Wki

Hur man inkludera spanking i barn disciplin

I en idealisk värld skulle aga aldrig blir nödvändigt. Men vid sällsynta tillfällen kan det vara nödvändigt att smacka ditt barns botten. Den här artikeln har inte för avsikt att antingen främja eller motverka spanking, utan snarare syftar till att ge föräldrar rätt instruktioner om att använda icke-missbrukande aga i disciplinen.

Spanking är ett omdebatterat ämne. De flesta barnpsykologer rekommenderar inte aga som en disciplin metod för barn. Däremot kommer andra psykologer och många föräldrar berätta att ett kok stryk ges med rättvisa, kärlek och omsorg är en effektiv disciplin teknik. Beslutet om nyttan av aga görs bäst genom ett barns föräldrar.

Det är allvarligt olyckligt att det finns många barn som misshandlas under täckmantel av spanking, och den här artikeln är ett försök att informera föräldrar på ett sätt som skulle förhindra missbruk.

Steg

Hur man inkludera spanking i barn disciplin. Aldrig smiska någon annan plats än barnets klädd botten och endast med öppen hand.
Hur man inkludera spanking i barn disciplin. Aldrig smiska någon annan plats än barnets klädd botten och endast med öppen hand.
 1. 1
  Aldrig smiska någon annan plats än barnets klädd botten och endast med öppen hand.
 2. 2
  Spank i privat. Spanking bör i allmänhet utföras i privat. Syftet med straffet är att lära barnet att de har gjort fel, att inte förödmjuka honom / henne. OBS... Många ** människor inklusive den ursprungliga författaren till denna artikel menar att medan integritet är viktigt, om det på en offentlig plats, ska du inte tveka att ta ditt barn till ett område där diners eller shoppare inte bli störd och genomföra den utlovade disciplinen. Sekretess och skydd av barnets ego är sekundärt till att fastställa tydliga regler och ditt barns förståelse som disciplin kommer att vara säker (och snabb). Dessutom, om du tuktan i kärleksfullt och rättvist sätt, bör du inte vara orolig åskådare och vad de kanske tror. Det är ditt barn, ditt ansvar och en swat på botten, inte en offentlig debatt.
 3. 3
  Ge dina barn tydliga gränser. Att veta exakt vad de kan och inte kan göra är grunden till lyckliga och framgångsrika barn som är ärliga och respekterar sina föräldrar, andra vuxna och sig själva.
 4. 4
  Läs om vilka beteenden förtjänar ett kok stryk: Detta verkligen kan kokas ner till en sak, öppen olydnad. Du måste vara rättvis med barn. Spilla saker, vredesutbrott småbarn, näsa-picking, sängvätning, argumentera, även ljuga och stjäla är normal barndom beteenden som, samtidigt som de kan kräva åtgärder på den del av den förälder att hjälpa ett barn mogna, de är inte aga brott. Du måste låta småbarn, barn, tonåringar och unga vuxna gör misstag och har normal barndom beteende som är åldersanpassade utan att göra dem olyckliga över det.
 5. 5
  Aldrig skada ditt barn. Varje spanking bör tänkt att få deras uppmärksamhet och skapa din myndighet. Aldrig smiska dem hårt nog att de kommer att känna det senare. Alltid smiska barnet endast om barnets klädd botten och endast med öppen hand.
 6. 6
  Svalka dig först. Om du är arg, försök inte att ge ditt barn ett kok stryk. Säg att du behöver tänka på detta en stund och låt dig svalna och sedan omvärdera situationen.
 7. 7
  Slå inte ditt barn med redskap eller föremål. Använda bälten, switchar, skedar, spatlar eller sämre på att ditt barn kommer aldrig att bygga den typ av respekt och kärlek som en korrekt administrerad spanking kommer. Använd endast öppen hand på barnets kläder botten.
