Wki

Hur du tränar din hund att gå eller hälen utan en choke kedja

Många människor tror att choke-kedjorna bara är inte rätt väg att gå. Att lära din hund att gå utan att dra utan en choke kedja, läs följande. Google hoppas att skänka glädje åt din nyligen utbildad valp!

Steg

Hur du tränar din hund att gå eller hälen utan en choke kedja. Köp en sele för din hund.
Hur du tränar din hund att gå eller hälen utan en choke kedja. Köp en sele för din hund.
 1. 1
  Köp en sele för din hund. Dra en hund i nacken med en choke kedja är oerhört obekvämt. Också en dragkamp hund kommer att förneka sig syre när det drar på ledningen. Selen passar under frambenen, över bröstet och över ryggen. Det kommer att bli mycket mer bekväm för hunden och ger dig mer kontroll. Blyet ska klämma in en ring i mitten av ryggen. Det finns även front-klipp selar där kopplet fäster vid mitten av hundens bröstkorg som kraftigt kan minska dra.
 2. 2
  Få din hunds favoritleksak och godsaker som leder. Detta kommer att locka hunden till följer dig runt och det kommer att lära honom att hålla huvudet högt, eftersom han kommer att titta på dig och godsaker.
 3. 3
  Starta din träning i ett område med några distraktioner, och efter din hund redan har utövat på något sätt (spelar fetch med dig, kör i parken, osv.)
 4. 4
  Everytime hunden tittar bort, säger hans namn upphetsat, skaka leksak eller godis, och säga "låt oss gå!" (Ivrigt), behandla honom, och han kommer att hålla promenader.
 5. 5
  Om hunden blir framför dig och börjar dra, ta några steg bakåt (titta bakom dig, först!) Tills hunden är på väg tillbaka mot dig igen och är på din sida. På den tiden börja gå framåt igen - hunden ska vara vid din sida och du bör genast berömma och belöna din hund.
 6. 6
  Använd massor av beröm med din hund, så länge koppel är löst. Han kommer att bli lyckligare med beröm och en mat eller leksak behandla än han kommer att vara med någon av dem ensam.
 7. 7
  Om din hund är ständigt drar, kanske du vill prova att använda ett huvud grimma, dessa fungerar mycket bra även om din hund är bekväm att bära det (det kan behöva vara desensitized först).
 8. 8
  Kom ihåg att du måste ge din hund tillräckligt med slack i koppel som är löst när hunden går nära dig. Om du håller hunden tätt intill kroppen med en stram koppel, kommer det att bli mycket svårt för hunden att lära sig att gå utan att dra.
 9. 9
  Kom ihåg att inte använda någon hård disciplin som att slå, ryck i koppel eller skriker när din hund inte följa. Heel är ett kommando som tar vara ömsint och kärleksfull, och ha tålamod. Om din hund inte följa, göra steg tre igen, och om han gör det, men sedan börjar dra igen säga en mjuk men ändå sträng "Nej Max", och fortsätter.

Tips

 • Köp en sele som passar din hund ordentligt. Många selar är justerbara så även hundar av samma ras kan variera vilt i storlek. Den bästa idén är att ta din hund till sällskapsdjur leverans butik och prova på flera selar tills du hittar en som du är nöjd med, som passar din hund väl, och som kommer att tjäna syftet väl.

Varningar

 • Om choke kedjor används på rätt sätt, kan de vara effektiva (men positiv bestraffning och negativ förstärkning) på att lära en hund att gå utan att dra. De är bara effektivt om hunden går på ena sidan av er (traditionellt, till vänster) och kedjan måste placeras på hundens hals specifikt för den sidan. Choke kedjor ska aldrig användas på valpar, och det finns bevis för att visa att de kan ge bestående, långsiktiga skador på hundens hals och luftstrupe.
 • Bli inte frustrerad eller ryck i selen. Gå på en lös koppel är en utmaning att undervisa men kan åstadkommas med rätt metod. Rycka på selen kan skada hunden och få honom förvirrad. Detta är samma sak med yelling.

Saker du behöver

 • En hund som vill lära sig
 • En låg-distraktion miljö
 • Treats (mat eller leksaker) och Ros
 • Harness eller grimma
 • Koppel (icke-extendable)