Wki

Hur du gör din katt glad

Om du är som alla ägare, vill du alltid ditt husdjur att vara lycklig. Precis som människor, katter strävar efter att vara lycklig, här är några sätt att hjälpa din katt att hitta lyckan. Kom ihåg, inte mer än göra dessa saker som din katt kan känna sig obekväma eller olycklig. Lycka till!

Steg

Hur du gör din katt glad. Katter älskar frihet så att de skulle vilja bo någonstans bred och öppen.
Hur du gör din katt glad. Katter älskar frihet så att de skulle vilja bo någonstans bred och öppen.
 1. 1
  Petting din katt: Vissa katter har olika preferenser än andra, så en del kanske gillar att bli kliad medan andra gillar att vara ifred tills de känner att de vill ha mänsklig tillgivenhet.
 2. 2
  Skydd: För deras säkerhet är det ibland viktigt för din katt att vara en innekatt (t.ex. om din katt är en ovanlig ras och kan vara stulen eller har ett medicinskt tillstånd). Alla katter, inomhus eller utomhus måste ha gott om leksaker och mänsklig uppmärksamhet. Också (om möjligt) i sällskap av ett annat djur kan vara fördelaktigt (en annan katt är perfekt, även om en ny kattunge kan rubba äldre katter). Detta kan bidra till att hålla din katt upptagen när du inte kan vara hemma. Det är också viktigt att du har dina katter vaccineras eftersom detta kommer att hindra dem att plocka upp sjukdomar från omvärlden när de börjar gå utanför. Vacciner är ofarliga och ges av en veterinär ungefär var 6 månader.
 3. 3
  Föda: Ge din katt en konsekvent diet som plötsliga förändringar kan störa deras känsliga mage. Torrfoder kan ha alla de näringsämnen som din katt behöver och hjälper till att hålla tänderna starka och rena, men med torr kattmat produkter försiktighet bör vidtas för att säkerställa färskt vatten är alltid tillgänglig. Ge din katt en behandling då och då, men inte mer än göra det, eftersom detta kan leda till problem inklusive viktuppgång och "noga matvanor". Dessutom är livsmedel inte bra för en katt diet.
 4. 4
  Frihet: När din katt sover, försök att undvika att vakna upp, särskilt om de är kattungar som det är när de gör de flesta av deras växande. När du tillåter din katt utanför du bör se ditt djur är mikrochip, kommer detta att hjälpa folk att återförena dig med ditt husdjur om något skulle hända eller katten blir förlorad. Om du precis har flyttat hus och planerar att släppa ut din katt, bör du hålla honom / henne inomhus i minst 6 veckor. Kattungar bör inte låta utanför til en ålder av minst sex månader efter att de har kastrerade / kastrerade. Det skulle också vara i ditt husdjur intresse om du inte låta honom / henne utanför om du bor på en trafikerad väg eller där de skulle vara benägna att drabbas av ett fordon.
 5. 5
  Förhållande: En positiv relation med sina ägare är avgörande för en katts välbefinnande. Disciplin med en sprutflaska kan fjärma din katt och gör det nervösa runt människor. Med katter den bästa formen av disciplin är förebyggande och varje försiktighet bör iakttas för att undvika "dåliga vanor". För att säkerställa detta klösbräda bör tillhandahållas och kattlådan ska alltid vara rena. Om du flyttar eller din katt blir stressad är det en bra idé att ge honom / henne en egen plats, ett tyst rum som inte används ofta, med tillgång till en kattlåda är perfekt.
 6. 6
  Underhållning: När du inte kan vara med din katt en radio med mjuk musik såsom klassisk musik kan hjälpa dem att slappna av, men någon talkshow kommer att hjälpa din katt känns som någon är hemma. De flesta katter klarar mycket bra på egen hand, är det som gör dem till en idealisk husdjur för någon som arbetar långa timmar. Om du funderar på att skaffa en ny kattunge, bör du överväga att alltid få två från samma kull som de kommer att ha bundna och kommer att hålla varandra sällskap. Även två kattungar från olika kullar kommer obligation om de införs i unga år. Katt leksaker finns tillgängliga vid alla djuraffär och de flesta stormarknader för väldigt lite pengar. Dessa kan ge ditt husdjur timmar av underhållning och att förhindra tristess.
 7. 7
  Kull: Ändra strö regelbundet, eftersom katter inte gillar att använda smutsiga kattlådor. De är väldigt renliga djur och uppskattar rena toaletter lika mycket som vi gör. Vissa katter föredrar olika typer av skräp i min erfarenhet. Om din katt är van vid en viss typ av skräp det är en bra idé att hålla sig till det. Detta kommer också att förhindra nedsmutsning i hemmet.
 8. 8
  Kärlek: Se till att du spenderar kvalitetstid med din katt. Detta kan hjälpa dig att slappna av så mycket som det kan ditt husdjur. Det kommer att gynna både dig och hjälper dig att obligation med varandra. Försök att hålla din katt i en rutin, eftersom alla djur älskar en rutin, hjälper det att få dem att känna sig trygga och stabila i miljön du ge för dem.
 9. 9
  Hälsa: Har din katt kastrerade och kastrerade. Att göra detta kommer att göra din katt frisk och glad, kommer det också göra ditt husdjur är mindre benägna att anlita vissa sjukdomar såsom kattdjur HIV-viruset (detta kan inte föras vidare till människor!). Gå till en bra veterinär. Om du kan, gå till en som rekommenderas av en vän eller den person som du köpte din katt / kattunge från. Håll dig uppdaterad med vaccinationer. Regelbunden avmaskning och behandlingar loppan är viktigt, speciellt om din katt tillbringar tid utomhus och kommer sannolikt att plocka upp dessa gemensamma parasiter.
 10. 10
  Frihet: Om din katt är en innekatt, är det normalt att din katt att vilja äta gräs, en speciell typ av katt gräs kan odlas inomhus för ditt husdjur. Det är bättre för någon katt (även utomhus katter) eftersom det hjälper matsmältningssystemet och orsakar inte kräkning som gräs kan framkalla.
 11. 11
  Katter älskar frihet så att de skulle vilja bo någonstans bred och öppen. Om du bor någonstans där det inte är möjligt eller om du äger en katt som är en ovanlig ras och kan vara stulen eller en katt som behöver medicinering, vissa människor bygga en utomhus penna för sina husdjur. Det är bäst att utrusta området med grenar och klösbräda för dem att spela på. Katter ska aldrig förvaras i dessa ständigt och ett område för skydd bör alltid lämnas, liksom tillgång till färskt vatten. Det är bäst att bara släppa ut dem i pennan på dagtid. Om du vill göra det här komma ihåg att katter är lysande klättrare och det bör kontrolleras och helt säkrad innan du låter ditt husdjur till det.
 12. 12
  Jakt: Det är normalt för din katt att fånga fåglar, insekter, möss och andra vilda djur. Det är inte rättvist att straffa din katt för detta eftersom de bara visar naturligt beteende.

