Wki

Hur man startar en ugn efter att ha kört slut på olja

Har du slut på olja? Om du har tur, kommer ugnen eller pannan startar på egen hand efter din oljetank är fylld. Men, om det inte, här är hur man får det att gå igen.

Steg

Hur man startar en ugn efter att ha kört slut på olja. Prova att trycka på "reset-knappen" (oftast röd), på själva ugnen.
Hur man startar en ugn efter att ha kört slut på olja. Prova att trycka på "reset-knappen" (oftast röd), på själva ugnen.
 1. 1
  Prova att trycka på "reset-knappen" (oftast röd), på själva ugnen. Om det finns två kopparledningar som kommer från din oljetank pumpen ska blöda själv.

  Om det fortfarande inte startar, titta in i ugnen när du försöker köra den. Om det inte finns någon spray av olja, måste du avlufta bränsleledningen såsom beskrivs nedan. Om det finns en spray av olja, du har andra problem.
 2. 2
  Samla de rätta verktygen: Se "Du behöver" nedan.
 3. 3
  Stäng av ugnen. Det bör finnas en vippströmbrytare på ugnen för detta. Om återställningsknappen hålla ugnen off redan (t.ex. en röd lampa "på" nära återställningsknapp) vrida ugnen igen är inte nödvändigt.
 4. 4
  Lokalisera avluftningsventilen. Det är på sidan av bränslepumpen, kanske vid 4 eller 8:00 position. Bränslepumpen, vilket bränsleledningar leder till, är troligen på vänster sida av brännarenheten. Bleeder ser ungefär som en smörjnippel med hex skuldra på det, som en mutter, och en 3/8 tums skiftnyckel kan passa den.
 5. 5
  Bifoga ett kort avsnitt av 1/4 "nylonrör till bleeder. Slangen bör vara tillräckligt lång för att förlänga (företrädesvis till bottnen) i en behållare placerad i närheten. En ren, torr 32 oz. Eller 1 liters flaska är oftast mer än tillräcklig storlek för de flesta system (välj en överdimensionerad stället underdimensionerade container). Denna behållare kommer att användas för att samla in oljan under spolning i nästa steg. Medan slangen är fäst vid bleeder, förbereda bleeder genom att lossa det med en skiftnyckel ( CCW tur lossar det, liknar typiska mutter eller bult), och sedan lätt dra åt. Under denna process kan du höra en lätt luft gurglande från slangen och det är okej.
 6. 6
  Nu är du redo för det sista steget: Håll röret i behållaren (eller ha en hjälpare göra det åt dig), slå på ugnen och sedan lossa bleeder omgående. Slangen ska spotta en kombination av bränsle och luft, sedan så småningom en stadig ström av bara bränsle. Låt bränsleströmmen köra ett par sekunder (eller fram tills behållaren overfills) för att säkerställa att all luft är ute på linjen. Det kan vara nödvändigt manuellt utlösa start mekanismen med reset-knappen eller tömma behållaren en eller flera gånger (se tips). Om du använde en ren, torr behållare som föreslås, kan du återvända säkert innehållet i tanken, annars måste du kassera den på ett ansvarsfullt. Lägg inte till detta bränsle tillbaka till tanken om behållaren var inte ren eller torr.
 7. 7
  Dra bleeder, och brännaren (ugn) ska börja. Om inte, gå tillbaka till steg 6. Ibland tar det ett par försök.
 8. 8
  När du är säker på att det är igång, tätt med avluftningsventil att bara skiftnyckel tight (överdriv inte).
 9. 9
  Om flera försök att starta brännaren misslyckas får brännaren "lås" på reset-knappen. För att återställa reset knappen, tryck på knappen i 35 sekunder, släpp sedan.
 10. 10
  Om ugnen fortfarande inte startar, kan oljefiltret behöva luftas. Det är oftast en svart kapsel med en röd topp. Lossa 1/4 tums skruv på toppen (inte det stora i mitten) tills du hör luft sipprar ut. Dra den tillbaka upp när oljan börjar bubbla ut.
 11. 11
  Om ugnen fortfarande vägrar att köra, kan oljan filtret vara igensatt och behöver bytas. Avstängningsventilen mellan tanken och filtret måste skötas och filtermediet ändrats. Sprid snabbt torr att plocka upp spill så behövs.

