Wki

Så ha tålamod när man gör läxor med din unga barn

När du arbetar med små barn, är det ofta lätt att tappa tålamodet. Detta gäller särskilt när man tittar på skolarbetet. Många föräldrar var betingad att hata läxor som barn, och som bär över till deras hjälpa sina barn som föräldrar. Lär dig att vara tålmodig och njuta av processen, och du kommer att bryta! Här är hur du håller huvudet kallt och ge ditt barn största möjliga nytta.

Steg

Så ha tålamod när man gör läxor med din unga barn. Bestäm vad du vill, och vad du behöver göra.
Så ha tålamod när man gör läxor med din unga barn. Bestäm vad du vill, och vad du behöver göra.
 1. 1
  Bestäm vad du vill, och vad du behöver göra. Vill du att ditt barn ska få bra betyg? Vill du att han ska förstå materialet väl? Skriv ut dina mål på ett index kort.
 2. 2
  Bestäm ditt barns lärstil. Många barn brukar de inte visuell information väl, men är snabba att lära sig om materialet talas högt. Vissa är det motsatta. Ditt barns lärare kan hjälpa dig att avgöra vad undervisningsmetoder fungerar bäst för honom, eller så kan du göra online forskning. (Eller båda!) Detta är bra att veta om ditt barn, eftersom de kan lära sig bäst på ett sätt annorlunda än hur du lär dig!
 3. 3
  Bestäm innan du börjar hur mycket tid du kommer att ägna åt att hjälpa till med läxor. Ställ en äggklocka så att du inte behöver oroa dig för att köra över. När du befinner dig bli frustrerad med hur lång tid det tar, påminn dig själv om att du lovade att du skulle hjälpa i en timme (eller vad) och det är inte att ta något mer tid än du förväntat.
 4. 4
  När du sätter dig ner för att hjälpa ditt barn med ett uppdrag, se över det först. Se till att du förstår tydligt vad man ber, och om det finns några särskilda instruktioner om hur man gör det. Få saker i livet är mer pinsamt än att berätta ditt barn hur man gör något, bara för att få reda på att han skulle göra något helt annat! Det är också viktigt att lyssna på vad ditt barn säger. Du kanske har lärt materialet på olika sätt, så det är nyckeln till att förbli öppen, och vara ärlig med ditt barn om du har problem med att förstå instruktionerna. Poängen är inte att hindra någon!
 5. 5
  Låt ditt barn göra så mycket som han kan. Detta är det svåraste steget. Uppdraget ser så lätt för dig, du vill hoppa in och berätta för honom hur man gör det. Men han kommer inte att lära sig på det sättet. Vänta tills han har fastnat innan du når ut till hjälp. (Det är där ditt index kortet kommer in Förvara den i fickan, och läs den varje gång du vill säga något. Om din hjälp inte skulle överensstämma med målet på index kortet, håll tungan.)
 6. 6
  Motstå frestelsen att berätta för honom svaret när han har fastnat. Fråga istället ledande frågor. Till exempel, om han inte kan besluta om att lägga till eller dra ifrån, be honom att beskriva vad Dessutom gör, och vad subtraktion gör. Fråga sedan vilken av dessa två är närmare vad detta problem gör. Prova allt du kan tänka på för att få honom att räkna ut det själv.
 7. 7
  Vid slutet av uppdraget (eller din tilldelade tid, beroende på vilket som inträffar först) hitta något du kan berömma ditt barn om. Kanske han avslutade det på kortare tid än vad du förväntat dig, eller fick de flesta av svaren på första försöket. Komplimanger inte bara kommer att få honom att må bra, kommer det få dig att känna som om din tid var väl spenderade.

Tips

 • Prata med ditt barns lärare. De flesta av dem valde denna karriär eftersom de vill hjälpa barnen lära sig. Denna person är en enorm resurs för specifika pedagogiska stilar för ditt barn, andra aktiviteter som kan hjälpa ditt barn lära, områden ditt barn har problem med, och hundratals andra alternativ. Jag har aldrig träffat en lärare som inte var stolta över att ha en förälder frågar, "Hur kan jag hjälpa mitt barn lära sig bättre?" Lärarna är påhittig, och de kommer att hitta dig den information du behöver.
 • Se till att du vet i ämnet han lär. I första klass detta är förmodligen inte ett problem, men genom tredje klass du kanske behöver lite översyn. När var sista gången du hittat en minsta gemensamma nämnare?
 • En bra strategi kan vara att se över med ditt barn om vad de gör, och sedan låta dem arbeta när du arbetar i närheten. Detta visar dem att du kan ha tålamod och du är villig att göra jobbet. Det lämnar dig också nära till hands för eventuella problem som uppstår.
 • När du börjar tänka på läxor tid som mindre av en börda och mer av ett roligt sätt att hålla på med ditt barn, du har bemästrat denna wiki. Låt inte läxor vara ett hinder för dig... och det kommer att hjälpa både dig och ditt barn att få det gjort med ett minimum av krångel!
 • Håll utkik efter tillämpningar av ämnet. Om ditt barn har problem med tillägg, låt honom lägga upp groceryräkning när du går och handlar. Om han inte stava väl, göra ett spel av stavning ord - ta honom till en baseballmatch om han kan stava en lista med baseball-relaterade ord, eller köpa honom en bit av godisbiten om han kan stava det rätt. Verkliga situationer föra lärandet från skolan till vardagliga situationer som kan hjälpa ditt barn att bli bättre på just lärandet. Återigen, är ditt barns lärare en stor resurs efter sätt att få ditt barn intresserad av att lära.
 • Mindre är mer-ditt jobb är att vara där om ditt barn är verkligen förbryllad, inte agera som en genväg för att undvika hans behöva tänka.

Varningar

 • Inte störa ditt barn, kalla dem namn, och kritisera dem. Det är kontraproduktivt.
 • Om ditt barn inte förstår materialet, inte omedelbart anklaga dem för att inte betala uppmärksamhet i klassen eller tala om för dem att de måste vara mer fokuserad. Problemet är oftast inte ett problem med uppmärksamhet eller fokus, det är helt enkelt att olika människors sinnen är mer benägna att lära sig vissa föremål. Varken du eller ditt barn kan ändra detta. Det är upp till er båda bara för att "hjälpa det."
 • Komma upprörd och sluta den hjälp som förälder kommer att visa ditt barn en "komma-ut" strategi som du inte vill att de ska lära sig.