Tips

 • Borsta din katt dagligen för att bli av med någon lös päls. Det hindrar även päls från att falla av i huset. ÄLSKA DIN KATT!
 • Ge din katt åtkomst till Windows, som de älskar att titta på fåglar och ekorrar utanför.
 • Katter gillar inte smutsiga water.Always har färskt vatten tillgängligt för dem.
 • Regelbundet rengöra kattlådor, kan de få stinky!
 • För att göra din katt älskar dig, bör du gnuggar huvudet mot his.That är vad en mamma katt skulle göra.
 • Alltid ha tålamod n gosig.
 • Innan du låter din katt utanför, se till att han / hon är frisk, hälsosam, up-to-date med vaccinationer, loppor behandlas, och kastrerade / kastrerad.
 • Om din katt går saknas, kom ihåg att kontrollera trädgårdsskjul (även de av grannar). Ring alla lokala veterinärer eftersom om djuret skadades, kan det ha lämnats in också ringa lokala räddnings center eftersom de har en innehavstid utifall ägarna få kontakt. Kom ihåg att få din katt mikrochip, det kommer att förhindra många av dessa problem.
 • Sätt flera kattlådor i huset.
 • Angående torrfoder: Torr mat kan påverka katter negativt, särskilt de utsatta för urinvägsinfektioner.
 • En matskål och kattlådan bör inte placeras sida vid sida som en katt inte äter nära deras toalett.
 • Investera i ett husdjur fontän. Katter älskar rinnande vatten. Det strömmande vattnet och filtret är också mer hygieniska för din katt.
 • Kartonger och katter är en match made in heaven.
 • Låta din katt sova i din säng kan vara besvärligt eftersom katten kan väcka dig. Istället, ge din katt en egen plats att sova borta från ditt rum, men se till att du har en tid när du vaknar på morgonen som katten kommer att förvänta sin mat.
 • Från och med nu och sedan ge din katt en behandling, t.ex.: kattmynta eller ett garnnystan.

Varningar

 • Aldrig de-klo en utomhus katt. Katter behöver klorna för att skydda dem i naturen mot andra djur.
 • Mata inte din katt en vegetarisk kost. Katter är köttätare och måste äta kött. En meatless kost kommer så småningom döda katten eftersom de bor på ett rent protein diet. Alla katter bör endast ges på en diet avsedd för dem, såsom alla kvalitetsmärket kattmat.
 • Det kan vara en bra idé att hålla en krage på din katt, men vissa katter kan bli fastnat på staket från sin krage som kan leda till kvävning. Ett mikrochip är ett mycket säkrare alternativ, och alla räddningsarbetare och veterinärer nu söka efter dem innan de går vidare med hantering av djuret.
 • Observera hundfoder inte innehåller de vitaminer och mineraler katter behöver för att överleva.

Saker du behöver

 • En kärleksfull katt
 • Korrekt livsrum
 • Skydd och frihet