Wki

Hur Wire en enkel 120V elektrisk krets

Anställa en elektriker är oftast det bästa sättet att gå där 120 volts kretsar är berörda, men om du är upp till det, kan du spara pengar genom att göra några grundläggande elarbeten själv. Denna artikel avser att installera en enkel 15A (15 ampere) krets med en behållare.

Steg

Hur Wire en enkel 120V elektrisk krets. Stäng av strömmatningen panelen du kommer att arbeta i.
Hur Wire en enkel 120V elektrisk krets. Stäng av strömmatningen panelen du kommer att arbeta i.
 1. 1
  Stäng av strömmatningen panelen du kommer att arbeta i. Det kan hjälpa att ta några minuter för att bekanta dig med alla tips i den relaterade Google artikeln om "Hur man Mästaren gör det själv elsäkerhet ". Stäng av alla de individuella brytare i panelen och sedan stänga av huvudströmbrytaren som levererar ström till panelen. Detta är att föredra eftersom det är mycket säkrare att använda många mindre aktuella enheter, en i taget, än att driva en enda stor aktuella enheten bara en gång. När alla de mindre brytarna är avstängda, hur mycket ström som flyter genom den större 50, bör 100 (eller mer) ampere vara noll.
 2. 2
  Förstå att detta Google handlar om ledningar en enkel elektrisk krets. Den omfattar inte följande information, som kan variera beroende på vilken typ av installation du gör, och vilken typ av befintliga ledningar du kan ansluta till.
  • Välja och installera elektriska boxar.
  • Val och installation av ledning.
  • Uppgradering av befintlig elpanel rutan för att rymma en ny krets.
 3. 3
  Titta på följande krav som måste beaktas innan man går vidare med detta projekt. Dessa är utanför ramen för denna artikel, så dessa poster bör åtgärdas före start.
  • Du kommer att behöva få och installera behållaren (korsning) box. För infälld montering i gips vägg, kan du välja ett snitt i eller reparation typ, för andra anläggningar, monterat en yta gjuten aluminium eller PVC väderbeständigt (fuktig plats) box kan tillkomma.
  • Du kommer att behöva bestämma banan för ledningarna mellan mottagarlådan och elpanel rutan.
   • Du måste installera ledningen om du använder enstaka isolerade trådar.
   • Installera den aktuella trådarna om du använder en icke-metallisk kabel (Romex).
 4. 4
  Mät avståndet från den elektriska panelen rutan till platsen din nya uttag kommer att installeras, följer den väg du har valt, och försöker avgöra det faktiska avståndet tråden måste köra. Tillåt lite extra för hörn, speciellt om du installerar i ledningen, eftersom dessa har kurvor rida radie för svarvning skarpa vinklar. Också att minst 24 inches för hooking kablarna till brytaren eller säkringen blocket och neutrala och terminaler i panelen rutan, och 6 eller 8 inches för att avsluta i mottagarlådan.
 5. 5
  Mata ledningarna genom ledningen från behållaren lådan. Sätt ett par bitar av elektriska band över änden av dina kablar, så att koppar inte exponeras. Detta sätt, om din tråd vidrör en utsatt strömförande ledning medan utfodring igenom det, kommer det inte kortsluta eller leda strömmen tillbaka till dig.
  • Om du har installerat ledning och körningen är mycket kort, kan du kanske att bara trycka på kabeln från uttaget rutan tillbaka genom att den elektriska panelen.
  • För långa körningar, kan du behöva trycka en "fisk band" genom ledningen så att du kan haka på tråden och dra den genom.
  • Om du inte har ledningen, måste du "fisk" kabeln eller ta bort väggskivor och eventuellt borra 5/8 tum eller större hål genom väggen reglarna för att mata tråden igenom.
  • Hursomhelst, måste du få tråden löper mellan den elektriska panelen och utloppet rutan på ett sätt som den inte är utsatt och den isolerande "jacka" inte är skadad.
 6. 6
  Klipp kabeln till längden så att 20 cm (8 ") sticker ut ur utloppet rutan, och ca 80 cm (30") sticker ut vid den elektriska panelen.
 7. 7
  Skär ca 15cm (6 ") av (oftast gul eller grå) yttermantel bort från tråden, var noga med att inte skada de inre svarta eller vita jackor. Detta oftast lämnar en blank koppar eller gröna kabeln (jordledningen), en svart kabel (den varma tråden) och en vit kabel (nolledaren).
 8. 8
  Strip ungefär en 0,5 cm (5/8 ") av isoleringen från slutet av både den svarta och vita trådar. Om du har tråd strippor, helt enkelt klämma den isolerade tråden i spåret som överensstämmer med storleken på din tråd, vrid de strippor halvt varv för att göra isoleringen, och dra kabeln igenom. Detta kommer att ta bort isoleringen utan att skada kopparledare inuti.
