Wki

Hur man ser efter djur under fyrverkerier

Åttio procent av djurägare har ägt ett husdjur rädda för fyrverkerier. Oroa dig ständigt om ditt husdjur under fyrverkerier nära ditt hem? Är du rädd att du får komma hem för att finna att dina husdjur är olycklig eller, ännu värre, dött på grund av de extremt höga ljud? Om du inte kan begära tystare fyrverkerier, kommer du att göra det bästa du kan för att trösta ditt husdjur. Här är de sätt att hålla ditt husdjur säker och vårdas under fyrverkerier.

Steg

Hur man ser efter djur under fyrverkerier. Veta när kommer att hända och hur de kommer att påverka ditt hem.
Hur man ser efter djur under fyrverkerier. Veta när kommer att hända och hur de kommer att påverka ditt hem.
 1. 1
  Veta när kommer att hända och hur de kommer att påverka ditt hem. Kontakta din kommun för att få reda på när ditt område kommer sannolikt att ha fyrverkerier. Markera datumen i en kalender så att du kan hålla reda på när man ska se till att dina husdjur vårdas. Om du vet eller misstänker att fyrverkerierna kommer att höras på ditt hus, ta de försiktighetsåtgärder som beskrivs i följande steg.
  • Kontrollera att dina husdjur ID-taggar och är i dag, markera kalendern när förnyelse betalningarna ska göras och se till att göra betalningar. Om ditt husdjur går körs ut under fyrverkerier händelser, är det mycket lättare att kunna identifiera sitt ägande med dessa funktioner.
  • Fyrverkerier upprörd husdjur till följd av buller, lukt av svavel, och strålkastarljus.
 2. 2
  Desentisation av ljud hjälper till att förhindra en fobi för höga ljud, använd en CD som låter skrämmande, långt innan fyrverkeripjäs säsongen, eller efter händelsen.
 3. 3
  Förbered huset. Huset blir ditt husdjur säkerhet zon, så det är viktigt att förbereda det ordentligt.
  • Håll några lampor på. Att hålla ett ljus på kommer att lugna ditt husdjur och få honom att känna sig säkrare, snarare än att vara rädd i ett mörkt rum.
  • Fukta bullret. Dra för gardinerna i rummet och, om ditt djur är en bur en, täcka upp buren i en tjock filt, men se till att det är andas så ditt djur inte kvävas. Detta kommer också att hjälpa till att stoppa de ljusblixtar som påverkar ditt husdjur.
  • Planerar att använda bekanta ljud för att överrösta bullret från fyrverkerierna. Musik från en stereo eller sätta på TV: n är troligen bekanta ljud som kan lugna ditt husdjur. Bara se till att inte spela dessa låter löjligt högt som de kan bli besvärande själva.
 4. 4
  Förbered rummet. Välj en lämplig plats där du kommer att innehålla husdjur under hela fyrverkerierna. Ett inre rum som är minst påverkad av buller är perfekt. Det bör vara ett rum som du kan stänga av för att förhindra att ditt husdjur från att köra runt i huset och skadade sig, förstörde möbler, etc. Om du har mer än ett husdjur, vara säker på att de inte har något emot att vara instängd i samma rum, eller välja flera rum för olika husdjur. Till exempel kommer hundar och katter uppskattar vanligtvis hålls åtskilda.
  • Gör rummet mysigt. Lägg ner välbekant, rena sängkläder någonstans trevliga exempel under ett bord, på eller bakom en stol, etc. Lägg några bekanta, scratch pads, bollar etc, för att hålla ditt husdjur roade och distraherad.
  • Kontrollera att rumstemperaturen är behaglig, varm om det är kallt ute eller kallt om det är varmt väder.
  • Fundera på om ljudet skulle vara lugnande. Om ditt husdjur används på musik, slå lite på vid normal volym. Dessutom är ljudet av regnvatten lugnande mycket till husdjur.
  • Använd lavendel. Detta är valfritt, men du kanske vill använda lavendel doftande objekt för att lugna ditt husdjur. Använd en spray eller försiktigt blåmärke bladen och blommorna av vissa färska växter. Se bara till att det är utom räckhåll för ditt husdjur. Använda uppvärmda doft oljor eller rökelse rekommenderas inte som en desperat husdjur kan slå dem över och starta en brand eller skada sig.
  • Lägg en kattlåda för katter.
  • Ta bort alla vassa föremål från rummet om ditt husdjur börjar hoppa eller springa runt.
 5. 5
  Förbered dig. I en önskan att underlätta vår husdjurs smärta, ibland vi kan överföra en del av vår oro och upprörd till husdjur. Om du har förberett ordentligt i förväg, finns det ingen anledning att känna sig upprörd och orolig som du kan vara säkra på om säkerheten i ditt husdjur.
  • Inse att de skrämde och desperata reaktioner på ditt husdjur är ofta den huvudsakliga källan till din egen upprörd. Att vara redo för sina reaktioner kan hjälpa till att hålla dig lugn också.
 6. 6
  Begränsa ditt husdjur. En halvtimme till en timme innan fyrverkerierna förfaller till kvittning, placera ditt husdjur till det valda rummet. Om du är orolig för att inte kunna lokalisera ditt husdjur (till exempel katter är inte alltid lätt att hitta), överväga att hitta ditt husdjur flera timmar tidigare. Måltiderna är en bra tid att runda upp alla husdjur, förutsatt att det faller innan fyrverkerierna kvittas. Om din hund behöver en promenad, se till att gå henne innan begränsa henne.
  • Även om ditt husdjur bur, placera det i säkra och bekväma rum som du har valt.
  • Om ditt husdjur är en eller annan gård djur, se till att det finns rena sängkläder och är inne i stallet eller ladugården.
 7. 7
  Ge mat och återfuktning. Var noga med att lämna tillräckligt med vatten och mat för ditt husdjur i instängdhet rymden. Många husdjur blir orolig, eller ens desperata. Om ditt husdjur har tillgång till vatten, kommer det att lugna honom, och maten levereras i ditt husdjur regelbunden del kommer att göra honom att känna att det är en vanlig dag.
 8. 8
  Håll ett öga på ditt husdjur, och om möjligt, stanna hos henne. Trösta henne och prata med henne. Var vänlig men inte fuss över henne för mycket, vilket kan öka hennes ångest om hon plockar upp på din och kan belöna och uppmuntra rädda beteende. Om det inte är möjligt att bo med henne, (kanske för att du är ute eller upptagen (du kan vara på fyrverkeri), oroa dig inte - de tidigare stegen bör se till att ditt husdjur tillräckligt har vårdats.
  • Låt ditt husdjur att gömma någonstans i rummet om så önskas. Det är ditt husdjur sätt att hantera (en "bolthole") och dra ut dem från en säker plats kan öka sin ångest nivåer. Inte fuss inte över henne för mycket.
 9. 9
  Kontrollera om ditt husdjur efter fyrverkerierna. Lugna honom och ta bort skyddet (filtar, etc.) så länge som du är säker på att de högljudda fyrverkerier är över. Låt honom ha fri körning av huset för att se hur han beter sig innan man överväger att låta honom återvända utanför (det kan vara bäst att vänta tills morgonen, om möjligt). Kolla efter tecken på stress i ditt husdjur:
  • För katter, tecken på stress är att fly, nedsmutsning huset, gömma undan och vägrar att äta.
  • För hundar, tecken på stress inkluderar skällande mycket, springer iväg, nedsmutsning huset, gömmer och huka, klängande till ägare, gnäller, darrningar och skakningar, pacing och flämtande, och vägrar att äta.
  • Om ditt husdjur är stressad, hålla honom inomhus över natten. Håll en kattlåda någonstans i huset, eller gå en hund efter fyrverkerierna, men låt inte honom hans sele och vara säker på att stanna hos honom hela tiden.
 10. 10
  Gör en gård svep innan du låter ditt husdjur tillbaka utanför. Samla några tomtebloss, smällare, etc., samt poster parti och trasiga föremål. Detta kommer att förhindra att ditt husdjur från att skadas av främmande föremål.

