Wki

Hur du kan hjälpa din make accepterar din vänskap med ett ex

Om du vill skapa en ny vänskap med ditt ex men din make är inte ombord, det finns några steg du kan vidta för att övertyga honom eller henne att acceptera den.

Steg

Hur du kan hjälpa din make accepterar din vänskap med ett ex. Gör klart att ditt ex har inga mönster på dig.
Hur du kan hjälpa din make accepterar din vänskap med ett ex. Gör klart att ditt ex har inga mönster på dig.
 1. 1
  Woo din make. Just nu är de förmodligen känner extremt hotad av din gamla flamma. Ja, betyder äktenskapet kärlek och engagemang, men det innebär också räkningar, ansvar, amorteringar, sena nätter med barnet, och en hel mängd andra unromantic arbetsuppgifter. Ditt ex, å andra sidan, är en mystisk kunde-ha-varit i ditt liv, och det är svårt att konkurrera med den typen av ouppfyllda möjligheter. Se till att din make vet att de fortfarande är ljuset i ditt liv genom att romantik tillbaka in i relationen. Gå på datum, har tända ljus berättar om dina drömmar sent in på natten, lämnar hjärtliga anteckningar, och få dem att känna sig uppskattade.
  • Om din make är mycket osäker, kan de misstolka dina romantiska gester som skuld, överkompensation, eller ett sätt att täcka upp en affär. Om du tror att detta är en möjlighet, träda fram och berätta för din make att du försöker sätta romantik tillbaka. Säg att du vill att de ska veta precis hur speciella de är för dig och att de inte tas för givet.
 2. 2
  Gör klart att ditt ex har inga mönster på dig. Markera sådana fakta som din gamla flamma är lyckligt gift, i en engagerad relation, eller har nyligen meddelat att han eller hon är homosexuell. Ibland vet att ditt ex har gått vidare också kan ge din make med mer komfort.
  • Om ditt ex dök tillbaka in i ditt liv efter ett uppbrott, vara ärlig mot dig själv om möjligheten att de vill ha mer än din vänskap. Om detta är fallet, sitta ner dem och sätta tydliga gränser. Om de inte är villiga att träffa dig på dessa punkter, dra tillbaka.
 3. 3
  Ta ett allvarligt samtal med din make i en miljö som kommer att sätta honom eller henne till mods. Även om du redan har diskuterat det, det är aldrig en dålig idé att åter ta itu med en olöst ämne, speciellt om det inte gick mycket bra förra gången. Vissa människor verkar göra bättre med en diskussion medan de är upptagna, medan andra föredrar en lugn miljö så att de kan helt koncentrera sig på informationen. Här är några förslag på när du ska ta upp frågan:
  • Gör en privat förbokad datum och avsätta en lugn stund för att diskutera din avsikt. Skicka barnen till sängs eller till en sleepover och antingen ha en lugn middag hemma eller boka bord på din favoritrestaurang.
  • Överväga att höja det sent på natten i sängen. Du kanske vill diskutera frågan avkopplande i sängen efter att du stoppade barnen i och kan titta på tv eller läsa tillsammans. Håll din inställning avslappnad och icke-konfronterande för att hjälpa din make känna sig hemmastadda.
  • När du tittar på TV eller göra trädgårdsarbete (eller andra hushållssysslor.) Vissa par tycker om att hash ut viktiga ämnen medan du arbetar runt huset tillsammans. Välj ett ögonblick när du är i samma rum och kan diskutera ämnet ostört.
 4. 4
  Diskutera vänskapen en rationell, neutral ton. Vissa makar galen om de tror att du försöker placera extrem betoning på att bli vän med en före detta älskare. Vet vad du ska säga inför chatten. Förbered anledningar till varför du skulle vilja vara vän med ditt ex, inklusive både proffs-och nackdelar. Leverera ditt budskap på ett logiskt, känslolös sätt så att din make inte tro att du är desperat för att ansluta med din gamla flamma.
 5. 5
  Bjud din make att fastställa några (rimliga) spelregler. Din make kanske vill att du ska skära av alla band med den här personen. Du kanske vill att din make att butt ut och ger dig det förtroende du förtjänar. Uppriktigt sagt, är inget av alternativen rättvist till äktenskapet. Din make har inte rätt att förbjuda dig från att se någon mer än du har rätt att helt bortse från sina känslor. Nå en rättvis kompromiss genom att låta din make en viss kontroll över din kommunikation med ditt ex. Till exempel överens om att ha middagar hemma om det innebär att du kan göra varje vecka luncher med ditt ex.
  • Fråga din make vad du behöver göra för att få dem att känna sig trygga. En gest som denna kan gå långt i att lindra sin ångest.
  • Om din make är helt emot en vänskap, det är nog bäst för dig att backa - åtminstone tills de har haft mer tid att smälta informationen. Du vill inte äventyra din relation med din make för en chans att vara vän med ett ex. Om möjligt, åter ta upp ämnet vid ett senare tillfälle om ditt ex fortfarande är i ditt liv. Kanske med tiden och ser att han eller hon kan lita på dig, kan en vänskap med din före detta älskare fortfarande vara möjlig.
 6. 6
  Lyssna uppmärksamt på vad din make har att säga om hur de mår. Att se någon känner hörd kan gå en lång, lång väg i att arbeta genom en oenighet. Du kanske vill gå vidare med relationen oavsett vad, men du måste ge din make golvet och ärligt lyssna på vad han eller hon har att säga. Deras svar kan bara ändra din beslutsamhet när du väger upp vilken person som betyder mest.
  • Validera den andres känslor. Om din make säger, "Inte en chans, jag är inte bekväm alls" inte avbryta och börja leverera dina skäl till varför den nya vänskapen är en bra idé. Låt din make till fullo uttrycka sina känslor innan du pratar.
  • Svara på några frågor med fullständig ärlighet. Om du får frågan om du fortfarande har känslor för ditt ex, vara ärlig. Din make behöver all information i syfte att upprätthålla en relation som bygger på förtroende.
  • Sätt dig i din makes skor. Skulle du känner ärligt bra med honom eller henne möte med en gammal flamma eller skulle du bli svartsjuk? Lura inte dig själv - tänk på din makes äldsta flamma och överväga hur det skulle kännas om din make ville inkludera denna person i hans eller hennes liv igen.
  • Vet din make. Om din make är lättsam, vänlig och mycket glad att välkomna alla människor in i hans eller hennes liv, kan acceptera ett ex vara mycket lättare än om din make är benägen att svartsjuka, osäkerhet och har en avsky för hans eller hennes egna exes.
 7. 7
  Inför de två med omsorg. Om du ordnar en träff mellan er tre på en neutral plats som ett café, kan det ta mysterium av din vänskap med ditt ex. (I själva verket kan de två bli ännu tillsammans och blir vänner.) Men om det finns en chans att ditt ex kommer att aktivera en hel del osäkerhet i din make (ex. en respekterad ingenjör gör sex siffror som modellerna på sidan), du 're förmodligen bättre att hålla dem åtskilda.
 8. 8
  Var fullständigt ärlig mot dig själv om vänskap. Ju mer säker du är du dina känslor är platonisk, desto säkrare din make kommer att känna. Vad är du och ditt ex kommer att vinna på att hålla kontakten som vänner? Skulle ha din fd älskare i ditt liv igen vara ett positivt eller kunde du falla in i gamla vanor som slåss eller svartsjuka? Anledningen ska vara en betydande sådan, inte bara för att du tycker det är trevligt att vara vänner med exes. Det kan vara affärsrelaterade, släkt arbete, kyrka eller socialt relaterade, men oavsett anledning, vara säker på att det inte är färgat med ånger för "vad som kunde ha varit" eller innebär någon svagt hopp om att återuppväcka något mer än vänskap. Om du känner dig pressad av ditt ex, det är inte en bra anledning, å andra sidan, om ni båda skilda vägar godo och har fortsatt att hålla kontakten genom åren bygga en solid, icke-romantisk vänskap sedan dating, är detta förmodligen en bra anledning att hålla underhålla relationen trots att du nu har gift någon annan. Saker att tänka på är:
  • Du har olösta känslor. Visste du slutade tvärt din relation, lämnar olösta känslor eller är du fortfarande sugen hans eller hennes företag? Gå försiktigt om du inte är säker på exakt hur du känner för din fd älskare. Du absolut måste veta om det fortfarande finns ömsesidig attraktion eller om du är både stabilt platonisk nu. Om du inte vet vilken ännu, gå inte tillbaka till att försöka vara vän med ditt ex.
  • Du hamnade gillade fritt som en vän, men inte som en pojkvän / flickvän. Har du bryta upp eftersom lågan slocknade men du gillade honom eller henne som en vän? Kanske du behöver lite tid för att passera innan du kan bli vänner och du har hittat varandra igen.
  • Du måste ta itu med att se fritt på en regelbunden basis. Anta att dina barn är i samma klass eller du har tagit ett jobb där han eller hon arbetar. I det här fallet kan du överväga att hålla din relation minst civila, så att du kan fungera tillsammans i samhället.

