Wki

Hur man bygger en PVC-panna

Denna artikel kommer att hjälpa dig att förstå hur man bygger en PVC-panna. Det är en panna som gör ånga till lådan och dess alla byggda från PVC-rör och PVC-rördelar. Att bygga ett trä ångande system, bör du läsa allt du kan hitta om trä böjning och göra ett trä ångande systemet. Internet och böcker kommer att ge dig en hel del information, och börjar hjulen snurra.

Steg

Hur man bygger en PVC-panna. Saker att veta när man letar efter material att bygga denna panna.
Hur man bygger en PVC-panna. Saker att veta när man letar efter material att bygga denna panna.
 1. 1
  Saker att veta när man letar efter material att bygga denna panna. Du hittar kostnaden för stålrör, koppar eller schema 80 PVC och deras beslag är inte i "kostnad" ball park för detta projekt. Aluminiumrör är ett bra val, men återigen kostnaden är bara för mycket för det här projektet. Conduct är en annan möjlig pipa och billigare, men det kommer att rosta om du bara pratar om vatten framför sig.
 2. 2
  Nu ska vi titta på pvc, det är billigt i kostnad och låg vikt, men kommer det att hålla upp till uppgiften, var detta en stor del av den forskning och resonemang för att avgöra vilket rör skulle göra jobbet och vara på en rimlig låg kosta. Denna vita röret bara inte ser ut som det skulle göra jobbet vid första anblicken, men med lite av lämpliga ritningar och instruktioner som erbjuds här, kommer du att finna att det är ett bra val för det här projektet. De flesta av information om PVC-rör och dess egenskaper kommer från "AWWA Research Foundation" i Denver, Colorado, 1994. Denna information kommer att leda dig till mer information och du kommer började se hur olika det här (PVC) egentligen är.
  • Om dina första tankar om användningen av PVC är i schema 80, än att ta en ordentlig titt på bekostnad av schemat 80 PVC och den kopplingen som måste användas med det, åh, glöm inte att sechedule 80 måste ha en egen typ av renare och cement också. Så det är på till nästa, schema 40 och dess tillbehör som fungerar mycket väl för detta projekt, och till en kostnad du kan leva med.
  • Det bör noteras att när du använder PVC som du bör använda rätt PVC rördelar av samma schema och rätt rengöringsmedel och cement för den typen av pvc. Den tydliga renare som går med schemat 40 fungerar mycket bra och utan att röra den lila grejer, det bara lämnar dig med en mycket snyggare projekt.
 3. 3
  Lära sig om PVC och finna den har allt du behöver och fungerar mycket bättre än du kanske tror. Ett fåtal stora vita klibbiga bollar producerades när han försökte olika metoder för att bygga denna panna, men experimentera visat att korrekt placering och typ av beslag tillsammans med längder och den typ av värmeelement gjort systemet fungerar mycket väl och inte förvandlas till den vita klibbig boll.
  • Tricket är att göra något som fungerar inte bara en gång, men gång på gång, saftly och utan problem.
 4. 4
  Alltid vara medveten om säkerhetsfrågor. Den största frågan här är "säkerhet" . Detta system har varit i bruk i ca 1-1/2 år nu (i skrivande stund den här artikeln) och utan några problem, när man testar pannan under konstruktionen av detta system resultaten måste visa några läckor. (Efter uppförandet är avslutat och cement har curred för 24hrs.) Esure att ingen överhettning av pannan vid varje punkt och göra allt detta med fullständig säkerhet. Och inget avbrott i den ångande när vatten tillsätts under ångande processen. Här är där man måste vara sin egen målvakt, tänka innan du agerar, om du inte vet om något eller är osäker, ställa frågor och få svar!.>
 5. 5
  PVC pannan är byggd i tre etapper, först är det 90 graders inlopp och dess tillbehör, dels den santee och dess tillbehör tillsammans med värmeelementet och tredje, stigaren med sitt klara PVC flätad slang och alla dess tillbehör.
 6. 6
  Fästa systemet till plattformen som är en 2'x4 "ark med 3/4" plywood eller OSB. Bygga ett 2x4 "ram under plattformen med låsbara hjul för att göra det både bärbara och hålla den på plats när den används. Obs: Flytta aldrig plattformen och systemet när det används, är det säkert för dig och systemet!