  • Om du inte kan strippa jackan, använd "14 gauge" käftar. Använder 12 gauge verktygets käftar signifikant minskar risken för hackning tråden. När du använder 14 gauge käkarna, hålla verktyget i rät vinkel mot tråden, annars kommer du att skada kabeln. Skala även slutet på jordkabeln om den är isolerad. Om du skär för djupt, oroa dig inte... Skär i slutet av och försök igen. Du har 3 eller 4 försök innan trådarna börjar bli för kort för att arbeta med. Det är mycket viktigt att INTE nick tråden.
 9. 9
  Använd spetstång för att bilda en liten krok på exponerade koppar ändarna av alla kablar för att ansluta till terminalerna på din behållare om du inte kommer att mata tillägg enheter via detta uttag. Annars skär 8 "bitar av svart, vitt och kalt / grön ledning från den oanvända delen av rullen som skall användas som" pigtails ".
 10. 10
  Försiktigt strippa båda ändarna av flätor som återgetts ovan. Samla alla de "heta" trådar (svart eller röd oftast) och 8 "svarta fläta. Tvinna ihop dem och snurra rätt storlek tråd mutter ordentligt över toppen. Nej exponerade koppar bör ses som sträcker sig från det isolerande skyddet av tråden mutter.
 11. 11
  Vik gruppen mot baksidan av lådan, med pigtail sticker ut på framsidan av lådan. Använd spetstång för att bilda en liten krok den exponerade koppar slutet av pigtail. Denna lone svarta kabeln representerar den bunt av svarta, och kommer att vara lättare att arbeta med än en hel bunt av trådar.
 12. 12
  Upprepa denna procedur för de återstående trådarna. Om du har en låda, måste du klippa en extra bar / grön tråd pigtail att jorda lådan.
 13. 13
  Titta vid utloppet. På sidan av utloppet, kommer du se skruvarna. Skruvarna blir mörkare på ena sidan än den andra, oftast, mässing för den mörka sidan, och silver för den ljusare sidan. På baksidan av uttaget, kommer du att se 2 eller 4 uppsättningar av små runda hål nära skruvarna. Dessa är de "snabbkopplingar" poäng.
  • OBS: Du kan använda antingen ledningar skruvar eller snabbt ansluter. Emellertid skruvarna är att föredra eftersom de ger en bättre kontakt mellan trådarna och utloppet. Dessutom, om du misslyckas med att strippa tillräckligt tråd för Quick Connect, kan tråden arbeta sig lös med tiden orsakar alla butiker nedströms för att misslyckas.
 14. 14
  Vira kroken du gjort på trådarna runt skruvuttagen av utloppet. Att göra detta ger en signifikant bättre anslutning än backwiring, och de flesta elektriker använder denna teknik på sina egna hus på grund av det. Om ni insisterar på backwiring, in spetsen på den svarta kabeln i ett av hålen närmast mörka skruvarna och tryck in den så långt det går. Du kan behöva använda spetstång att driva tråden i, eftersom dessa kan vara riktigt hård ibland. Tråden ska gå nästan hela 1,5 cm (5/8 ") i. Upprepa detta med den vita kabeln i ett hål nära de ljusare skruvarna.
 15. 15
  Titta på ena änden av utloppet för en grön skruv. Placera kroken du gjort i jordledningen medurs runt den gröna skruven. Dra åt skruven tills det är säkert. Denna anslutning måste vara tät.
 16. 16
  Detta fullbordar kabeldragning av utloppsänden av kretsen.
 17. 17
  Tryck försiktigt alla sladdar tillbaka in i elskåp, skruva fast uttaget på plats, och lägg locket på den.
 18. 18
  Gå till den elektriska panelen. Se till att du dubbelkolla att strömmen är avstängd. Ändå är det en bra idé att behandla alla exponerade trådar och ledande metall som om det är live (strömförande, eller varm).
 19. 19
  Placera gummimattan ner och stå på den medan du gör ditt arbete, och böj ut kablarna från panelen samtidigt förbereda dem, så att dina händer inte arbetar nära potentiellt leva kretsar.
 20. 20
  Leta reda på neutral / grundstötning samlingsskena. Detta är en lång bar med många skruvplintar med befintliga oisolerade och grönt isolerad (jord) kablar avslutas till det och ofta kommer att ha vita trådar avslutas till det också. Flesta fastigheter med endast en elektrisk panel har en enda sådan buss bar (som beskrivits ovan) för terminering av både marken och neutrala trådar flesta fastigheter som har mer än en elektrisk panel (en andra panel för ett fristående garage eller dedikerad butik område,. eller tillhandahålls under expansion av eller tillägg till ett hem - är vanliga scenarier), är skyldiga att ha en buss bar för terminering av jordkablar och en separat buss bar för terminering av neutrala trådar. Räcker med att säga, om panelen har en bar som används för att avsluta bara vita trådar och annat bus bar används för att avsluta endast grön eller / och nakna trådar, är det mycket viktigt att behålla integriteten i dessa två system genom att lägga till jordkablar endast till jordbuss bar och neutrala kablar bara till neutral bussen baren. Underlåtenhet att göra detta är en kod kränkning och en risk för stötar.
 21. 21