 8. 8
  Veta när man ska upprätthålla disciplin med spanking. När barnen är gamla nog att förstå "nej," de är gamla nog för ett kok stryk. Detta kan ske så tidigt som ca 18 månader, men varierar från barn. Var medveten om att kraften och mängden spanks bör minskas (dvs. en snabb klapp på undersidan) för mycket små barn, men ramarna bör vara likartade. Om de används rätt, när ett barn har fyllt 6 eller 7, kommer spanking förhoppningsvis aldrig bli nödvändigt igen. Å andra sidan, om du aldrig har förlorade och ett barn är redan 9 eller 10, är ​​det förmodligen för sent att börja när de mönster av föräldraskap har så etablerat.
 9. 9
  Inte spank inte alltför ofta. Återigen bör spanking reserveras endast på grund av öppen olydnad, och inte användas när man känner sig irriterad. Om du gör det hela tiden, kommer den att förlora någon effekt att det kan ha och är bara vanlig medelvärdet.
 10. 10
  Ge dem en varning. Om du tror att du inte var klart första gången, kan du behöva förtydliga, men inte ge varning efter varning och räknar alla barn att vara kompatibla. De kommer alltid att veta att de kan skjuta och skjuta och ha sig när du ger upp. Barnet måste tydligt förstå att det kommer att finnas en varning och det är det. Om du gör detta, kommer de att lyda efter en varning, om du ger dem tio varningar, kommer de förmodligen aldrig att ta dig på allvar. Men snälla, du måste ta stor omsorg när disciplinera ditt barn, vara rättvis, vara tydlig och se till att du förstår vad som händer, ska du inte vända tillbaka när du har deklarerat "du just har tjänat själv ett kok stryk".
 11. 11
  Tjäna respekt för ditt barn genom att vara rättvis, du måste också övertyga dina barn att om de är öppet olydiga kommer disciplinen vara snabb och säker. På detta sätt kommer de att lära sig de tydliga gränser och försöka att inte överskrida dem att förtjäna ditt förtroende.
 12. 12
  Gör följande när du har bestämt att du ska smiska ditt barn:
  • Berätta för dem att de kommer att bli förlorade.
  • Ta dem till ett neutralt område. Om det i hemmet, bör det vara utom synhåll för de andra barnen. Om det vid en restaurang eller butik, vänta tills du kommer hem. Aldrig smiska på en offentlig plats. Du vill aldrig att skämma ut ett barn framför syskon eller andra människor mer än nödvändigt för tillfället.
  • Väl på rätt plats, noggrant förklara varför de får ett kok stryk och precist beteendet som fick dem i denna oundvikliga situation. När beslutet fattas, anser inte att vända tillbaka om du inte blir genuint övertygad om att du har missbedömt situationen.
  • Förklara vad som kommer att hända: [dvs på ålder 3] "Du kommer att få fyra SWATS, och då kommer vi att tala om det för en minut, så kommer det att vara över."
  • Om möjligt har barnet låg över knät med sin botten upp. Leverera varje swat med en öppen hand bara på deras kläder botten och bara hårt nog att de känner sig lindriga besvär.
  • Sitt upp dem i ögonhöjd, upprepa förklaringen, och har dem är överens om att de inte kommer att upprepa beteendet igen. Be dem att be om ursäkt.
  • Försäkra dem om att detta är slutet på straff (dock kan vissa brott eller brist på ånger kräver en tid av lugn eftertanke) och att du inte kommer att bli arg på dem om det.
  • Berätta för dem att du älskar dem.