Etapp 1

 1. 1
  Börja med 3 "PVC-rör och rördelar, steg ett, de 3" -90 grader inlopp, detta är den nedre änden av pannan, det är där vattentillförseln först kommer in i pannan genom Reducer beslag och en 3/4 "PVC slang.
 2. 2
  En kort 3 "PVC nippel (3" PVC-röret kapas till ca 2 "långa) används vid den nedre änden av 90 graders koppling och mellan de tre" -2 "nav reducering genom användning av renare och cement för schemat 40 PVC. Lägg nu den 2 "-3 / 4" PVC reducer in i tre "-2" nav Reducer, den 2 "-3 / 4" reducer har en 3/4 "gängat hål till utom 3/4" slanganslutning, kan detta slanghulling vara stål, mässing eller nylon OBS:. Använd inte rengöringsmedel eller cement på slanghulling, Använd endast teflon tejp på gängorna på slanghulling.
 3. 3
  Nu lägger den korta PVC bröstvårtan vid den övre änden av 90 graders koppling, det är där den Santee kommer att monteras. Santee står för sanitetskoppling. Den santee är en 90 graders koppling med ett T-rör inbyggd i det. Obs: Mer information och ritningar visar detta arrangemang närmare på planerna bladet.
 4. 4
  '

Steg 2

 1. 1
  Nästa, montering av santee montering, (den Santee är en 3 "PVC-rör med en 90 graders öppning i mitten av det) detta görs i två steg, en tillsats av 3" -2 "hub reducering till santee med kort nippel (som används ovan) mellan 90 graders öppning och navet reducering. Lägg en gängad 2 "-1-1 / 4" PVC Reducer, med 1-1/4 gängade "hål, till navet reducering. Nästa är 1500 watt 120VAC kort vatten värmeelement insatt i ett hål i vädertåliga elskåp. Besure att sätta gummi o-ring/gasket på elementet innan du installerar den. Den elektriska lådan, använd en bra box väderbeständig som har en packning runt locket eller luckan ska denna ruta vara av metall med jordskruv.
 2. 2
  Nu skär ett hål i baksidan av vädertåliga elskåp för värmeelementet med o-ring/gasket att passera igenom. Detta hål bör vara precis tillräckligt stor för elementet att passa in och låt o-ringsätet aginst insidan hos den elektriska dosan. Nu lägger teflon tejp på gängorna på värmeelementet och ställa in den vädertåliga elskåp, sedan en 1-1/4 "-1" stål reducering som är gängad på insidan och utsidan skruvas på värmeelementet. Applicera teflon tejp på utsidan trådar i denna reducering. Med elementet, packningen, väderbeständigt box och stål reducering färdigmonterad, skruva denna församling in i 1-1/4 "PVC Reducer i navet reducering på santee.
 3. 3
  Var noga med vädertåliga elskåp har en anslutning jordskruv i det, anslut jordledningen på 12/3 elsladd till denna jordskruv i rutan. Detta är ett måste, kommer det hjälpa till att försäkra ett säkert system!
 4. 4
  Därefter är den 1/2 "sladdklämman kontakt läggs till längst ned hos den elektriska dosan, hjälper denna anslutning vid botten av den elektriska dosan hålla vattnet från att komma in.
 5. 5
  Anslutning av 12/3 lina sker efter pannan är klar för att förhindra att den skadas när du bygger systemet. Återigen, tror SÄKERHET.