Tips

 • Ställ regler och riktlinjer för vänskap med ditt ex när det gäller olika typer av verksamhet eller möten som skulle vara tabu. Till exempel kanske du vill inte gå dricka med ditt ex eftersom du kan släppa din vakt, vilket kan leda till olämpligt beteende.
 • Väg vikten av att ha en vänskap med en fd älskare med vad du har nu. Är det värt att sätta ditt äktenskap i fara eller gör din make känner sig illa till mods? Fundera över hur din vänskap med en gör din make känner.
 • Gör det klart för både ditt ex och din make att detta är platonisk, affärsmässig, yrkesmässig eller vad som helst och att det finns ingenting romantiskt lutar helst. Klarhet om denna aspekt är absolut nödvändigt för alla inblandade, inklusive dig själv.

Varningar

 • Om du har en aning om att ditt ex fortfarande har romantiska känslor för dig, överväga att sätta vänskapen på is eller ens avsluta det permanent. Känslor av romantik från ditt ex kan leda till förvirring och problem på vägen för er båda, och du kan göra ett dåligt beslut som ett resultat av nuvarande livets påfrestningar.
 • Om du har en historia av att gå tillbaka till ett ex romantiskt, försök inte att göra din make att acceptera ett ex tillbaka in i ditt liv. Riskerna är för stora och din make kommer att höra det på ryktesvägen någonstans att du har fallit för ett ex innan.