Wki

Hur tar man bort en ventilerad huv fan

Oavsett om du kallar det en köksfläkt, köksfläkt, spiskåpa, matlagning kapell, köksfläkt, oavsett... Dess främsta syfte är att avlägsna luften i samband med matlagning. Att luft kan innehålla fett, värme, lukt, och ånga. Det kan komma en tid när du måste byta eller permanent ta bort en köksfläkt. Även om dessa instruktioner inte kommer att gälla för alla typer av huva fan, kommer de att ge en överblick av processen.

Steg

Hur tar man bort en ventilerad huv fan. Gör plats för att arbeta.
Hur tar man bort en ventilerad huv fan. Gör plats för att arbeta.
 1. 1
  Läs den här artikeln innan du påbörjar.
 2. 2
  Koppla strömkälla. Många spiskåpor drivs av en annan krets än den som levererar en elektrisk räckvidd. I USA, de flesta spisar är 208 eller 240 volt typer. De flesta spiskåpor är 120 volt. En enpoliga (enkel bredd) kretsbrytare eller säkring kommer sannolikt att ge ström till spiskåpan. 240 volt elspisar Däremot kommer troligen att levereras med en tvåpolig (dubbel bredd) brytare eller två säkringar patron. Vrid fläkten och ljus (om sådan finns) i spisfläkten på, och ha ett kretsar hjälpare stänga och sedan tillbaka på tills fläkten och ljus både avstängning. Om det inte går att hitta kretsen, stänga av tjänsten frånskiljare eller huvud bör stänga av strömmen till hela huset.
 3. 3
  Gör plats för att arbeta. Flytta elspis om placerad under huven om möjligt. Gas och propan områden är ofta alltför tungt att röra sig lätt och utan att skada golvet. Oavsett typ, vara medveten om längden på power sladdställ och helst flexibelt gasledningen. Elspisar är ofta försedda med sladdställ som tillåter enkel insättning och uttag från ett kärl. Gas och propan raderna dock inte ska lossas eller kopplas inte görs av SAKAB. Många nyare gas och ugnar propan och sortiment har också elektriska anslutningar via sladdställ, alltför.
 4. 4
  Inspektera området direkt ovanför huven. Detta kan vara ett skåp eller annat förvaringsutrymme som kan ge en hel del information om hur huven är säkrad, drivs och bedrivs (i fallet med kanalanslutna enheter).
 5. 5
  Ta bort alla kåpor, filter, glödlampor osv. Många gånger är spiskåpor innehas av en eller flera fästen som kan gömmas bakom dessa objekt.
 6. 6
  Identifiera kabelanslutningar. En av de borttagna ovan bör ge tillgång till fältledningarna facket. Det är där huset strömmen bringas i intervallet huva och ansluten till den. Märk varje tråd med ett nummer skrivet på maskeringstejp (eller annan metod), om den skall installeras senare. Använd ett system som fungerar bäst som färgkodning, siffror, bokstäver eller ens ett foto taget med en mobiltelefon. Se till att det är tillräckligt tydlig för att förstå dagar eller veckor senare när det är dags att återansluta.
 7. 7
  Koppla ledningarna. Generellt är vit, svart och eventuellt en grön eller nakna kablarna från huven kopplad till liknande färger av trådar från en kabel eller rörledning med wirenuts eller annan kontakt avsedd för ändamålet. Eftersom trådarna har identifierats i föregående steg, kommer detta inte vara av intresse. Helt enkelt skruva wirenuts eller andra anordningar, skära av eventuella kablar anslutna med formskarvdon så nära kontakt för att lämna så mycket tråd som möjligt.
 8. 8
  Ta bort kabeln eller ledningen kontakt. Snurra låsmuttern bort eventuell montering håller kabeln eller ledningen till ledningar facket. Vissa rördelar klipp i stället. Om det inte går att ta bort kopplingen från huven, kan det vara möjligt när huven är inte längre fäst vid monteringsytan, senare.
 9. 9
  Avlägsna fästelement. Med en hjälpare ger stöd till huven, ta bort alla utom två fästen. Lämna två fästelement vid motsatta ändar av kåpan på plats. Bara lossa dessa två nog att kika in i tomrummet mellan stödyta och huven för att se hur enheten drivs, etc. (detta är särskilt användbart om det inte går att komma åt utrymmet ovanför huven, beskrivs i ett tidigare steg).
 10. 10
  Stöd huven. Har en hjälpare håller huven medan de två sista skruvarna avlägsnas. De flesta hem center olika kåpor är inte särskilt tung, men är skrymmande. Att försöka ta bort fästelement medan du håller huven samtidigt kan göras om inga andra alternativ finns, men är mycket lättare med en medhjälpare. Anpassade eller specialitet huvar kan vara extremt tungt beroende på bygg material och fysisk pannstorlek.
 11. 11
  Lösa komplikationer. Huven kommer att anslutas endast av kraftkällan kabel eller ledning (om det inte går att koppla bort i tidigare steg ovan) eller kanal arbete (om sådan finns). Använd möjligheten att komma åt kontakter och kopplingar ovan och nedan för att huven dras bort från strömkällan. Kontrollera med avseende på närvaro av skruvar som används för att ansluta fläkten till någon kanal arbete, och ta bort dem. Huvan bör nu kunna röra sig fritt.
 12. 12
  Avsluta källan huven makten. Installera en godkänd elektrisk kopplingsdosa Om spiskåpan inte kommer att användas igen, annars individuellt tak ändarna av trådarna ordentligt med wirenuts så att de inte kommer att orsaka stötar om kontaktad medan strömmen är påslagen.
 13. 13
  Återställa strömmen. Om tjänsten frånskiljare eller huvud var avstängd, eller om huven är en del av en annan krets som behövs, säkring (ar) eller brytare (s) måste återföras till den positionen. Var noga med att säkert säga trådarna som beskrivits ovan innan du utför detta steg.

