Wki

Hur du lär din hund att släppa det

Varför lära en hund att "släppa det"? Om du har en ung valp, vet du svaret på detta - det är för att de ofta har något värdefullt eller farligt i munnen! Målet är att när du cue "släppa det", kommer din hund öppna munnen och tillåter dig att hämta posten. Det är mycket viktigt att se till att din hund gör en bra affär med dig för sitt pris (du ger henne en bra behandling) och att du behålla lugnet och inte jaga henne. Om detta lärs korrekt, kommer din hund att bli glad att höra dig säga "släppa det". Om din hund är inte glad att höra "släppa det" för alla produkter än, då är det bäst att hålla dessa poster utom räckhåll tills du har tränat med dem. Denna övning är också viktigt eftersom det kan förhindra mat bevakning. Om din hund vet att du inte "stjäla", kommer hon inte oroa dig närmar favoritobjekt.

Steg

Hur du lär din hund att släppa det. Få ihop några poster din hund kanske gillar att tugga på, din klickern och några goda godsaker som ost eller kalkon.
Hur du lär din hund att släppa det. Få ihop några poster din hund kanske gillar att tugga på, din klickern och några goda godsaker som ost eller kalkon.
 1. 1
  Få ihop några poster din hund kanske gillar att tugga på, din klickern och några goda godsaker som ost eller kalkon.
 2. 2
  Ta en bit mat redo i andra handen som du uppmuntra din hund att tugga på ett av objekten. När hon / han har den i sin mun, lägg en bit mat nära näsan och säga "släppa det". Klicka då hon / han öppnar hans / hennes mun och mata henne behandla som du plockar upp objektet med andra handen. Returnera varan till henne.
 3. 3
  Försök att få henne / honom att plocka upp objektet igen så att du kan fortsätta träna, men tänk på att när din hund vet att det finns inblandade behandlar hon kanske vill hålla munnen fri för att äta! I detta fall, hålla dina godsaker hands hela dagen och när du ser henne slumpmässigt plocka upp ett föremål eller leksak du kan öva. Sikta på minst 10 repetitioner per dag. Ibland kommer du inte kunna ge henne objektet tillbaka (om hon har hittat ett förbjudet föremål), men det är okej. Tänk bara på att ge henne en extra fin upplevelse.
 4. 4
  Upprepa processen i # 2 exakt, men den här gången kommer du att vara luriga och kommer faktiskt inte att ha fest i handen som du sätter nära näsan ("tomma fingrar"). Hon kommer troligen släppa objektet ändå och du kan klicka på och få behandling av din påse. Ge henne motsvarande 3 behandlar den första gången du använder tomma fingrar och hon tappar objektet. Efter ett par dagar för att öva, prova med en välsmakande objekt. Få en morot eller hård tugga. Håll den i handen och ge den andra sidan av objektet för din hund att tugga på, men inte släppa taget! Låt henne sätta sin mun på den och sedan cue "släppa det". Ge henne motsvarande 3 behandlar den första gången hon gör detta och erbjuda henne objektet igen. Om din hund inte kommer att återta objektet, bara lägga undan den och träna en annan tid. Få 10 reps av detta innan vi går vidare till steg 6.
 5. 5
  Få din hårda tugga igen och några riktigt färska smaskiga godsaker (kött eller ost). Denna gång kommer du att erbjuda objektet till din hund och släppa taget och sedan genast cue "släppa det". När hon ger henne motsvarande 10 av dina extra smaskiga godsaker och sedan ge henne posten att hålla (detta borde göra ett mycket gott intryck!). Om hon inte släpper objektet, försöker visa henne din fest först och om det inte fungerar, bara låta henne ha det och försök igen senare med ett lägre värde food-relaterat objekt. Du kommer att kunna bygga upp till det högsta värdet poster när din hund inser att det är värt sin tid att lyssna.
 6. 6
  Öva "släppa det" med verkliga objekt runt som hon tycker, men är inte tillåtna såsom vävnader, pennor (börja med en tom), omslag, skor. Sedan öva här utanför!

Tips

 • Använd alltid godkända tugga objekt när öva "släppa det". Du vill inte att uppmuntra din hund att plocka upp och släppa något du annars inte skulle ha henne att få tag på.
 • Det är okej att visa henne en behandling om hon har ett föbjudet objekt som är högre i värde än vad hon har tränat med. Var noga med att inte göra en vana av det här!
 • Om din hund redan åtnjuter greppa föremål och redo för en omgång jaga, bör du börja med att lära henne att du inte kommer att jaga henne. Bara ignorera henne och då hon kommer förmodligen släppa objektet på egen hand när hon är uttråkad av det. Om valpen gillar att spela spelet i jakten under dina träningspass, bifoga ett koppel till henne kragen först så hon kan inte lämna dig.
 • Ett annat sätt att öva detta är genom att sätta en platta med läckra godsaker på marken, sedan med din valp på koppel promenad förbi plattan. Som din valp börjar gå för maten berätta "Drop It" - och belöna dem för att inte ta tag i maten på tallriken. Detta är bra praxis för situationer som sker när man går runt parker och det finns omslag och skräp som din valp kommer att vilja ta.
 • Practice "släppa det" under bogsering och hämta spel.
 • Om din hund inte kommer att släppa ett farligt föremål, även för en smaskiga behandla (eller om du inte har något just nu - ni borde skämmas) placerar fingrarna på läpparna av hennes överkäken där hennes hundar är och skjut in och dra upp. Detta kommer att öppna munnen så att du kan hämta posten. Se till att du ger henne en stor belöning (även om du är frustrerad) för att tillåta detta invasiv behandling och hålla den posten utom räckhåll i framtiden tills du kan använda den för praktiken.
 • Vänligen spay och sterilisera dina djur. Det finns så många hemlösa djur där ute, varför lägga till överbefolkning?
 • Om du inte har ost eller kött, använd bröd eller något annat de kan njuta av (men kom ihåg att inte använda choklad).

Varningar

 • Ge inte din hund för många godsaker, kan detta leda till att den blir sjuk.
 • Om du känner att du kanske oavsiktligt träna din valp att hitta objekt att handla för en smaskiga behandla, träna honom / henne att göra andra saker istället. Det kommer att ge honom / henne med mental stimulans han / hon behöver och de behandlar han / hon önskar. * Om valpen är desperata om bevakning eller förvara mat, ta honom / henne till en veterinär för en check-up. Han / hon kan vara mat-besatt på grund av maskar eller andra gastrointestinala störningar. Om han / hon någonsin gick hungrig eller om han / hennes mamma inte har tillräckligt med mjölk för kullen, han / hon kan tyckas att oroa sig mer om maten. Var förståelse för hennes behov, men ge vägledning för detta beteende.

Saker du behöver

 • Några poster din hund kanske gillar att tugga på.
 • Hundträning klickern.
 • Flera godsaker som ost eller kalkon.