Wki

Hur du berätta för din fru att du inte vill ha fler barn

Diskutera om att få fler barn med din fru är aldrig lätt. Oavsett om din fru vill ha fler barn efter att du först beslutat om ett visst antal eller om hon bara vill växa din familj, måste du låta henne veta hur du känner om utsikterna till en större familj. Eftersom beslutet att skaffa fler barn eller inte är ett känsligt ämne, förbereda sig för att vara omtänksam men tydlig i hur du går om att diskutera ämnet med henne. Ha ett öppet sinne och överväga varje aspekt av din familj dynamik innan du får ett samtal.

Steg

Hur du berätta för din fru att du inte vill ha fler barn. Bestäm varför du inte vill ha fler barn.
Hur du berätta för din fru att du inte vill ha fler barn. Bestäm varför du inte vill ha fler barn.
 1. 1
  Bestäm varför du inte vill ha fler barn. Ta dig tid att tänka igenom den verkliga anledningen till att du inte vill ha fler barn. Var ärlig mot dig själv, oavsett orsaken. Om tanken på fler barn känns instängd, vilket på en känsla av att du och din fru kommer aldrig att återfå din frihet, är detta en mycket verklig och giltigt skäl. Eller, kan du vara orolig för att ha fler barn kan sätta för mycket av en ekonomisk börda för familjen du redan har. Oavsett anledning, vara sann mot dig själv - när du kan formulera tydligt varför du inte vill ha fler barn, kan du börja att finna lämpliga sätt att förklara och kommunicera dina känslor med din significant other.
 2. 2
  Fundera på om du inte vill ha fler barn nu - eller aldrig. I många fall kan tidpunkten inte vara rätt ekonomiskt eller känslomässigt för dig. I detta fall är det inte att du aldrig vill ha fler barn, det är bara att tiden inte är rätt för er båda just nu. Kanske din karriär är i ett känsligt skede eller kanske du och din fru har möjlighet att resa med lätthet med bara ett eller två barn men med fler barn skulle inskränka denna lätthet. Kanske befinner du dig bara hantera den mängd barn du har redan. Eller kanske du redan har en kull från ett tidigare förhållande och tanken på att ha ännu fler barn verkligen överväldigar dig.
  Så, hur vet du om du föredrar att inte ha några fler barn är mer om att skjuta upp det till ett senare datum eller det kommer alltid att finnas aldrig? Begrunda den aktuella familjen dynamiska och försöka föreställa ett annat barn i mixen, någon gång. Skulle dina befintliga barn tycker om att ha ett annat syskon? Dessutom kommer du att vara mer ekonomiskt stabilt under de kommande åren, en verklighet som skulle rymma en annan familjemedlem? Eller gör tanken på att ha ett barn aldrig vädja till dig, oavsett vad ändrade omständigheter är möjligt? Det är en bra idé att lista de skäl på papper som ett sätt att arbeta igenom dem.
 3. 3
  Fundera på varför din fru vill ha fler barn. Vet du din frus skäl till att ha fler barn? Hon kanske inte har artikulerat sina skäl tydligt men uttrycker sin önskan konsekvent. Det är viktigt att gå till botten av hennes skäl så att du kan vara mer förståelse, att göra detta kommer att ge er båda en möjlighet att pröva sina orsaker också. I vissa fall kan du helt enkelt ha en communication breakdown. Till exempel, om du bestämt dig båda ville fyra barn tidigt i ditt äktenskap men du har sedan ändrat dig men hon uppenbarligen har denna siffra i åtanke, kan nu vara en bra tid att se över denna ursprungliga önskan. Om du har ändrat dig, kan hon ha för och ändå kan det vara den outtalade "elefanten i rummet" om du inte diskutera det igen. Men om hon har antytt eller aktivt tala om att ha fler barn nu, tänka på vad som har pågått i ditt hem. Några av de motiverande skäl till varför din fru kanske vill ha fler barn är:
  • Det yngsta barnet har blivit äldre och inte längre är lika beroende som tidigare. I det här fallet, är det troligt att hon formade sin omvärld att ansvara för barnet och som barnet blir självständigt, känner hon en känsla av förlust över att inte vara behövd så mycket.
  • Din make känner att hennes biologiska klocka tickar och slut, att det inte kan finnas många fler chanser att få ett barn. Kvinnors fertilitet börjar sjunka dramatiskt från 35 och framåt, och efter 40 det är väldigt lågt. För kvinnor som hade planerat att ha en större familj, men slutade för ett tag efter den första eller andra barn, kan den plötsliga insikten att tiden är inte längre på deras sida vara skrämmande.
  • Din make drabbades nyligen en förlust i familjen - föräldrar eller syskon, eller ens ett barn. Det är en naturlig reaktion på många att önska att frambringa nytt liv att komma till rätta med förlust.
  • Din make verkar vara ouppfyllda antingen på jobbet eller hemma. Hon kan se ett annat barn som en "lösning" till hennes olycka.
  • Din make är deprimerad. Ibland depression eller djup sorg kan orsaka en person att vilja fylla tomheten med ett barn. I detta fall måste du uppmuntra och stödja henne att få behandling för sin depression framför allt.
  • Du har för närvarande barn som alla är av samma kön (och din fru vill ha en son eller dotter). Med tanke på mediernas påtryckningar för denna "kväll up"-process, från lik av Victoria och David Beckham, det är inte alls en ovanlig motivation.
  • Grupptryck. Din fru är att se andra mammor med större familjer och vill delta i ett socialt fenomen, speciellt om hon känner till dessa kvinnor och regelbundet dela barnuppfostran diskussioner med dem.
  • Din fru upplevde en ny oplanerad graviditet förlust. I detta fall trampar mycket noggrant motiverat eftersom råhet för sådan förlust är intensiv.
  • Att ha många barn är något som hon har "alltid" velat sedan hon var ung - det är bara en av de saker som formar hennes liv plan.
