händerna innan du gör något annat.
 • Inte mycket foder din Tarantula. De flesta fågelspindlar kan leva på 3-5 syrsor i veckan. Vissa fågelspindlar kan gå ett par månader utan utfodring. Om du är orolig, kommer en bra återförsäljare eller kunnig djurhållare råda dig men kom ihåg, kommer de alltid behöver vatten. Övergödning kommer att orsaka tarantula mage att blåsa upp som en ballong, och detta kan göra att den spricker.

Saker du behöver

 • Tarantula eller Spiderling (Baby Tarantula)
 • Critter djurhållaren eller akvarium som har ett tättslutande lock. (Locket bör vara tillräckligt tung nog att stoppa en fågelspindel lyfta det, eftersom de är starkare än de ser ut)
 • Substrat (smuts) som är bekämpningsmedel och gödselmedel fritt (marken kokos fiber fungerar bra)
 • Dekorationer (den minsta av sin "naturliga" miljö)
 • Värmekälla (iereptile värmedyna), är värme lampor som inte rekommenderas eftersom dessa inte ger rätt "typ" av värme och kan orsaka farliga brännande för tarantula)
 • Temperatur och luftfuktighet mätare
 • Små vatten skålen ca 2 "fungerar väl fylld med grus eller ett par små rengjorda, stenar (men aldrig någon form av bomull) för att förhindra syrsor från att drunkna.
 • En förståelse partner / rumskompis / bror / syster eller föräldrar.... etc. Det är klokt att be andra människor som lever med dig om det skulle vara acceptabelt att få en fågelspindel i hemmet. Frågar först kan spara dig en snabb resa tillbaka till butiken.