Wki

Hur man hittar en snigel

Sniglar kan vara irriterande skadedjur, ofta konsumerar bladen av trädgårdsväxter. Naturligtvis kan de också vara prydliga små critters att visa för små barn. Oavsett anledning, här är hur man kan fånga dem.

Steg

Hur man hittar en snigel. Leta efter en snigel spår.
Hur man hittar en snigel. Leta efter en snigel spår.
 1. 1
  Leta efter en snigel spår. En snigel trail är en silvervit glänsande-ibland slemmiga linje tvärs hårda ytor. Detta kallas slem. Ibland barr och andra lösa ytor kommer också att visa ett spår, eller ha fastnat i slem att göra den mer synlig. Ofta är det bäst att titta under bladen av växter och andra semi-utsatta områden. Sniglar gillar att förbli dold, men din bästa chans att hitta en är att söka i tillgängliga områden.
 2. 2
  Följ snigel trail. Detta kan vara knepigt, men lyckligtvis han inte kommer att röra sig snabbt nog för att springa ifrån dig.
 3. 3
  Leta upp och ner om leden verkar ha upphört eftersom din stenbrott sannolikt har klättrat något (sniglar har utmärkt klättring dragkraft). Om du ser snigeln gå vidare till nästa steg, om inte, börja om med en ny
 4. 4
  Ta tag i snigeln försiktigt av skalet, kommer detta spara blir slimed. De flesta sniglar kommer släppa underlaget när den lyfts av skalet.
 5. 5
  Njut av snigeln. Njut av att titta på dem krypa runt, ta det visar-och-berätta i skolan... möjligheterna är oändliga.

Tips

 • Håll en solid topp på tanken med små hål för luft. Eller använd en maskstorlek topp. Sniglar gillar att krypa ut och utforska vår underbara värld.
 • Ett land snigel kan hållas i en liten 5 liters akvarium med grus i det. Fish tank grus är inte skarp och bör inte skada snigelns mjuka kropp. Mata den en bit sallad (helst) en gång per dag. Om sallat är fortfarande det nästa dag, bara hoppa över denna utfodring. Sallad kommer att ge allt vatten snigeln behöver.
 • Ibland sniglar kan fastna. En flat tallrik av öl lockar sniglar och sniglar, men de kommer att drunkna i dem om de lämnas utan uppsikt.
 • Om du håller på snigeln, måste du läsa på vård och utfodring av att specifika art av snigel.
 • Efter leden i solljus eller starkt ljus kommer att göra det lättare.
 • Titta på en snigel när den sitter på en glasbit för att se den i rörelse. Detta är en ganska intressant sak att göra.
 • Överväg att titta sniglar i sin naturliga miljö i stället för att plocka upp dem.

Varningar

 • Tvätta alltid händerna efter beröring sniglar som de kan bära sjukdomar.