Etapp 3

 1. 1
  Det tredje steget är att lägga till stigaren till den övre öppningen av santee. Stigaren är bara en 14 "lång 3" PVC-rör med en 3 "-2" nav reduktionsventilen och en 2 "-1-1 / 2" gängad PVC reducering för slangen hullingen att ångan slangen fäster. Tillsätt slanghulling klar flätad PVC-slang för att slutföra handtagsaggregatet, inte klippa slangen till längd tills ångan rutan är på plats.
 2. 2
  Vid montering av slangen, använda inte mindre än en 1-1/4 "slang på toppen av stigaren eller bättre är en 2" slang för bästa ångflöde till ånglådan.
 3. 3
  Den klara PVC flätad slang fäster vid denna slanghulling och kommer att gå upp och in i botten av ånglådan, inte skär denna slang till längden tills ånglådan är färdigt och installerats på plattformen.
  • Alla dessa delar för denna panna, med undantag för de beslag i stål är bundna med PVC renare och cement. Använd denna renare och cement enligt anvisningar från anvisningarna på burkarna. Stålet reduceringar alla använder Teflon tejp på de gängade områden, inte renare eller cement på stål beslag. Denna metod ger en mycket läcker bevis systemet.
  • Den 90 graders inloppsdon längst ner på denna panna har en 3/4 "slang som är fäst vid den och springer ut och fram till den genom tanken kontakten på leveransen tackar. Slangen bör vara ca 16-18" long.
  • En av de saker som gör denna panna mer effektiv än en burk på en gasbrännare, är att du kan lägga till vatten till förrådstanken och inte avbryta den ångande processen. Du kan få en konstant ånga flöde för så länge du vill.
 4. 4
  Håll färdiga PVC pannan på plats (på 2'x4 "plywood-plattform) med användning av en upprätt 2x4 med stålrör klämmor fästa pannan till 2x4 ​​upprätt och fästa 2x4 upprätt till plattformen med 2x4 bracing.
 5. 5
  jordledning ansluten. Dess en bra idé att läcka testa pannan genom pluging den 3/4 "inlopp hålet (längst ned i slutet av pannan) och fylla på pannan med vatten och står den upprätt, sedan låter du det stå i 24 timmar, om det inte finns någon läckor, fortsätter med byggandet av systemet. En komplett ritning av den färdiga pannan med stag visas på planerna

Förrådstanken

 1. 1
  Nu kan du gå vidare till nästa viktiga del, tillförseltanken. Det är en plastbehållare på ca 5 gals. med en slät botten.
 2. 2
  3/4 "genom tanken anslutning 3/4">.
 3. 3
  Gör inte lim eller skruv tillförseltanken till leverans monter. Den hålls på plats av vikten av vattnet i tanken.
 4. 4
  Th grov tanken kontakt Th>. Håll toppen av leveransen stå ca 14 "ovanför plattformen eller hög nog att när förrådstanken är satt på plats förrådstanken full nivå fodra, linjer upp med full nivå punkt på pannan när den står på plats längs sidan tillförseln stå och förrådstanken. Detta kommer att säkerställa en lämplig vattennivå i pannan vid alla tidpunkter.
 5. 5
  För att säkerställa en väl vatten nivå sätta en full linje på förrådstanken ner ca 3 "från toppen av förrådstanken och i nivå med full poäng av pannan, är denna punkt på pannan om 3" nedan insidan toppen av navet reducering ovanpå pannan. Nu lägger en fyllnadsgrad linje om leverans tanken, ned cirka 3 "från hela linjen. Detta gör det möjligt att ånga trä i upp till 3-4 timmar utan att behöva lägga till vatten till utbudet tackar. Sättes Room temp. Vatten till förrådstanken när tillförseltanken nivån är på påfyllnadsledningen.
 6. 6
  Återigen, kontrollera att tillförseltanken heldragen linje är ca 3 "nedanför navet reducering på toppen av pannan. Detta hjälper till att hålla vattennivån i pannan på en säker nivå och ger max ånga.
 7. 7
  Tillsätt vatten till förrådstanken genom att hälla vatten rumstemp till behållartanken långsamt, ej till över störa flödet av vatten till pannan. Detta låter dig lägga till vatten och inte avbrott i ångande.
 8. Nu kan du producera tillräckligt med ånga för en ånglåda upp till 10 meter lång. Dina projekt kan behöva en längre eller större inuti området ånglåda. Det är möjligt att använda upp till en 20 fot ånglåda, görs detta genom att använda fyra "PVC till pannan, samma metod, precis större PVC kopplingar och rör tillsammans med en längre värmeelement med samma effekt.