Tips

 • Aldrig straffa olyckor. Barn behöver lära sig att vara oberoende utan rädsla för ogillande för tillfälliga, oundvikliga missöden.
 • Om att ljuga: Återigen bör ditt barn förstår vad en lögn är och vad det innebär att ljuga eller stjäla. Också, första gången och bara första gången, bör det finnas en varning. Alla barn försöker dölja saker, de bör inte visade den första gången som detta normalt beteende händer.
 • Föräldraskap kan vara en frustrerande och svårt arbete, men tydlig, koncis och rättvis disciplin, inklusive kärleksfullt administrerade spankings höjer ett barn att vara respektfulla och väluppfostrade och kommer att vara en fröjd för alla att vara runt.
 • Barn är beroende av struktur och rutin. Detta är ett mycket bra exempel på utbildning och disciplin. Detta innebär att all din disciplin-oavsett om det innehåller spanking-bör vara konsekvent och så mycket som ritualiserade möjligt. Om straff för ett utbrott är en tidig läggdags, ska det vara en tidig läggdags så länge det förblir effektiv. Om barnet får "corner tid" efter en bestraffning att överväga sina åtgärder, som ska hända-så mycket som möjligt, varje gång. Huruvida beslutet är då att använda aga som straff, hur och när man ska förklara sin straff och anledningen till det, eller vad, bör du vara konsekvent. Struktur och ritual är nycklar för barndomen utveckling.
 • Ta föräldraskap klasser att lära sig nya idéer och teorier om barnuppfostran.
 • Situationsanpassat exempel: Katie och Kelcie bråkar, bara käbbel om vem som nu får spela med en leksak. Detta är normalt för 4-6 år gamla barn. När du styra Katie, den äldre flickan att låta sin syster har leksaken i 15 minuter och hon blankt vägrar att göra som du säger, det är dags för ett kok stryk. Hon får en ytterligare varning, och då är det spanking tid och med 6, hon redan vet att detta kommer att ske och snabbt följer utan att behöva en smiska trots allt.
 • Lärjunge, disciplinering och disciplin kommer från samma rot ord. Till lärjunge är att undervisa. Disciplinering är processen av undervisning. Disciplin är en förstärkning av undervisningen, ibland i form av manuell applicering av straff. Det finns ett gammalt talesätt som passar bra här, "Om studenten inte lär sig, har du inte lärt." När detta inträffar, inte bestraffa barnet. Felet är ditt fel. Utbildning och disciplinering är detsamma som undervisning. Disciplinering är en förstärkning och uppmuntran av det som lärs ut. Vare sig det är genom tester, praktik, repetition, eller en kombination av dessa, är det vad som gör ett barn, eller en student, en lärjunge. Disciplin, men inträffar när barnet vägrar att lära sig eller trotsar tillämpning av vad som lärs ut. Var säker på att detta är fallet innan straffet. Vissa barn verkar vara normala i alla avseenden, men har en kognitiv block till förståelse.

Varningar

 • Kom ihåg att aga kan orsaka ditt barn att bli arg och aggressiv, vilket kommer att ge en situation från dåligt till värre.
 • Vissa experter tror, ​​berättar ett barn att du älskar dem efter att ha visat dem kan leda till dem likställer slå med kärlek. Detta kan få dem att söka missbruk relationer som vuxna (många offer för våld i hemmet hämta detta.) Europeiska Academy of Pediatrics rekommenderar inte spanking. "Det är en form av straff som blir mindre effektiv med upprepad användning, enligt AAP, det gör också disciplin svårare eftersom barnet växer ur det", säger AAP i tidskriften Time artikel med rubriken De långsiktiga effekterna av aga.
 • Aldrig smiska eller slå ett barn på andra delar av kroppen (huvud, ansikte, ben, armar, etc.) Dessa kan vara mycket farligt och kan skada ditt barn.
 • Om du är lärare, inte smiska inte ditt barn i skolan, på en skolresa, eller i förhållande till missköter skolan. Skolan barnaga är olagligt i de flesta länder, och även om det finns en föräldra undantagsbestämmelse, är din anställning kommer att avslutas och din lärare registrering annulleras.
 • Använd inte redskap såsom paddlar, skedar, bälten, switchar, etc. Det kan kvalificera för avgifter för barnmisshandel eller kroppsstraff.
 • Aldrig smiska annat barn. Endast smiska dina barn.
 • Aldrig skada ditt barn, någon spanking bör tänkt att få deras uppmärksamhet och skapa din myndighet. Aldrig smiska dem hårt nog att de kommer att känna det senare. Alltid smiska barnet endast om barnets klädd botten och endast med öppen hand.
 • Det finns lagar som styr eller förbjuda aga i många orter.
  • Spanking är olagligt i följande länder: Albanien, Österrike, Bulgarien, Kongo, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Israel, Kenya, Lettland, Liechtenstein, Luxemburg, Moldavien, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, södra Sudan, Spanien, Sverige, Togo, Tunisien, Ukraina, Uruguay och Venezuela. I den amerikanska delstaten Delaware, var en lag som nyligen gått mot att orsaka ett barn fysisk smärta.
  • I Kanada är spanking begränsad men inte olagligt. Som av 2004, är det nu rekommenderas i Kanada för att undvika (1) spanking ett barn under 24 månader, (2) spanking ett barn 12 år eller äldre, (3) spanking med någon form av redskap som ett bälte, strömbrytare eller paddla - oavsett barnets ålder, (4) aga barn du inte är förälder till, och (5) spanking "bare bottom", oavsett barnets ålder.
 • Du kan stöta på människor som öppet kritiserar dig om du väljer att smiska offentligt. Får inte in i en debatt med dem. Helt enkelt gå iväg. Aldrig smiska i offentlig och du kommer inte att ha problem.