Wki

Hur man byter en tvätt pump maskin vatten

Tvättmaskiner är hållbara och dyra apparater. Reparera dem är ofta billigare än att ersätta dem, och du kan ofta ha möjlighet att reparera dem med minimala kunskaper och verktyg, vilket sparar både pengar och tid. Här är stegen för att ersätta en läckande tvätt pump maskin vatten.

Steg

Hur man byter en tvätt pump maskin vatten. Bestäm om vattenpumpen är det verkliga problemet med din maskin.
Hur man byter en tvätt pump maskin vatten. Bestäm om vattenpumpen är det verkliga problemet med din maskin.
 1. 1
  Bestäm om vattenpumpen är det verkliga problemet med din maskin. Supply slangar, kopplingar, avloppsslangar samt tvättmaskin badkar kan alla vara en källa till läckage, och vatten inte släppas ut ur badkaret under centrifugering och skölj cykeln kan orsakas av en misslyckad vattenpump koppling eller andra problem.
 2. 2
  Leta reda på modell och tillverkare information för att hitta en pump ersättare vatten. Du kan hitta en reservdel till en lokal apparat verkstad, eller sök på nätet för leverantörer.
 3. 3
  Ta maskinen till en plats där det är lättåtkomligt. Ta det till en uteplats eller uppfart gör att du kan komma till den del du behöver ändra.
 4. 4
  Vrid tvättmaskinen på sidan så att du kan komma åt motorn och vattenpumpen montering på dess botten. Den Whirlpool maskin i illustrationerna är lättast att arbeta på om det lägger på sin vänstra sida vänd mot maskinen, andra maskiner kan konfigureras på olika sätt.
 5. 5
  Avlägsna ansvarsfrihet slangarna från vattenpumpen genom att klämma klämma med tång och dra bort från beslag. Slangarna är mjuka och flexibla, så det borde vara lätt att glida dem gratis om klämmorna lossas tillräckligt.
 6. 6
  Ta bort fjädern klämmor som håller pumpen på plats. Du kan antingen dra dem från under pumpen med nålen nosed, eller bända bort dem genom att sätta in en platt skruvmejsel mellan klämman och basen av pumpen och sedan vrida det. Den bakre klämman är identisk med den fronten, men eftersom det är svårt att se, måste du ta bort det genom känsla.
 7. 7
  Dra pumpen bort från motorn. Kopplingen brukar glida fritt utan några problem, om det inte gör det, kan det ha en låsring eller annan anordning låsa den på plats. Du kan behöva vrida motorn och pumpa lite på sin fjädring för att ge dig tillräckligt med utrymme för att ta bort pumpen.
 8. 8
  Jämför ersättande pumpen med den nya, för att kontrollera att de är identiska. Om något verkar malplacerad eller felaktigt dimensionerade, din nya pumpen förmodligen inte kommer att fungera.
 9. 9
  Skjut pumpen till den position du bort den gamla från, skjut det på kopplingen axeln på basen av motorn. Om pumpen inte glider på lätt, måste du rotera antingen axeln eller pumphjulet så det kommer.
 10. 10
  Se den nya pumpen glider hela vägen upp mot motordelen, så det stabiliserande armarna vila mot det, sedan ersätta fjäderklämmor för att fästa det på plats.
 11. 11
  Byt ut och klämmer på den nya vattenpumpen och säkra klämmorna.
 12. 12
  Sätt tillbaka tvättmaskinen och testa den för att se till att du inte har några läckor.

Tips

 • Rensa ut skräp och inspektera chassi och överföring av tvättmaskinen när du har det.
 • Kolla på nätet delar leverantörer - de kan ha mycket bättre priser än återförsäljare eller tillverkaren.

Varningar

 • Aldrig tjänsten eller försök att diagnostisera problem på en elektrisk apparat när den är inkopplad

Saker du behöver

 • Ny vattenpump
 • Tänger
 • Skruvmejsel