Wki

Hur du visa dina föräldrar att du är ansvarig nog att äga ett husdjur

Många barn har en dröm att äga en speciell husdjur, men många föräldrar inte tillåter dem att eftersom de tror att deras barn inte är ansvariga nog. Ge inte upp om - allt du behöver göra är att visa att du är ansvarsfull och mogen nog genom att följa dessa föreslagna tips.

Steg

Hur du visa dina föräldrar att du är ansvarig nog att äga ett husdjur. Var ärlig mot dig själv.
Hur du visa dina föräldrar att du är ansvarig nog att äga ett husdjur. Var ärlig mot dig själv.
 1. 1
  Var ärlig mot dig själv. Är du ansvarig nog? Fundera över dessa frågor och besvara dem sanningsenligt:
  • Är du redo att mata, borsta, städa, bada, promenera och leka med husdjur på en regelbunden basis?
  • Är du redo att städa ur sin bur, säng, vardagsrum, etc. regelbundet? Många husdjur behöver daglig rengöring för att hålla dålig lukt manageable.If dofter blir för stark, kan föräldrar bli arg. Dessutom kommer ditt husdjur inte vara lycklig i den miljön heller.
  • Har du för många andra åtaganden som kan hindra dig från att ha ett husdjur och letar efter det ordentligt? Tänk om sport, efter skolan aktiviteter, helg läxor, etc. Att ta hand om ett husdjur kräver tid att du måste se till att du har.
 2. 2
  Forskning djuret du tror att du vill ha (prova ditt lokala bibliotek eller Internet). Skriv ner vad du lär dig. Detta kommer att förbereda dig för vård av djuret, hjälpa dig att välja rätt djur, och visa för dina föräldrar att du vet vad som är inblandade, samt att låta dem veta att du är ansvarsfull och intresserade. Vilka olika typer av husdjur är ute? Vad tycker de? Hur länge lever de? Hur stökigt är de? Vilken typ av vård kräver de? Glöm inte de goda delarna! Är de tillgivna? Kan de vara utbildade för att göra trick? Kan hela familjen njuta av deras sällskap?
 3. 3
  Gör en lista över saker du ska göra för att ta hand om djuret. Visa dina föräldrar att visa att du är redo, och se vad de tycker om att du har detta djur.
 4. 4
  Köp en liten mjuk leksak i form av vad husdjur du vill. Det kanske låter konstigt, men det kommer att hjälpa. Vårda den och låtsas att det är riktigt för hur länge du vill (det kommer att visa dina föräldrar att du har tålamod). Förvara inte frågar om du kan ha ett husdjur men ändå, bara för att visa att du bry sig om leksaken. Vissa människor är ganska nöjd med mjukdjur och kanske inte ens vill ha ett husdjur längre och vissa kanske tycker att det är för mycket arbete och ge upp helt och hållet. Om du ändå vill ha ett husdjur, fortsätt till nästa steg.
 5. 5
  Börja i liten skala. Visa dina föräldrar vad du har gjort med ditt mjukdjur och om de godkänner, sedan artigt be dem att köpa dig en fisk. Målet är att börja i liten skala och sedan arbeta upp. En fisk luktar inte och inte göra ljud. Du behöver bara mata den och byta vatten regelbundet. Om dina föräldrar fortfarande inte är överens, sedan be om havet apor. De är billiga och du behöver bara mata dem.
 6. 6
  Framstegen större djur. När dina föräldrar har sett hur du ser efter dina små husdjur, långsamt flytta till de större, mer hög-underhåll djur. Om du bara vill ha en mus, kommer detta ta lång tid, men om du vill ha en hund så kommer det att ta längre tid.
 7. 7
  Berätta för dina föräldrar om vänner som har husdjur. Överdriv inte detta, om de tror att din enda anledning till att vilja ett husdjur är att en vän har en. Använder det visar att någon i din egen ålder som redan har hand bra för ett husdjur.
 8. 8
  (Alternativ till ovan) Erbjudandet att köpa djuret själv (om det är något litet), leta upp de kostnader för djuret och de punkter som behövs på nätet, gör någon form av affisch eller powerpoint presentation och visa det för dina föräldrar lägga in många saker du har forskat om detta djur, och varför det skulle vara ett bra husdjur för dig. Om det är något som en hund (som du uppenbarligen inte har råd) erbjuda anta en räddning, och många av dem är knappt 75€ och många kommer också rumsren, och är bättre i det långa loppet.
 9. 9
  Börja ta mer ansvar runt huset, också börja att städa upp runt huset utan ombedda. Vara så hjälpsamma som möjligt till dina föräldrar, men inte över-göra det.
 10. 10
  Om någon i din familj är allergisk mot hundar, titta på att få en hund som inte fäller mycket (se till allergiska familjemedlem har en chans att träffa djuret innan du tar med den hem), eller välj ett annat djur. Kanske en katt, fågel, tarantula kanske, eller bli lättare på bihålorna. Många av dessa varelser kräver också mindre utrymme och omsorg än en hund. Se till att dina föräldrar är okej med dessa djur men!