Tips

 • Bensin som säljs på bensinstationen kan ersätta eldningsolja tills leveransen sker. De är nästan identiska, men bränslet befriade från vägskatter färgas röd för att identifiera det av juridiska skäl. Du kan också använda off-road diesel, som vanligtvis är färgad röd. Om du använder dieselolja för uppvärmning av bostäder, kan bränslet skatten vara noterat på federala och statliga skatter som en specificerad avdrag.
 • Quick Tips: Det enklaste sättet att blöda bränsleledningen är att använda en broms pump linje vakuum säljs på de flesta bil-butiker eller rabatt verktyg butik. Placera slangen på avluftningsventilen bröstvårtan, öppen luftskruv, och pumpa handtaget tills all luft är ute. Snabbt, enkelt och mycket mindre rörigt. Du behöver inte hålla trycka på reset-knappen och inte heller behöver oroa sig för att brännaren kommer att gå in i en "lockout" på vissa märken av brännare. Om detta händer, brukar du håller återställningsknappen i minst 1 till 1-1/2 minuter. Om du tror att slam in i oljeledningen, använd en cykel pump eller kompressor för att blåsa täppa tillbaka upp i tanken. Använd sedan vakuumpump som tidigare föreslagits.
 • För att säkerställa att ugnen fungerar bör du kunna se en orange glöd eller brand genom inspektionslucka placerad på framsidan av ugnen.
 • Om du använder en plastbehållare för att fånga den luftas ur bränslet, bör du ta bort den så fort som möjligt. Olja löser upp plast och behållaren kommer att förlora sin integritet i allt från några timmar till några dagar.
 • Handskar rekommenderas.
 • Beroende på din ugn, kan # 2 dieselbränsle arbeta i en nypa om du behöver olja nu och kan inte få en leverans. Beroende på din användning ca 5 liter diesel kommer att ge dig 5 timme (ca 1 dags användning).
 • När det är igång, den typiska ugnen kommer "rytande." När det inte är igång, hör du ingenting, eller bara en elektronisk gnälla.
 • Den blödde ut olja kan hällas tillbaka till tanken som lagrar eldningsolja.
 • I vissa stater eldningsolja färgas röd. Ingen anledning till oro.
 • Överväga att kontakta ett oljebolag brännare tjänsten att byta filter och munstycke, eftersom slut på olja troligen orsakad slam från botten av din oljetank för att komma in i arbetet.
 • Vid blödning linjen, låt det flytande bränslet kommit ut för en kort tid för att se allt slam och / eller luft är ute på linjen. Beloppet beror på hur länge din bränsleledningen är. Fylla en 16oz kopp fungerar för en 6 fot bränsleledning.
 • Överväg att använda ett pappersfilter innan tillbaka i tanken om det behövs
 • Processen kan verka skrämmande, men det kan gå relativt smidigt och utan krångel.

Varningar

 • Om du väljer att tillfälligt använda dieselolja vara säker på att du sätter in tillräckligt för att hålla dig över tills eldningsolja kan levereras. Upprepade köra slut på bränsle kommer att dra mer slam i brännaren och öka möjligheten till filter och munstycken bytas ut och / eller rengöras.
 • Se till skiftnyckel passar bleeder ordentligt. Använd inte överdriven kraft när du lossar eller drar åt bleeder. Om du strippa bleeder, kan det vara ganska dyrt att ha det borras ut!
 • Gå inte vilt på reset-knappen. Prova det en gång eller två gånger. Om ugnen inte startar, det förmodligen inte kommer att starta förrän du blöder linjen. Genom att återställa ugnen flera gånger du kör risken för översvämningar i förbränningskammaren med bränsle.
 • Om du väljer att tillfälligt använda dieselolja vara medveten om att vissa kvaliteter av diesel är mer lättantändliga än standard # 2 eldningsolja / # 2 diesel och kan skapa en brandrisk. Fotogen är ett alternativ för bränsle. En eldningsolja värmesystem kommer att bränna 100% fotogen utan skadeverkningar. När fotogen blandas med eldningsolja, det sänker den temperatur vid vilken eldningsolja "geler" och inte längre flöden. Detta kallas "cloud point" och är accepterat att vara ca 15 grader C. Sedan grumlingspunkten av fotogen är -45 grader F, en 15% fotogen mix håller oljan flyter på 5 grader. Detta gör den idealisk för utomhusbruk bränslelagringstankar. Den ner sidan är den högre kostnaden / gallon fotogen och lägre BTU betyg (~ 125.000 BTU för fotogen vs ~ 140,000 BTU för eldningsolja).
 • Inte alla ugnar är likadana. Denna process avser endast enstaka ansökningar oljeledningen. Om du är osäker ring en kvalificerad tekniker Burner service.
 • Om du inte är försiktig, är det möjligt att göra en stor röra. På ett minimum, kommer du att få olja på händerna.
 • Du leker med elden och bränsle här, så var försiktig.

Saker du behöver

 • En bred mun behållare att fånga några spillolja i. En metall kaffe kan med lite sand eller kattsand i botten för att undvika stänk fungerar väl. (Om du planerar att sätta Bled tillbaka oljan i tanken att du inte använder sand eller kattsand i burken.)
 • 1/4 "slangar passning över avluftningsventil att rikta illaluktande bränsle för att fånga container. Detta kommer att göra processen städa och hålla bränsle från stänk runt ugnen. Rekommenderas starkt men bränsleledningen kan blödde utan det.
 • En nyckel i lämplig storlek, oftast 3/8ths. En kort hanteras fast storlek skiftnyckel är bäst. Du kanske kan använda en justerbar, men ofta finns det inte tillräckligt med utrymme runt bleeder för alla överskott metall.
 • Något att torka händerna och verktyg med när du är klar (Du kommer att få olja på händerna om du inte använder slangen på avluftningsventilen).
 • En liten påse med lera kattsand (inte klumpar grejer). Detta är valfritt, men kan användas för att absorbera eventuell olja som kan spillas på golvet.