Wki

Hur man installerar elektrisk strålningsvärme matta under ett klinkergolv

Elektriska strålningsvärme mattor med väggmonterade termostater är enkla att installera i nya klinkergolv och ger bekväm, osynlig värme till en rimlig kostnad. De fungerar bra som extra värme i badrum, kök och entréer.

Steg

Hur man installerar elektrisk strålningsvärme matta under ett klinkergolv. Förbered ditt golv för kakel genom att installera kakel hjälpare styrelse på golvet, säkra den till det befintliga undergolvet med tunn-set murbruk och cement skruvar styrelse eller spikar.
Hur man installerar elektrisk strålningsvärme matta under ett klinkergolv. Förbered ditt golv för kakel genom att installera kakel hjälpare styrelse på golvet, säkra den till det befintliga undergolvet med tunn-set murbruk och cement skruvar styrelse eller spikar.
 1. 1
  Förbered ditt golv för kakel genom att installera kakel hjälpare styrelse på golvet, säkra den till det befintliga undergolvet med tunn-set murbruk och cement skruvar styrelse eller spikar.
 2. 2
  Gör en skalenlig ritning av badrum golvet, inklusive toalett, badkar och fåfänga platser, och föra den till kakel butik eller hemma center så att du kan köpa rätt storlek matta eller kombination av mattor. Punkter att tänka på vid dimensionering mattan är: 1) Installera mattan fram till det område där fåfänga skåp eller piedestal diskbänken kommer sitta, men inte i det, som kan orsaka överdriven värmeutveckling, 2) Håll mattan 4 tum bort från väggar, dusch och badkar, 3) Håll mattan minst 4 tum bort från toaletten vax ringen, 4) Håll värmekabel minst 2 tum ifrån sig. Aldrig överlappar kabel, 5) Lämna inte stora skillnader mellan mattorna. Dina fötter kommer att kunna berätta,! 6) Om din matta är undermåliga, prioritera de områden där du kommer att stå barfota oftast.
 3. 3
  Kontrollera ledningarna med en kontinuitet testare, efter inköp av mattan, för att kontrollera att den inte skadats under tillverkning eller transport.
 4. 4
  Installera ett eluttag box 5 ft. Upp i väggen nära där kablarna leder från mattan upphör. Kör nya ledningar till boxen från automatsäkringspanelen eller - om mattan är liten - från ett närliggande uttag (konsultera tillverkarens instruktioner för mer information om ledningar krav).
 5. 5
  Obs: efter din preliminära layout, bör du markera banan av den tjocka "strömsladden" mellan mattan och väggen hålrum och mejsel ett grunt dike i golvet. Notch bottenplattan för att rymma de två ledningarna som ska innehålla nätsladden och kablarna till termostaten-sensing glödlampa.
 6. 6
  Rita layout linjer för kakel på golvet. Välj kakel som är minst 6 tum fyrkantiga så varje platta kommer att spänna över två eller flera sektioner av kabeln. Mindre plattor är mer benägna att anpassa sig till de mindre kullar och dalar i kabeln när du packar dem på plats, skapa en vågig yta.
 7. 7
  Installera mattan, säkra den lätt till cement ombord med dubbla ansikte tejp. Använd varmsmältande lim för att ytterligare fästa mattan. Lämna inga pucklar eller lösa kanter, du haffa dem med din tandspackel när du söker den tunna-set murbruk. [OBS: Denna installation visar en öppen typ av matta som är murade och kaklade i ett steg. Andra typer av strålningsvärme mattor måste murade på plats först, får torka och sedan kaklat. Följ tillverkarens instruktioner.]
 8. 8
  Kontrollera mattan ledningar igen med kontinuitet testare.
 9. 9
  Installera conduit kopplingar till båda ändarna av två bitar av 1/2-in. elektriska metallrör (EMT) som är långa nog att köra från golvet till den elektriska dosan för termostaten. Fiska i nätkabeln ledningen genom en ledningslängd. Smältlim nätsladden i spåret. Fisk termostatens kablar genom en andra bit av ledningen, sedan väva den 12 tum i mattan, hålla den på samma avstånd från kabeln på varje sida. Nail metall skyddsplåtar över skårorna i bottenplattan för att skydda ledningar och kabel där de går igenom.
 10. 10
  Sprid murbruk över en 5 - till 10-kvadratfor.. område av golvet. Använd den platta sidan av glättaren att pressa murbruk stadigt genom mattan och till kontakt med cementplattor. Du kan skapa en platt, jämnt skikt med lätt flytande spackel över toppar i kabeln, sedan använda den skårade sidan att kamma murbruk för att skapa åsar, en 3/8 x 1/4-tums. spackel fungerar bra för de flesta plattor. Återigen, lätt skumma din spackel över kabeln. Höljet på kabeln är tufft, men du måste fortfarande undvika "sågning" typ åtgärd eller stötar med murslev. Det tar lite trial and error för att få ett plant skikt.
 11. 11
  Lägga kakel, tryck den på plats. Gör två beständighetstester vid installation av kakel för att se till att du inte har skadat kabeln. (Om motståndet testet misslyckas, se tillverkarens anvisningar för att hitta problemet.) När murbruket har torkat, injekteringsbruk lederna.
 12. 12
  Anslut nätsladden och termostat kabel till termostaten, enligt tillverkarens anvisningar. Använd en programmerbar termostat så mattan kommer bara komma på när det behövs. Det kostar mer initialt, men kommer att spara energi och pengar i det långa loppet.

Varningar

 • Slå inte igen murslev mot golvet för att slå murbruk off - du kan råka klippa värmekabeln.