  • Hennes egen barndom har ofta en inverkan. Vilja många barn kan härröra från känslor av ensamhet som ett enda barn genom att ha vuxit upp en del av en stor familj med många syskon. Det är bra att prata igenom barndomens influenser i detta fall, eftersom de kan vara överväldigande verkligheten i den stora men annorlunda liv ni två har nu.
  • Du kan ha äktenskapliga problem och hon kanske tror att ha en bebis kommer att stärka äktenskapet. Naturligtvis är detta farlig mark att vara på, men om det är en drivande kraft, måste det åtgärdas ärligt, och försöka hitta lösningar som möter de verkliga frågorna till hands.
 4. 4
  Schemalägg en tid att prata. Välj en lämplig tid för vad som kommer att bli en ganska intensiv och känsloladdad diskussion. Välj inte ett jubileum, händelserik och stressig dag. Istället väljer en kväll efter en relativt roligt eller avkopplande eftermiddag, helst på helgen. Försök också att välja ett tillfälle som ger dig obegränsat med tid att prata - det sista du vill göra är att inleda diskussionen och sedan måste sluta på grund av tidsbrist eller avbrott. Viktigt låt din fru vet varför du vill prata. Chansen finns, hon redan vet dina känslor om ytterligare barn, så var ärlig om dina avsikter.
 5. 5
  Ha din diskussion i ett privat område. Eftersom samtalet kommer sannolikt att känslomässigt laddade, är en upptagen restaurang eller offentlig plats på fel ställe för att prata om ett ämne detta känsliga. En av de bästa inställningarna för diskussionen är hemma. Vidta åtgärder för dina barn att sova ute på natten och eller om det inte fungerar, vänta tills barnen är i sängen för att prata.
  • En helg någonstans tyst, till exempel en stuga i skogen eller en strand hus kan vara ett bra val för både integritet och avståndstagande från hemmiljö. När du slappnar av och barnen spela borta från din talande område, kan detta vara en mer avslappnad och mindre emotionellt laddade plats att ha en djup och meningsfull diskussion. På nedsidan, kan om någon av er hamnar bli riktigt upprörd, som fastnat i mitten av ingenstans göra saker riktigt besvärligt.
 6. 6
  Börja diskussionen genom att fråga din fru varför hon vill ha fler barn. Lyssna uppmärksamt och hålla ögonkontakt. Hon behöver veta att hon blir hörd, så se till att hon förstår att hon har din odelade uppmärksamhet. När hon säger varför hon vill barn, upprepa tillbaka vad du hörde att se till att du förstår hennes ståndpunkt.
  • Var säker på att du försöker att se saker genom hennes ögon. Använda listan ovan, bör du kunna urskilja vad hennes motiv är och vara respekt för dem.
  • Var beredd på att ha några av dina egna rädslor konfronteras eller bekymmer. Till exempel kan hon känna att du är rädd för att ha ett annat barn eftersom du inte känner att du kan hitta tillräckligt med extra kärlek till ett annat barn. Hon kan förklara för dig att kärlek är expansiv och kommer från ett konto som aldrig tar slut, att det helt enkelt visar sig på olika sätt, svara på varje enskilt barn naturligt och behov. Som visas skäl mot dina egna skäl kan tyckas konfrontera men det är viktigt att tillåta dig själv att möta henne motsatt resonemang snarare än att förbli okunnig eller envis. Du kanske eller kanske inte övertalas av vad hon har att säga, men du kommer att känna att du har nått ditt beslut om ett sundare marken om du inte lyssnar och tar ombord hennes orsaker också.
 7. 7
  Försiktigt förklara varför du inte vill ha fler barn. Starta samtalet genom att berätta för henne att du förstår och respekterar hennes känslor. Om ursprungligen du gick med på att ha fyra barn, men nu är du nöjd med två, måla henne en ljus bild av hur era liv har förändrats till det bättre med den lilla familjen du redan har och betona hur lycklig du är att få dina befintliga barn och den sammanhållande, nöjd familj du njuta idag. Upptäck hur du tror att många barn du har nu gör allt för att du ska göra olika aktiviteter som en familj och hur den intimitet och njutning av din lilla familj är en verklig glädje för dig. Genom att fokusera på vad som är bra på vad två av er redan har i form av en familj, du försöker hjälpa henne att se att din belåtenhet, hennes förnöjsamhet och tillfredsställelse av familjen som helhet är beroende av status quo och att det finns en risk för att förstöra detta, av obalans det hela genom att lägga till fler barn till ekvationen.
  Försök att undvika att vara alltför negativ, utan fokuserar ständigt på vad som är så bra med hur saker är nu. Lugnt och försiktigt uppge din position till varför du inte vill ha fler barn, oavsett om det är av ekonomiska eller livsstil skäl. Om du misstänker att hon vill ha fler barn baserad på externa faktorer såsom känslan ouppfyllda på jobbet eller om du har äktenskapliga problem, be henne att undersöka hur hon känt sig i ett icke-hotande, omtänksamt sätt. Vissa metoder är:
  • Om hon är missnöjd på jobbet, fråga henne om hon kunde tänka sig att sluta eller byta jobb. Hjälp henne genom att erbjuda henne utrymme och stöd som behövs för att ändra vad hon gör tills hon hittar en mer givande strävan. Vara icke-dömande.
  • Om hon har nyligen upplevt en familj trauma, uppmana henne att diskutera sina känslor med dig oftare. Vara stödjande och om hon vill söka terapi, vara ett stöd för detta också.
  • Om barnet du redan har haft tillsammans har nu vuxit upp och hon känns inte som det behövs som förut, diskutera möjligheten av henne att gå tillbaka till arbete (eller arbetar för första gången någonsin) eller volontärarbete i lokalsamhället, på en skola eller med en välgörenhetsorganisation i hennes intresse. Du kan också överväga nedskärningar ditt hem till något mer hanterbart eller närmare platser och människor av intresse såsom museer, gallerier eller vänner så att hon kan få ut mer och inte känna sig ensam fast hemma.
  • Överväga alternativ som att ta in fosterbarn, beroende på hennes skäl. Var öppen för kompromisser, det är en möjlig kompromiss som inte innebär ett livslångt åtagande.

