Wki

Hur man lägger in en två år gammal för att sova

När kan du klippa enkelt ditt barn att sova. Nu kan ditt barn är en squirmy, viljestark barn som helt enkelt hatar läggdags. Men misströsta inte, några enkla steg kan verkligen hjälpa till att göra läggdags en trevlig tid på dagen.

Steg

Hur man lägger in en två år gammal för att sova. Bestäm en bra tidsplan.
Hur man lägger in en två år gammal för att sova. Bestäm en bra tidsplan.
 1. 1
  Bestäm en bra tidsplan. Tillåt massor av timmar mellan naptime och sänggående. Om de är för nära varandra, är ditt barn inte troligt att sova.
 2. 2
  I genomsnitt sover en två-årig ca 11 timmar på natten och 2 timmar under dagen, även om detta inte är en fast regel.
 3. 3
  Var noga med att ditt barn har tillräckligt med fysisk träning. Två åringar har mycket energi, och om den inte bränns av, kan det störa sömnen senare.
 4. 4
  Enas om en konsekvent ord (helst ett ord) att han / hon kan associera med att sova. Exempel kan vara "natt", "blöja" eller "la-la". Om ditt barn förstår vad som händer, det finns en större chans att samarbete.
 5. 5
  Planera in en rutin för barnet att linda honom eller henne med. Typiska rutiner inkluderar ett bad, en sippy cup, storytime, eller en vaggvisa.
 6. 6
  Gör ditt hem tyst och dämpad belysning en timme innan läggdags för att låta ditt barn att övergången från dag till natten.
 7. 7
  Förbered allt: sängen, barnet, och du. Detta är den tid då du byter blöja, dra något ur säng / barnsäng, och ta en bok att läsa för honom eller henne.
 8. 8
  Istället för att läsa överväga sjunger samma sång varje kväll eller upprepa samma dikt varje kväll som en sömn kö. Detta kommer att effektivisera rutinen att göra det alltid samma och inte ha en extra lång bok att läsa några nätter.
 9. 9
  Barnen älskar ett schema, så följer exakt samma rutin varje dag och snart kommer de att veta exakt vad som väntar. De vet att först kommer ett bad, sedan en berättelse och sång, sedan är det dags att sova.
 10. 10
  Lär dina barn att stanna i sängen och ligga stilla. Du kan öva detta under dagen.
 11. 11
  Du kan också försöka gnugga hans eller hennes rygg. Många barn tycker fysisk beröring mycket lugnande och lugnande. Även två åringar som en fin rygg gnida en gång i en stund.

Tips

 • Skjut inte upp att få en rutin. Ju äldre de blir, desto svårare blir det att ändra sin rutin.
 • Alltid hålla rummet svalt och mörkt. Om det finns för mycket ljus, kommer de vill se vad som händer!
 • Placera en nattlampa i sitt rum. De kommer inte känna sig så ensam när du lämnar.
 • Stanna på schema och sätta dem till sängs vid samma tid varje kväll. Snart kommer du att märka att ditt barn börjar se sömnig strax före sänggåendet.
 • Om du börjar denna rutin, kommer de att anpassa sig. Detta är en bra sak, men du kommer att behöva anpassa sig till det också. Barn reagerar på rutin och ett stabilt schema som de kan lita på. Det hjälper dem att utveckla förtroendet.
 • Gör tid för godnattsagor, är det så viktigt i livet för ett barn. Interagera med dem när du läser. Låt dem titta på bilderna eller kanske låta dem hålla boken efter att du har läst. Detta kommer inte bara hjälpa till att hålla sin uppmärksamhet och fokus, men också hjälpa sina utvecklingsmässiga färdigheter.
 • Kom ihåg att de somnar bättre med en torr blöja.
 • När du har avslutat sitt sovrum efter den sista boken aldrig gå tillbaka om inte gråt är okontrollerbar. Om du håller dig till denna regel inom en vecka, blir livet mycket lättare!
 • Linda in dem i en fin blanky eller kanske deras favorit att ge dem en känsla av komfort, och sakta vagga med dem och knacka försiktigt det backar eller axeln för att försäkra dem om att du är där när de faller in i en djup sömn.

Varningar

 • Undvik att låta ditt barn hoppa tupplurar. Hoppa tupplurar ofta kastar barnets sovande mönster av och han / hon inte kommer att sova när det är dags att.
 • Ingen choklad eller söta / sockrade behandlar före sänggåendet.
 • Undvik att låta din 2 år gamla klocka tv innan läggdags. Även om han eller hon kan se lugn medan du tittar på, tenderar TV-tittande för att framkalla en "rebound-effekt" där efteråt, att barnet skall avvecklas. Detta gäller särskilt om barnet tittar på TV inte betygsatt för mycket små barn.
 • Kom ihåg att aldrig låta dem somna med sin flaska / sippie cup i sin mun eftersom senare (efter att hålla den vanan) det kommer att påverka utvecklingen av sina tänder och orsaka "röta nappflaska".

Saker du behöver

 • småbarn musik
 • mörkt, tyst sovrum
 • tålamod