Bygga ånglådan

 1. 1
  Nu om du gör lite läsning och forskning på ånglådor det kommer att leda dig att upptäcka att du kan bygga de flesta någon låda typ ånga du behöver. Bygga ånglådan är en fråga om vad du behöver och vad din byggnad. Denna metod nedan är bara en idé, bygga det som passar dina behov bäst.
 2. 2
  En metod är att använda 1x8 ceder styrelser för sidorna, gör det med 1/2 "marin plywood för toppen och botten en fin låda. Dörren på lådan bör inte ha något lås eller lås, en förlorar passformen här är viktigt. Skum / glas isolering kan användas för att täcka utsidan av lådan. Förvara veden upp från botten av ånglådan med 3/4 "plugg stavar genom 3/4" hål genom de övre sidorna av lådan och ca 2 "eller så ner från toppen av lådan. Detta ger dig en plats att lägga virke som ska ångas och håller den nära toppen av lådan där det mest ånga och värme finns. Ett hål eller två i den bakre botten av lådan behövs för att låta kondensat som din ångande trä, bara göra dessa hål liten ca 1/4 "dia.
 3. 3
  Ställ sedan ånglådan på en svagt uppåtgående vinkel uppåt på framsidan (ca 1 ") för att inducera en bra ånga flöde från baksidan till framsidan. Gör dörren och lämnar en 1/4" lucka på toppen av dörren på ånglåda. Detta gap säkerställer god ångflödet från baksidan till framsidan och inget tryck byggs upp.
 4. 4
  Inte tillför något lås eller lås till dörren, bör den ha en lös passform. En förlorar passformen garanterar inget tryck byggs upp! Trycket inuti ånglådan är farligt, låt inte detta hända!!!
 5. 5
  # Det finns många metoder för att generera ånga och göra ånglådor och de flesta fungerar bra, detta är bara en metod som är säker, enkel och pålitlig att använda och kommer att pågå en lång, lång tid. Kolla in PVC och bygga en stor PVC ångpanna och komplett woodsteamings systemet. Ånglådan kan också byggas av PVC men du måste stödja den långa PVC-röret längs dess längd för att förhindra saging. Kom ihåg att hålla säkerheten som ditt viktigaste projekt.
 6. 6
  För att bidra till att du bygger en bra PVC panna och trä ångande systemet, det finns en gratis hela 28 sid uppsättning ritningar, instruktioner och material lista gratis för utgångspriset, vid woodsteamingsystems @ yahoo. Com

Tips

 • Arbete i ett rent torrt väl ventilerat utrymme.
 • Arbeta långsamt, hamnar inte i en hast.
 • Dubbelkolla allt ditt arbete, din producera ånga, dess farligt.
 • Använd en GFI kärl om möjligt.
 • Du kan lägga till hjul till botten plattform för att göra systemet bärbara.
 • Använd inte extention sladd, göra sladden placeras på pannan värmeelementet tillräckligt länge för att nå en recptacle vid användning.

Varningar

 • När du lägger till eller tar bort trä från ånglådan, använd kraftiga läderhandskar och skyddsglasögon. Var försiktig när du öppnar dörren på ånglådan.
 • Om du använder hjul (låsa hjulen endast) på plattformen för att göra systemet bärbart, inte flytta den medan den är pluged in och används. låsa hjulen när den används.