Tips

 • Om din fru blir irrationell, återkallat eller arg under ditt föredrag, tillbaka ifrån ämnet och se över det när hon är lugnare eller mer öppen för att prata om det igen. Åtminstone, vara lugnande och inte tjata henne.
 • Om din make har varit ensam ansvarig för att förhindra graviditet i det förflutna, överväga att erbjuda att ta ansvar för preventivmedel i egna händer. Detta kan hjälpa din partner att känna att du är båda lika ansvariga för och kontroll över ditt liv beslut om barn.
 • Vet att det ibland kan finnas en inte konkret anledning till varför din fru kanske vill ha fler barn, men förbli stödjande och öppet sinne.
 • Förstå att du inte kan lösa frågan under en diskussion, men innan du avslutar ditt prat låt henne veta att du älskar henne och att ni tillsammans kommer att hitta en gemensam grund.

Varningar

 • Håll dina gränser om hon redan är gravid. Att diskutera det i allmänhet först skulle ge henne en chans att förklara om detta planerar eller planerar för hur man handskas med en oplanerad graviditet.
 • Undvik storma bort från diskussionen eller göra anklagelser under er diskussion. Tanken är att hitta en gemensam grund och att lösa frågan tillsammans.
 • Aldrig boka tid för en vasektomi för att lösa problemet - särskilt utan att rådfråga din fru. Även om det är din kropp, det handlar också om en gemensam relation och göra gemensamma beslut om något ni båda har något att säga i. Pushing henne att komma överens med en sådan handling skadar ömsesidigt förtroende och tillit i ditt äktenskap.