Wki

Hur kan man förhindra eldningsolja för en oljepanna från att frysa

Eldningsoljor (både tydlig Dieselbränsle och färgade villaolja) inte "frysa" utan snarare "gel" eller förtjockas till en mjuk vax. Detta börjar uppträda under 32F, när bränslet börjar bli "grumlig". När temperaturen fortsätter att sjunka (20F till 15F), kristalliserar vax eller paraffin i bränslet och separerar från oljan. Detta vax kan uppbyggd och kan täppa till filter och bränsleledningar. Olja värme är en mycket populär metod för uppvärmning av bostäder i New England.

Steg

Hur kan man förhindra eldningsolja för en oljepanna från att frysa. Följande steg presenteras i den ordning de lägsta kostnad och svårighetsgrad för att utföra eller driva, ner till de kostnader och svårigheter.
Hur kan man förhindra eldningsolja för en oljepanna från att frysa. Följande steg presenteras i den ordning de lägsta kostnad och svårighetsgrad för att utföra eller driva, ner till de kostnader och svårigheter.
 1. 1
  Följande steg presenteras i den ordning de lägsta kostnad och svårighetsgrad för att utföra eller driva, ner till de kostnader och svårigheter. Även om de genomförs korrekt, kan ingen av de steg (utom möjligen den sista) betraktas som "garanterade att fungera". Om rätt kombination av låg temperatur och tid skulle inträffa, så småningom kylan skulle penetrera isolering och kyla oljeledningar.
 2. 2
  Förklara problemet att din olja återförsäljare. Han kanske kan lösa problemet för dig. Om han inte kan, prova en annan återförsäljare att höra några lösningar som de kan ha. Fråga hemmet återförsäljare bränsle för uppvärmning om de erbjuder en "frostskyddsmedel" tillsats för försäljning eller ännu bättre, erbjuder tillsatsen redan blandats i bränslet leverans fordonets tank för de kunder med utomhus bränsletankar olja.
 3. 3
  Montera oljefiltret inomhus. Filten filtreringsmedier av ett oljefilter snabbt kan bli igensatta med vax kristaller när den installeras utomhus på vintern. Flytta filtret inomhus eller nära ugnen kommer att få det i ett område som är varmare än utetemperaturen. Helt enkelt installera ett nytt filter och bostäder i inomhus plats och se till att ta bort och kassera de filtermedia från filterhuset utanför. Lämnar utomhus filterhuset på plats kommer att göra någon skada.
 4. 4
  Wrap bränsleledningarna med isolering som inte absorberar fukt. Minimera mängden röret utsätts för kalla temperaturer genom att isolera eller flytta dem inne när det är möjligt. Täta omsorgsfullt alla öppningar i isolering för att förhindra att kall luft.
 5. 5
  Installera större bränsleledningar. En större diameter bränsleledning tål lägre temperaturer och längre vid låg temperatur exponeringstider innan igensättning jämfört med den typiska flexibla koppar 3/8 "bränsleledningar.
 6. 6
  Lägg k-1 (fotogen) till uppvärmning av bränsletanken. Detta kommer att sänka "frysa" punkten, som fryspunkten för K-1 är ca-20F. K-1 kommer att brinna framgångsrikt i nästan alla hem eldningsolja ugn, men nackdelen är kostnaden (K-1 har en 20% till 30% högre kostnad än olja.
 7. 7
  Installera ett lim elvärme blad till utomhus oljetanken. Dessa är ofta installeras på botten av tanken att använda sig av det faktum att värme stiger. Den stigande uppvärmda oljan kommer termiskt "röra" innehållet i tanken. Kostnaden för att driva denna värmare kommer att återspeglas i din elräkning.
 8. 8
  Bygg ett rum runt tanken. Även om detta är den dyraste lösningen kommer det nästan alltid. Lägg en liten värmekälla, eller om den är ansluten till hemmet, en liten mängd av luftflöde mellan de två för att förhindra gelning av bränslet.

Tips

 • Slam uppbyggd. Lägg en eller två gallon av denaturerad alkohol till bränsletanken när den är full. Denaturerad alkohol (kallas ibland stormkök bränsle eller marint bränsle) kommer fördelningen slam uppbyggd och förebygga dess bildande om de används årligen. Denaturerad alkohol är populär för sina lösningsmedelsegenskaper och som ett resultat är giftig. På grund av dess giftighet, får den inte förtäras.
 • Igensatta munstycken, överdriven sot uppbyggd, misslyckades pumpas, etc. Professionellt underhållen och trimmad oljeeldade ugnar bör inte lida av de flesta av dessa frågor.
 • Igensatt bränslefilter bytas varje år.
 • Olja värme återförsäljare är självständiga. Välj din återförsäljare som kan erbjuda olja till ett konkurrenskraftigt pris, laddar minimal stämma upp serviceavgifter, erbjuder larmtjänster och --- i detta fall --- har bränsle tillsatser som finns för att sänka fryspunkten för eldningsolja.

Varningar

 • Låt inte bränsle att spilla när man arbetar på tanken eller linjer. Vara beredd att fånga allt bränsle som kan rinna från ledningarna när de öppnas.
 • Kontrollera med din olja värme återförsäljare eller stad innan dessa steg. Lokala lagar och regler kan begränsa vad du kan göra för att värmesystemet.
 • Försök aldrig att värma någon del av en bränsleledning med öppen låga.
 • Koppla aldrig eller skära bränsleledningar, öppna filter skålar, lossa klämringskoppling etc utan att först stänga av bränsletillförseln vid tanken.
 • Bränslen spill anses farligt material (hazmat). De måste förhindras till varje pris. När spill förekommer de nästan alltid kräver professionell städa upp och kan behöva rapporteras. Detta kan vara en mycket dyr procedur och kan inte täcks av försäkringar.