Tips

 • "Ventilerade" och "Ducted" beskriver huvar som drar ångor, ånga, rök, etc. genom ett filter och uttömma den filtrerade luften genom kanal arbete direkt utomhus.
 • "Ventless" och "Filterdragskåp" beskriver huvar som drar ångor, ånga, rök, etc. genom ett filter och uttömma den filtrerade luften tillbaka in i samma rum genom öppningar på framsidan av spiskåpan. Ingen kanal arbete behövs.
 • De flesta nyare "i skåpet" typ spiskåpor är ENDOKRIN eller ventless, men kan lätt omvandlas till kulvert eller ventilerad typ genom att ta bort ett hålat 3 "x 10" rektangulär eller 7 "rund metallplatta för att ansluta till kanalsystem. Det kräver mycket mer ansträngning för att återlämna den till ENDOKRIN eller ventless stil som hålet måste täckas upp.
 • Ta bort oanvända kanal arbete där åtkomliga. Blockera kanal arbete med 8 eller fler inches av isolering för att förhindra oönskade drag. Överväg att ta bort kanalen grillen arbete eller galler på utsidan av hemmet, om det inte kommer att användas igen.

Varningar

 • Köksfläkt filter kräver regelbunden rengöring. Fett och oljor är fångade på ytan av filtret, vilket minskar mängden av luft som kan dras genom filtret. Så småningom filtret kommer att täppa och utgör en brandrisk.
 • Använda huven utan filter resulterar i fett och oljor samla på fläktbladen och det inre av köksfläkt och kanalsystem (om installerad). Dessa avlagringar av fett och olja är en brandrisk, och kommer att resultera i förlust av balans av fläktbladen. Denna obalans resulterar oftast i bullrig drift och tidig motorhaveri på grund av överhettning.

Saker du behöver

 • Hjälpen
 • Skruvdragare
 • Tänger
 • Avbitare
 • Wirenuts
 • Gamla arbete omkopplingsdosa (om det inte installera)
 • Batteri borrmaskin med Philips & raka skruvmejsel tips (valfritt)
 • Ficklampa