Wki

Hur du håller din lägenhet varm

Vintern kan bli ganska kallt. Medan vi satt på ett glatt ansikte genom att spela hockey och ha snöbollskrig, i slutet av dagen är vi alla beroende av våra ugnar och värmesystem för att ta oss igenom dessa mörka, kalla månaderna.
Dock är endast på vintern så kall som du vill att det ska vara - med några enkla att implementera vinter tips lägenhet uppvärmning, kommer du att kunna hålla sig varm och toasty när temperaturen sjunker under fryspunkten märket.

Steg

Hur du håller din lägenhet varm. Stäng dina fönster - och hålla dem stängda.
Hur du håller din lägenhet varm. Stäng dina fönster - och hålla dem stängda.
 1. 1
  Stäng dina fönster - och hålla dem stängda Den största enskilda källa med strålningsvärme förlust i din lägenhet är förmodligen dina fönster (särskilt om de är gamla, ensamstående rutan fönster). Det kan tyckas som ett självklart tips, men kolla alla fönster i din lägenhet för att se till att de är stängda och låsta under vintern. Som väl försöka undvika öppna windows alls, om möjligt.
  Även om du håller dina fönster stängda, dock kan varm luft ändå fly:
  * Mellan fönstret ramen och väggen;
  * Runt kanterna på en lös ruta eller genom sprickor i glaset.
  För att förhindra att varm luft från att fly genom fönstret ram, kan du installera tålig metall eller plast väder-strippning mellan fönsterbågen och ram. Vanligtvis kommer dessa typer av väder-strippning pågå i flera år och inte störa regelbunden användning av fönstret.
 2. 2
  Täck eventuella "läckande" fönster För att förhindra att luft läcker ut runt kanterna på ett löst rutan täta eller tejp runt kanten av den lösa panelen där den möter ramen för skärp. Alternativt, kan du täcka "läckande" fönster med ett tunt skikt av plast för att försöka hålla den varma luften in och den svala luften. Dessa enkla "fönster kit" kan göra stor skillnad för att minska eventuella utkast hela din lägenhet.
  Alltid få tillstånd från din hyresvärd innan du installerar något eller ändra dina lägenhet fönster. Din hyresvärd kan även betala för och göra de installationer för dig, beroende på situationen.
 3. 3
  Dragfri dina dörrar Precis som dina fönster, hålla din lägenhet dörren stängd så mycket som möjligt under vintern kommer att hålla värmen där den hör hemma - i din lägenhet i stället för i korridoren.
  Du kan också dragfri dina dörrar med väder-strippning och fogmassor. Varm luft kan lätt fly mellan dörrkarmen och väggen - om detta är fallet i din lägenhet, täta mellan karm och vägg. I de flesta lägenheter, är den stora majoriteten av varm luft förloras under botten av dörren. Installera en dörr sopa eller ett utkast-propp för att förhindra luft från att röra sig under dörren kan förhindra denna förlust och hålla din lägenhet varm. Dessa leveranser kan hittas billigt på någon järnaffär.
  Förutom att hålla din lägenhet bekväm, kommer weatherproofing dina dörrar och fönster sparar också mycket energi som du inte kommer att använda så mycket värme för att hålla din lägenhet varm.
 4. 4
  Blockera inte radiatorer Slutligen, om din lägenhet har radiatorer, bör de alltid hållas rent - något belopp av smuts och damm som sitter på toppen av dem kommer att absorbera en del av den värme som produceras. Du bör också ta bort kylaren täcker när värmen är på, som täcker kan blockera luftflödet genom kylaren förutom att absorbera värme.
  Var noga med att också flytta dina möbler så att alla stolar, soffor, bokhyllor, enheter underhållning, bänkar, sängar, etc. är inte alltför nära till dina radiatorer eller konvektorer uppvärmning. Låt inte din draperier eller gardiner täcker dem heller, eftersom de kommer att avleda värme till windows (och därmed ut ur din lägenhet om de inte är ordentligt tätade) i stället för i resten av rummet.

Tips

 • Även om du inte kan undvika kylan helt, följa dessa enkla tips bör hålla dig lite varmare i vinter och ger dig en fin, mysig lägenhet att komma hem till efter en rolig snöbollskrig eller spel av hockey utanför med dina vänner. Håll dig varm genom att inte gå in och ut planera dina resor så att du håller din livsmiljö varmare och kallare året runt.

Varningar

 • Alltid få tillstånd från din hyresvärd innan du installerar något eller ändra dina lägenhet fönster eller dörrar. Du kan använda filtar för att hålla en del av det kalla drag ut liksom.