Wki

Hur man gör en katt säng från en gammal tröja

På mindre än 30 minuter, och för mindre än 5€ en gammal ulltröja från sparsamhet butik eller på baksidan av din garderob kan bli en mysig katt säng (eller hund säng, om hunden är tillräckligt liten eller tröjan är särskilt stor). Här är hur.

Steg

Hur man gör en katt säng från en gammal tröja. Lay tröjan ut platta.
Hur man gör en katt säng från en gammal tröja. Lay tröjan ut platta.
 1. 1
  Lay tröjan ut platta. Om det är en ylletröja, bör det filtade först (se tips nedan). Med garn och en väv nål, sy den falsade kanten av hylsan för att den sida av tröjan, ungefär halvvägs ner hylsan från där armhålan möter sidan söm (visad i kontrasterande garn för att göra stygnen mer synlig).
 2. 2
  Vik den nedre kanten på tröjan upp och placera hylsan framför den. Roll (eller faldigt) nerifrån och upp tillräckligt långt att båda ärm manschetten kanter kommer att kunna överlappa något när placeras framför den.
 3. 3
  Fäst hylsan till toppen av den rullas upp tröjan kanten med en piska stygn eller en filt stygn. Kom ihåg att du kommer att stoppa ärmarna, så se till att sy endast genom det översta lagret av hylsan.
 4. 4
  Upprepa med den andra ärmen. Som manschetterna överlappar något framför, sätta en manschett innanför den andra och sy fast den yttre manschetten kanten längs det översta lagret, precis nog att du kommer att kunna hålla fyllningen inuti röret du just har skapat med ärmar.
 5. 5
  Gör en från en "armhåla" till den andra. Skapa en välvd form för att göra en rundare säng. Var noga med att gå igenom båda lagren av tröja tyg. Du bör nu ha en "kanal" som kan vara fyllda med vadd eller gamla trasor (eller remsor av gamla tröjor). Saker tills du får en korv-liknande ring. Om du vill pad botten, nu är det dags att göra det också.
 6. 6
  Sy halsöppningen stängd. Ge den till din favorit kitty (eller valp) och överväga att göra en annan säng att donera till din lokala sällskapsdjur härbärge. Det tog längre tid att skriva detta än att göra sängen, om som berättar hur snabbt och enkelt det här projektet är!

Tips

 • Till kände en ylletröja, kontrollera först att tröjan är minst 80 procent ull. Ju större tröjan, desto bättre, för det krymper. Tvätta i varmt vatten (toppmatade maskiner bara - gå vidare och kasta några handdukar eller jeans i med det för extra omrörning) och ligga platt för att torka. Tovning är inte absolut nödvändigt, men det gör tyget starkare och mer långvarig. Om tröjan är akryl, bara hoppa över tovning processen. Ull är mycket varmare, men om det är en övervägande.
 • Gör valp eller hund säng av ägarna kläder eller mammor fleece morgonrock. Ägarna doften viktigt för valp eller kattunge, att lukta din doft för säkerhet när du inte är hemma.
 • En liten katt-nyp insidan av tröjan bröstet innan du gör ärmarna. Kitty kommer att älska.

Varningar

 • Om du vill ha en storlek mindre par jeans, inte kasta dem i den tröjan i tovning processen.

Saker du behöver

 • En stor gammal tröja, företrädesvis 100% ull (finns billigt på sparsamhet butiker)
 • Polyester eller bomull vadd eller gamla trasor för fyllning
 • Garn
 • Tapestry nål
 • Sax