Wki

Hur kan man förhindra värmeslag hos hundar

Varmt sommarväder kan vara farligare för hundarna än många djurägare inser. När en hunds inre temperaturen höjs för högt (i allmänhet ca 106 grader F), sker en kemisk reaktion som faktiskt bryter ned cellerna i ditt husdjur kroppen och kan leda till döden. Men, tack och lov, det finns några enkla sunt förnuft steg du kan vidta för att hålla din hund frisk och förebygga värmeslag.

Steg

Hur kan man förhindra värmeslag hos hundar. Se till att någon hund hålls utomhus har gott om vatten och skugga.
Hur kan man förhindra värmeslag hos hundar. Se till att någon hund hålls utomhus har gott om vatten och skugga.
 1. 1
  Se till att någon hund hålls utomhus har gott om vatten och skugga. Om vädret är ovanligt varmt, ta tid att kolla utetemperaturen i ditt husdjur område. Det kan vara för varmt på vissa platser för att lämna ditt husdjur utomhus oavsett hur mycket vatten och skugga ditt husdjur har.
 2. 2
  Begränsa utomhus motion till tidigt på morgonen och sent på kvällen när temperaturen är svalare.
 3. 3
  Bär vatten med dig när du går din hund. Titta på ditt husdjur noggrant efter tecken på att han är över-värme, såsom tunga flämtande, förlust av energi, och någon uppenbar svaghet eller snubbla. Om ditt husdjur börjar visa tecken på värme lidande, stoppa i en skuggig plats och ge honom lite vatten. Om symptomen inte avtar, ta honom direkt hem och söka veterinärvård.
 4. 4
  Lämna aldrig ditt husdjur obevakad i en parkerad bil. Även om du parkera i skuggan och lämna fönstren öppna något, kan den interna temperaturen i bilen värma upp och sätta din hund i dödlig fara inom bara några minuter.
 5. 5
  Utrusta din bil med fönster nyanser om du planerar en lång bil resa med din hund. Ta kallt vatten tillsammans för att hjälpa till att hålla din hund hydrerad och cool.

Tips

 • Du kan köpa häftiga kuddar för användning i hundens bur eller i bilen. När indränkt med kallt vatten, de håller temperaturen nere. Bandanas kan också användas på detta sätt.
 • Apotek bär idrottsman-grade is förpackningar som kan frysas och skapa lite oreda. Dessutom kan de appliceras direkt på specifika områden.
 • Värmeslag är mycket vanligt i bulldoggar, mops och andra raser med korta nosar, särskild försiktighet måste iakttas med dessa raser för att förhindra värmeslag.
 • För att hjälpa din hund att känna svalare, kan du fylla en sprayflaska med vatten och sprutar honom men om du inte har använt den här metoden som ett straff, eftersom det kanske tycker att det har gjort något fel.

Varningar

 • Vissa veterinärer känner isbitar är farliga för vissa hundar. Rådgör med din veterinär för att säkerställa is okej för ditt husdjur.
 • Om din hund visar tecken på värmeslag, använd en rektal termometer för att kontrollera sin temperatur. Om det närmar sig 105 grader, sätta din hund i en sval bad (eller åtminstone svamp ner honom) och ring din veterinär omedelbart. När ditt husdjur temperaturen sjunker till 103 eller 104 grader, kan du ta ut honom i den svala badet så hans temperaturen inte sjunker för snabbt.