  Skär jordledningen till längden så att det bekvämt når grundstötning stolpen efter efter en väg ut ur vägen för andra ledningar, vanligtvis efter vinkelrätt längst ner på panelen och fram till grundstötningen stolpen. Inte klippa det för kort, men inte lämna för mycket slack heller. Om jordkabeln har en grön jacka, remsa 1,5 cm (5/8 ") av jackan från slutet av tråden.
 22. 22
  Hitta en ledig terminal på denna jordning bar, skruva den del sätt, för in jordledningen och dra åt skruven tillbaka ner på den exponerade koppar tills tråden är säker. Placera endast en tråd per terminal. Dra inte åt och krossa ledaren under skruven.
 23. 23
  Leta reda på neutral bar om det finns någon. Detta liknar grundstötningen inlägget, förutom att det kommer att ha bara vita trådar hakas i den. I många fall, den neutrala bar och jordskena är desamma. Om detta är fallet, kan både jordledningen och vita nolledare upphöra till samma jordning bar.
 24. 24
  Skär den vita nolledare till längd, sedan band en 0,5 cm (5/8 ") i jackan och binda den till neutral bindande inlägget på samma sätt som du gjorde för jordledningen. Placera endast en tråd per terminal. Do inte för hårt och krossa ledaren under skruven.
 25. 25
  Lokalisera det öppna facket i den elektriska panelen som du vill installera denna krets in. Observera att det finns en "het" ledande staven som sticker ut på ena sidan, och en plast eller jordat metallföremål fliken på den andra (beroende på panel tillverkaren).
 26. 26
  Vara noga med att inte röra något ledande, bestämma längden på kabeln som behövs för att nå denna slot lätt, även efter en bana runt utsidan av panelen. Klipp kabeln till rätt längd.
 27. 27
  Kontrollera eller välja en brytare som lämpar sig för uppgiften och panelen. Den luckan kommer att tillhandahålla en förteckning över brytare modeller som har testats med och är godkända för användning i panelen av en oberoende testanläggning som UL (Underwriters Labs), FM (Factory Mutual), osv. Under inga omständigheter får någon brytare som inte visas på den här listan att installeras i panelen - oavsett om det passar, eller inte. Effektbrytare gjorts av Square D, Murray, ITE, Sylvania, Westinghouse, etc. är att monteras i paneler tillverkade av samma brytare tillverkaren. Gör inte misstaget att försöka installera en Square D (eller annan tillverkare) brytare till en annan tillverkares panel.
 28. 28
  Lokalisera enda bindande skruv på den nya brytaren. Placera inte brytaren på plats ännu, men ta en titt på hur det finns en kortplats för fliken i panelen för att passa in, och det finns en annan plats där ledande baren passar.
 29. 29
  Strip en 0,5 cm (5/8 ") i slutet av den svarta kabeln, sätt in det i brytaren, och binder det säkert till brytaren.
 30. 30
  Se till att din nya brytaren är avstängd.
 31. 31
  Stående på gummimattan, dels plats vid din sida eller bakom ryggen... Detta är inte ett smaklöst skämt, men är egentligen en säkerhetsåtgärd. Arbeta med två händer är farligt för om du någonsin röra något som är varmt, kan nuvarande köras i en arm, genom ditt hjärta, och tillbaka ut den andra armen. En hand är allt du behöver, så håll den andra ur vägen.
 32. 32
  Använd din kvarvarande handen, skjut luckan i brytaren under fliken i elpanelen.
 33. 33
  Sedan trycka ned den andra änden av brytare i över elektriska kontakten tills den sitter i linje med de övriga brytare.
 34. 34
  Lokalisera platsen på luckan där detta nya brytare behöver exponeras. Det är mycket sannolikt en metall flik som behöver brytas ur panelen så den nya brytaren kan sticka ut från den. Bryt ut denna metall fliken och lägg tillbaka locket på panelen.
 35. 35
  Återställ strömmen till panelen. Omvänd ordning avstängningsmenyn förfarandet i det första steget genom att vrida huvudbrytaren igen. Denna stora ström switch har ingen belastning på det och kommer att vara mindre stressande om det som en följd. Fortsätt att återställa strömmen till kretsarna genom att flytta återstående brytare handtag till den positionen, en i taget. Vänta på att vända den nya kretsen på till sist. När alla de andra kretsarna har återställts, kontrollera att alla de ursprungliga elektriska kretsar och apparater fungerar igen. Om någon brytaren omedelbart resor, betyder det förmodligen att du skapade en kortslutning. I detta fall måste du antingen stänga hela strömmen och noggrant inspektera panelen och / eller annat arbete för att hitta den, eller ringa in en elektriker.
 36. 36
  Vrid den nya kretsen på. Om det omedelbart resor, måste du kontrollera igen ditt arbete och anslutningar.
 37. 37
  Anslut en lampa till din nya krets för att testa den. Oddsen är att det nu kommer att fungera precis som det ska. Smile eftersom du just sparat själv 225€ eller mer!

