Wki

Hur byta säkringen i en GE mikrovågsugn

Byta säkring i en mikrovågsugn är enkel. I princip får du säkringen och dra ut den. Gå till affären och köpa en ny. Sedan, placera den i samma hål du drog den gamla från. Att hitta säkringen är inte nödvändigtvis så rakt fram. Beroende på tillverkare finns det ofta säkringar bakom kontrollpanelen och / eller bakom jalusierna på toppen. Det finns också ett skott som inte servas Thermal Cut Offs som kommer att stänga Microwave ner när de upptäcker överhettning. Vissa ugnar har tre eller fler Termosäkring Offs vid olika punkter i inkopplingen. Termiska Cut Offs är inte återställas och inte lätt anskaffas utanför tillverkarens tjänsten arm. Din mikrovågsugn kan ha flera Thermal Cut Offs med olika värden i det att göra olika funktioner. Se till att du vet vad överhettningsskydd Off du behöver.

Steg

Hur byta säkringen i en GE mikrovågsugn. Ta ut elkontakten ur uttaget.
Hur byta säkringen i en GE mikrovågsugn. Ta ut elkontakten ur uttaget.
 1. 1
  Ta ut elkontakten ur uttaget. Ofta ligger ovanför Mikrovågsugn i ett skåp i inbyggda installationer.
 2. 2
  Ta mikrovågsugn yttre luckan genom att ta bort några skruvar. På en bänkskiva modell dessa är i allmänhet placerade på botten av mikrovågsugn men de kan också vara belägna på sidorna av mikrovågsugnen.
 3. 3
  Kontrollera om en trasig ut säkringen.
 4. 4
  Dra ut den trasiga ut säkringen.
 5. 5
  Köp en annan säkring.
 6. 6
  Sätt den nya säkringen i den tomma hålet.

Tips

 • För bänkskivan modeller, kan det vara billigare, enklare, eller säkrare att byta ut enheten. Inbyggda Mikrovågor kan fås för 150€ och uppåt.
 • Om du har tillgång till en multimeter detta kommer att bidra kraftigt eftersom vissa säkringar och mest

Termiska Cut Offs tillåter inte en visuell inspektion för att fastställa status. En check på kontinuitet över terminalerna är ett vanligt test för säkringar, men vissa överhettningsskydd Offs blockerar ström tills blåst så du bör veta vad du testar för.

 • Ta bort kontrollpanelen - mest troligt att du kommer att behöva ta bort jalusierna eller trimma ovanför kokhåligheten att komma till säkringen, leta efter skruvarna på trim / jalusierna på, om inga skruvar är synliga, kan pjäsen glida åt vänster eller höger och pop off.
 • Kontrollera säkringen för strömstyrka... det är tryckt eller stämplat på metallhöljet på ändarna av säkringen. Du behöver ett förstoringsglas eftersom trycket är direkt på metallen och mycket små. De flesta mikrovågsugnar tar en 15 amp säkring, men vissa tar en 20 amp säkring. Byt inte ut säkringen med en lägre strömstyrka eftersom du kommer att blåsa ut det snabbt. Du kommer att behöva denna information för att köpa en ersättare säkring, annars tar den gamla säkringen med dig till järnaffären så en kontorist kan hänvisa dig till rätt ersättning

Varningar

 • Alla mikrovågsugnar arbeta vid potentiellt dödliga spänningar på 2000 volt eller mer, och denna spänning kan finnas kvar även efter att ugnen har varit bortkopplad från vägguttaget. Mikrovågsugnar innehåller oljefyllda kondensatorer som lagrar denna spänning även efter att ugnen är urkopplad. Dessa kondensatorer på vissa märken har avluftningsskruvarna motstånd över dem som blöder ut sin laddning under en kort tid, men det kan visa sig vara ett ödesdigert misstag att sätta din tro i dessa motstånd att vara närvarande och fungerar. Var mycket försiktig med vad du vidrör när du byter ut säkringen. Använd en säkring avdragare om du har en, eller pop säkringen med en skruvmejsel, försiktigt så att inte vidröra andra metalldelar inne i ugnen.
 • Om du inte är säker på detta, ring ett proffs. Du kan få en allvarlig chock.