Tips

 • Om du får husdjur du har försökt att få, följa upp med dina löften. Ibland husdjur inte kan träna, men om du är ansvarig med det då dina föräldrar kan låta dig få en annan.
 • Om dina föräldrar inte låter dig ha ett husdjur, inte kasta ett utbrott eller tigga oavbrutet. Det hjälper inte alls. Acceptera det faktum att de säger nej vid denna tidpunkt och ha tålamod. Gör extra sysslor runt huset för att få extra pengar. Fråga igen om några månader och visa dem att du har tjänat pengar att betala för sällskapsdjur och dess leveranser. Detta kommer definitivt att imponera på dem!
 • Om du är gammal nog, se om du kan volontär på ett ett djurhem eller pet-sit för grannarnas critters medan de är på semester. Dessa är båda bra sätt att spendera tid med djuren medan du väntar, och de kommer att hjälpa dig att visa ditt engagemang och ansvar. Pet sittande eller hund promenader kan även tjäna dig lite fickpengar.
 • Gå och hjälpa till på ett härbärge för att visa dina föräldrar att du är ansvarig.
 • Om din familj redan äger ett husdjur, visa att du kan ta hand om det. På regelbunden basis, fylla sin vattenskål, rensa ut sin sovalkov, välvårdade sina leksaker och fråga om du kan hjälpa mata den. Alla dessa visar att du kan ta hand om ett husdjur.
 • Om du letar efter en hund eller katt, forskning lokala djurhem. (Petfinder.com är en stor webbplats för att hitta husdjur i ditt område som är för adoption.) Detta kommer att visa dina föräldrar att du funderar över precis vad du vill, men också tänka på hur du kan hjälpa ett djur och samhället. Att anta ett husdjur sparar ett djur som behöver ett hem och familj. Även antagandet avgifter är ofta låga och inkluderar veterinär avgifter och andra kostnader.
 • Titta Animal Planet och andra djur visar att lära sig mer om djur. Berätta för dina föräldrar att du har lärt dig om animals.Ask dina föräldrar om du kan främja vård för den typ av djur du vill eller annat djur. När de ser att du tar hand om det som de kan komma överens om att du är redo eller inte.
 • Ha tålamod med dina föräldrar - de älskar dig. Det kan inte vara så att dina föräldrar inte tror att du är ansvarig nog, men att de inte vill ha husdjur eller att de inte känner att de har ett rum eller tid. I detta fall, sätta på ett leende och vänta tills du växer upp, när du är chef i huset. Du kan sedan välja ett husdjur.
 • Om du gillar datorspel eller leksaker, prova en Tamagotchi eller gå Neopets eller Club Penguin och ta hand om virtuella husdjur tills du har möjlighet att få en verklig pet av dina egna.

Om du har provat dessa tips och ingenting fungerar, prova detta: försöka hårdare i skolan! praktiken något som din inte bra i klassen hemma! Dina betyg kommer att gå upp! När dina föräldrar ser dina betyg och hur höga de är, kommer de att tänka er nästan där, du måste bara hjälpa till hemma oftare! Sedan, dina föräldrar troligen kommer att ge dig ett husdjur! Well husdjur som hamstrar, möss, Guiny gris, fisk och andra små husdjur!

Varningar

 • Tänk på att vissa människor har problem med tanken på möss, råttor, insekter och reptiler som husdjur. Om du stöter på ett problem som detta, överväga att välja ett annat djur.
  • Om du vill ha ett husdjur, sköter den på rätt sätt, behandla det på det sätt du vill bli behandlad.
 • Aldrig få ett husdjur utan dina föräldrars medgivande och kunskap. Inte bara kommer det att få dem att misstro dig (och du kommer att få reda på om du försöker dölja det) men de kan vara obenägen att låta dig ha ett husdjur i framtiden.
 • Husdjur kräver en stor investering i tid och pengar är: stora hundar, hästar, ponnyer, venemous ormar / spindlar, etc. Var realistisk om dessa typer av husdjur och kanske ompröva din önskan om en sådan husdjur och byt till en som är billigare och är lågt underhåll.
 • Om att vilja fjäderfä, Har ni kontrollerat att fjäderfä och fågel får hållas på din fastighet? Det skulle vara synd att behöva bli av med dem.
 • Ibland anledningen till att du inte kan ha ett husdjur (som en hund eller katt) är inte för att du inte är ansvarig. Ibland medlemmar i din familj min har allergier som orsakar extrema obehag.
 • Husdjur är en hel del arbete. Se till att du är beredd att äga en. Är du redo att ägna massor av pengar och tid till ditt husdjur? Om inte, då kanske det är dags att tänka om.