Tips

 • Samma procedur kan användas för att skapa en 20 amp krets om (och endast om) du ersätta en 20 amp brytare, 12 gauge tråd, och en 20 amp uttag i kombination. Byt inte ut någon av dessa delar utan att ersätta dem alla.
 • Ansöka om tillstånd för detta arbete i din stad byggnad eller kod verkställighet kontor.
 • Har ditt arbete inspekteras. Att 225€ du sparat är jordnötter om du förlorar alla dina ägodelar eller någon närstående till en elektrisk brand.

Varningar

 • Om du inte är fullt medveten om säkerhetskraven för elarbeten, gör inte detta. Misstag är bokstavligen dödliga i denna typ av arbete.
 • Inuti en elektrisk panel, även när huvudbrytaren är avslagen kan dödliga högspänning strömmar exponeras. Detta är sant med design i många fall, så ta inte för givet att du är säker bara för att du har en ny välskött panel.
 • Om du ser röda eller svarta kablar fastklämd vid grundstötning post eller till den neutrala skruvklämman, FORTSÄTT INTE. Detta indikerar icke-standard och potentiellt farlig befintliga ledningar. Det är bäst att stänga panelen tillbaka upp och anlita en behörig elektriker för att ge dig råd om det eller göra jobbet.
 • Använd inte 20 amp brytare med # 14 gauge eller mindre tråd. Detta skapar risk för brand som # 14 är klassad för 15 ampere max.
 • Använd inte 15 amp brytare med 20 amp uttag. 20 Amp uttag ser annorlunda ut än 15 amp uttag och användning av ett 20 amp uttag indikerar att framtida användare att det finns 20 ampere av tillgänglig effekt. Detta kommer inte att vara sant med en 15 amp brytare (detta gäller i kommersiella och industriella byggnader endast som bostadshus inte behöver 20 amp uttag, även om den 20 amp kretsar).

Saker du behöver

 • En 15 Amp brytare
 • 14 gauge "2-tråd med motiveringen" wire av tillräcklig längd för att nå dit du vill utloppet
 • En 15 amp betygsatt eluttag
 • Ett installerat uttag box, redo för utloppet och tråd
 • En stig, huruvida i ledningen eller annan godkänd metod för viraloppet från boxen till en elektrisk panel
 • En öppen plats i den elektriska panelen för den nya kretsen som ska installeras
 • Wire strippor
 • Nåltång
 • För långa körningar, elektrisk "fish-tape" kan krävas
 • Gummisula skor, helst med en gummi golvmatta.