Wki

Hur bli av mjölkskorv

Mjölkskorv, medicinskt kallas infantil seborroiskt eksem, är ett vanligt tillstånd bland spädbarn som orsakar grov, fjällande fläckar som utvecklas på barnets hårbotten. Det löser oftast på egen hand efter några veckor, men i vissa fall tillståndet kvarstår och behöver behandling. Läs vidare för information om att bli av mjölkskorv använder huskurer och veta när man bör söka medicinsk hjälp.

Steg

Hur bli av mjölkskorv. Ta skalorna med fingrarna.
Hur bli av mjölkskorv. Ta skalorna med fingrarna.

Huskurer

 1. 1
  Ta skalorna med fingrarna. Barnets hårbotten kommer inte att skadas om du använder händerna för att ta bort "locket". Det är den enklaste och en av de mest effektiva, sätt att bli av skalorna och torra fläckar som uppstår när ett barn har mjölkskorv.
  • Gnid fingrarna över fjällande fläckar, sedan försiktigt skal och skrapa bort fjällande död hud och kassera den.
  • Om du inte vill använda fingrarna för att plocka bort vågen, sätta på ett par tunna latexhandskar (så länge ditt barn inte är allergisk mot latex). Du kan också täcka händerna med plastfolie för att förhindra direkt vidrör vågen. Tänk på att mjölkskorv är inte smittsam, och plocka bort vågen kommer att göra ditt barn mer bekväm.
  • Använd inte pincett eller annat vasst verktyg för att ta bort skalor, eftersom du kan oavsiktligt peta barnets huvud och orsaka skada.
 2. 2
  Tvätta barnets huvud varje dag. Använd varmt vatten till bad barnets huvud, och försiktigt massera sin hårbotten med fingrarna. Vattnet kommer att hjälpa till att lossa skalor mjölkskorv, när du kan sedan skal eller skrapa bort.
  • Använda en mild baby schampo kan hjälpa till att lossa skalor, så överväga att lägga till en till din tvätt rutin. Men, kanske du upptäcker att schampo torkar barnets hårbotten ut ytterligare.
  • Använd en mjuk borste för att lossa skalor medan barnets huvud är fortfarande våt.
 3. 3
  Använd olja och gelé. Ibland mjölkskorv skalor behöver lite hjälp utifrån innan du kan dra bort dem. Sprid babyolja eller vaselin på torra fläckar, sedan vänta 15 minuter för att låta vågen mjukna innan du tar bort dem.
  • Olivolja och vegetabilisk olja fungerar också bra för att ta bort vågen.
  • Använd schampo och varmt vatten för att tvätta bort oljan när du är klar. Lämnar spår av olja kan faktiskt göra problemet värre genom att orsaka fler skalor till formen.

Medicinska lösningar

 1. 1
  Använd ett medicinskt mjällschampo. När mjölkskorv tiden kommer tillbaka några dagar efter att du skrapa bort, byta till ett läkemedel schampo ett par gånger i veckan kan vara en effektiv behandling. Mjäll schampo innehåller tjära, vilket minskar avflagning och förhindrar huden från att torka ut.
  • Schampo som innehåller det svampdödande läkemedel ketokonazol eller 1 procent selensulfid kan också användas för att behandla vaggan cap.
  • Mjäll schampo som innehåller salicylsyra rekommenderas inte för spädbarn, eftersom denna ingrediens kan vara skadligt för barn, och det kan lätt upptas genom huden.
  • Tala med din läkare innan du använder ett läkemedel schampo på ditt barns hårbotten. Han eller hon kommer att rekommendera ett schampo varumärke eller ge dig ett recept för schampo som är rätt för ditt barns behov.
 2. 2
  Överväg att använda hydrokortison kräm. Om ditt barns hårbotten är inflammerad, röd eller kliande, hydrokortison kräm, som också används för att behandla utslag och biter bugg, kan hjälpa till att lindra symtomen. Kontrollera med din läkare innan du använder en over-the-counter hydrokortison kräm.

Förebyggande åtgärder

 1. 1
  Fukta ditt hem. Spädbarn med mjölkskorv har ofta andra symtom relaterade till torka, lätt-irriterad hud. Använd en luftfuktare i ditt barns rum för att hålla luften fuktig och fuktigt så hans eller hennes hud inte blir för torr.
 2. 2
  Återfukta barnets hårbotten efter bad. Tillämpa en fuktkräm medan hårbotten är fortfarande något fuktig och varm efter bad kan hjälpa fälla fukt i huden, hindrar det från att bli torr och fjällig. Använd en lotion eller salva formuleras för spädbarn känslig hud.
 3. 3
  Betrakta barns kost. Cradle cap är i vissa fall orsakas av en allergi mot välling. Om ditt barn har röda fläckar på hans eller hennes ansikte och erfarenheter diarré och andra allergiska symptom förutom mjölkskorv, tala med din läkare om att byta till en formel som är hälsosammare för ditt barn.

Tips

 • Ett spädbarn hårbotten borste är oerhört effektivt. Dessa borstar är mycket mjuka och kan köpas i barnets avsnitt i många butiker.
 • Att hålla tvål och vatten ur ögonen kommer att göra upplevelsen mycket mer njutbar.

Varningar

 • Var mycket försiktig med ditt barn.
 • Var noga med att inte trycka för hårt när barnets "soft spot" är på hårbotten.
 • Se till att vattnet är varmt, inte hett. Du kan kolla upp det med armbågen: om det känns för varmt för armbågen, det är för varmt för barnet.