Wki

Hur upprätthålla ett bostadsområde naturgas ugn

Detta är en kort och enkel bruksanvisning på vad ett hem ägare kan göra för att underhålla sin gas ugn och ventilationssystem.

Något utöver vad detta täcker bör remitteras till en kvalificerad, certifierad, professionell uppvärmning och luftkonditionering tekniker.

Steg

Hur upprätthålla ett bostadsområde naturgas ugn. Stäng av den elektriska strömmen till ugnen vid växeln som ska placeras på eller i närheten av ugnen.
Hur upprätthålla ett bostadsområde naturgas ugn. Stäng av den elektriska strömmen till ugnen vid växeln som ska placeras på eller i närheten av ugnen.
 1. 1
  Stäng av den elektriska strömmen till ugnen vid växeln som ska placeras på eller i närheten av ugnen.
 2. 2
  Leta filtret åtkomst.
 3. 3
  Öppna filtret åtkomst och ta bort filtret.
 4. 4
  Om du inte redan har gjort det, titta på filtret för storlek och skriv filtret storlek och typ på ugnen eller i närheten filtret åtkomst med hjälp av en permanent märkpenna.
 5. 5
  Ändra din ugn filter var tredje månad om du använder ett veckat eller polyester filter, varje månad, om det är en glasfiber filter, varje månad om det finns rökning eller husdjur i hemmet, oavsett vilken typ av filter du använder.
 6. 6
  Om ditt filter sitter inuti fläktutrymme av ugnen tar sig tid att suga ut damm och smuts som kan ha samlats med hjälp av en borste. Var försiktig så att du inte skadar några kablar inne i detta fack.
 7. 7
  Placera den gamla filtret i en plastpåse för att förhindra damm från att komma tillbaka in i ditt hem och kasta den i en papperskorg, inte lägga den i din återvinna kan.
 8. 8
  Sätt det nya filtret i filterbehållaren och se till att ta bort allt förpackningsmaterial från filtret.
 9. 9
  Stäng filtret tillgång och att alla fästen, clips eller skruvar som används för att hålla tillgången stängda sätts tillbaka på plats.
 10. 10
  Slå på strömbrytaren eller strömbrytaren på.
 11. 11
  Om din ugn inte tänds kan du testa den för att se till att det kommer tillbaka på genom att vrida upp temperaturen inställningen på din termostat.
 12. 12
  Om du skruvade upp termostaten vara säker på att återvända till sin ursprungliga inställning.

Tips

 • När du slår på ugnen på det kan ta tid för den att avfyra och för fläkten att slå på, vanligen 30 till 90 sekunder på nyare modeller av ugnar. Äldre ugnar brukar skjuta upp omedelbart med fläkten kommer på efter värmeväxlaren har värmts upp.
 • Olika typer av filter erbjuder olika nivåer av filtreringseffektivitet, det större effektiviteten av filtret renare luften i ditt hem och även den större kostnaden för filtret.
 • Om du inte kan hitta en strömbrytare på eller i närheten av din ugn och sedan stänga av strömmen vid brytaren omkopplaren i hemmets elektriska panelen. Du kan oftast hitta den här på din brytare panel genom att leta efter etiketten "ugnen" eller "värmare"
 • Filter kan vanligen köpas på din lokala järnaffär, hem förbättring center eller stormarknad.
 • Ibland elektriska paneler är inte så bekvämt märkta och du kommer att behöva använda uteslutningsmetoden genom att stänga av brytare när någon står vid ugnen för att höra det stängs av när du stänger av brytare.
 • Vanligtvis filteråtkomst sitter inuti fläktutrymme av själva ugnen eller i frånluftskanalen (kanalen som går direkt till fläktutrymme) i ugnen
 • Kontrollera vilket håll pilen pekar på den sida av filtret du tar bort. Se till att du placerar ersättare välja samma sätt.

Varningar

 • Om du inte känner dig bekväm att göra något med din ugn, även filterbyte, ring en kvalificerad, ansedd, certifierad uppvärmning och luftkonditionering serviceföretag att arbeta på din ugn.
 • VARNING Fu rnaces innehåller rörliga delar CAUTIONFu>, låg spänning (24 Volt) och hög spänning (120-240 Volt) elektriska kretsar och lättantändliga kolväten bränslen (naturgas, eldningsolja, propan) vilket är varför det är viktigt att koppla bort strömmen till din ugn. Iaktta stor försiktighet när du öppnar upp din ugn genom att se till att strömmen är frånkopplad, har fläkten slutat röra sig, och brännarna och tändare är avstängda innan du gör något underhåll på din ugn.
 • Explostionsfara! Om du luktar gas medan omkring din ugn eller i ditt hem inte använder någon elektrisk apparat (växlar, mobiltelefoner, datorer, vitvaror, etc...) och få ut alla ur huset! Om det är praktiskt bruk en skiftnyckel för att stänga av gasen till ditt hus på gasmätare utanför och ring gasbolaget och / eller räddningstjänst (911) vid ett grannar hus, inte ens använda din mobiltelefon i närheten av ditt hem.
 • BRAND OCH EXPLOSION fara! Förvara aldrig brännbara material (trä, kartong, papper), brandfarliga vätskor (bensin, lösningsmedel), rengöringsmedel eller pulver i samma rum som din ugn eller varmvattenberedare eftersom dessa saker skulle vara källor till förbränning eller avges ångor av kemikalier som lagras i din mekaniska rummet kan orsaka skador på värmeväxlare i din ugn eller varmvattenberedare om de inte har direkt friskluft från utsidan av ditt hem.
 • Kolmonoxidförgiftning! Om du eller någon eller alla av din familj uppleva illamående, värk huvud, kräkningar, eller andnöd utan uppenbar anledning får alla ur huset och ringa räddningstjänsten och gasbolag och inte går tillbaka in i ditt hem förrän den har checkats ut och rensas av licensierade, ceritifed och ordentligt utrustade proffs. Du kan uppleva kolmonoxidförgiftning på grund av en läcka i värmeväxlaren av din ugn eller rygg utarbetande av rökkanalen vent på din ugn eller varmvattenberedare.
 • Underlåtenhet att byta din ugn filter regelbundet kommer att sänka kvaliteten på luften i ditt hem och förkorta livslängden på din ugn. Om du har en central luftkonditionering kylslingan kommer bli blockerad av ofiltrerade damm och skräp över tid och kommer att resultera i en kostsam rengöring, reparation eller utbyte av hela eller delar av din värme-och luftkonditioneringssystem.

Saker du behöver

 • Beroende på installation och typ av ugn du har i ditt hem kan du behöva ett platt huvud, Phillips, eller 1/4 tums hex skruvmejsel för att komma åt ditt filter. I de flesta fall filtret nås genom en glidande plåt eller en dörr som är fäst med tumskruvar eller lås eller helt enkelt öppnas genom att lyfta och ta bort panelen (vanligtvis på ugnen).