Tips

 • Agera normalt och lugnt runt ditt husdjur. Ge bort nervösa vibbar kommer inte att hjälpa.
 • Om ditt husdjur är strö eller kissa pad utbildad, placera dessa poster i det, det är inte en bra idé att låta ditt husdjur kissa överallt!
 • Tipsen i den här artikeln kan också tillämpas i fråga om andra bullriga händelser, såsom trafik parader, stormar (åska), stora skaror av människor i närheten av ditt hus, etc.
 • Se din veterinär om ditt husdjur inte verkar ha återhämtat sig efter händelsen.
 • Veterinärer kan ordinera milda lugnande medel eller lugnande läkemedel men vissa kräver att administrera veckor i förväg. Hästar och hundar kan kräva sedering. Någon medicin bör ges på inrådan av din veterinär bara.
 • Känslighet för buller kan öka som husdjur ålder.
 • Desensibilisering tekniker kan hjälpa ditt husdjur att känna sig mindre oroliga runt höga ljud, som att använda CD-skivor med fyrverkerier, tåg, åska, etc, börjar mjukt och gradvis öka volymen. Detta bör göras med din veterinär råd bara.
 • Lägga bomull till din hunds öron kan bidra till att dämpa ljudet om din hund kommer du att kunna göra detta.

Varningar

 • Låsa dörrar och stänga fönster om du inte kommer att vara hemma. Husdjur kan stjälas under fyrverkerier om de är kvar utanför det finns enkel tillgång till en olåst hus.
 • Undvik att ta ditt husdjur till en fyrverkerier händelse.
 • Lämna inte ett husdjur utanför, eftersom det kommer att bli oerhört högt där ute, och det är troligt att känna efterdyningarna mycket lättare. Lämna inte din hund bunden utanför som din hund har ingenstans att ta vägen. Din hund kommer att hitta den kombination av buller och återhållsamhet traumatiskt.
 • Låt aldrig av fyrverkerier bredvid eller i närheten av ditt husdjur.
 • Var försiktig med vad du lägger i rummet om du kommer att lämna pet ensam i det. Eldstäder är bäst kvar släckt, golv och bordslampa kvar bäst avstängd, eftersom de är faror. Också, inte sätta några vassa föremål som kan skada djuret i rummet.
 • Kontrollera att det inte finns något värdefullt i rummet om ditt husdjur är benägna att bryta / skada den när rädd.
 • Aldrig straffa ett husdjur för sin reaktion på fyrverkerier, inte bara detta är fel, men det kommer att förstärka rädslan.

Saker du behöver

 • Inre rum
 • Mat och vatten
 • Sängkläder
 • Leksaker
 • Persienner, gardiner etc., för att dämpa buller
 • TV, stereo ljud (i förekommande fall)