Wki

Så ha tålamod med barnen

En mamma frågade en gång sitt barn att plocka en ballong i hennes favoritfärg. Barnet sade "rosa" och sträckte sig efter den rosa ballongen. Mamman sa, "Nej, du gillar gult, det är bättre". Då mamma tog den rosa ballongen från barnet och gav henne den gula ballongen.

Känner du någonsin lust att gå in och bilda din barnets åsikter, smaker och för att utföra uppgifter som de verkar göra "alldeles för långsamt"? Om så, du lära ditt barn några ohjälpsamma lektioner, bland annat att barnet måste lita på dig att fatta beslut, är att otålighet en dygd, och att barnets vårdare kommer alltid fixa saker i stället för att behöva ta personligt ansvar. Ytterst otålighet med ett barn riskerar att minska deras självständighet och förståelse. Att lära sig att släppa taget trots de mässar, frustration och misstag som oundvikligen kommer att uppstå är en viktig färdighet när vårdar eller vara med barnen. Oavsett om du barnuppfostran, eller arbetar eller volontärarbete med dem, går lite tålamod långt.

Steg

Så ha tålamod med barnen. Ta lite tid att tänka på syftet och skönhet tålamod.
Så ha tålamod med barnen. Ta lite tid att tänka på syftet och skönhet tålamod.
 1. 1
  Ta lite tid att tänka på syftet och skönhet tålamod. Tålamod ger oss tid att reflektera, att sakta ner och tänka om världen och de saker vi gör. Det är ett sätt att njuta av vad vi upplever i stället alltid rusar mot ett slut bara för att göra plats för nästa rush. Tålamod tillåter oss att njuta av processen att leva. Tålamod gör även andra att acceptera oss i sina liv genom vår trogna, fortsatt närvaro och varaktig respekt för dem. När vi accepterar vikten av tålamod i våra liv, blir det lättare att ha tålamod med andra också. Genom rytmen av oss själva och andra, tålamod innebär en möjlighet att ge av oss själva i stället förväntar andra att uppfylla våra önskningar.
  • Se Så ha tålamod för några mer generella idéer om att låta lite mer tålamod i ditt liv.
 2. 2
  Fråga barnet vad han eller hon vill ha, göra eller vara. Stå emot impulsen att ha saker på det sätt du vill att de ska vara. Även ett mycket litet barn kan tyda de gillar och ogillar, gör dessa till sig vid lämpliga tillfällen är viktigt. Som ett led i att be om barnets önskemål, se till att visa att du har hört svaret, syftar till att parafrasera barnets reaktion så att det är klart att du förstår.
  • Motstå frestelsen att ändra barnets sinne om ett framtida yrke. Om lille Johnny säger att han vill vara ett fönster bricka när han växer upp, låt det vara. Om du ständigt med något i stil med "Åh han bara säger det. Vi vet alla att han ska bli läkare när han växer upp", kommer han att börja harmas konsekvenserna av att knuffas mot en utsedd karriär.
  • Balansera vill med verkligheten. Om du tror att det som barnet frågar efter är orimligt, för dyr, eller ett tecken på "consumeritis", tar tid att prata igenom det i stället för att bara säga nej eller välja dem utan diskussion. Du behöver inte resonera med barnet, men det hjälper till att ge en kort förklaring. Det hjälper ännu mer om du visar genom exempel vad du frågar barnet att följa.
 3. 3
  Show och intresset för barn. Om möjligt, försök att behaga dem. Detta handlar inte om att vara en dörrmatta för barnets kommandon. Det handlar om att respektera de önskemål och önskemål om barnet inom lämpligheten av situationen. Hjälp barnet att lära sig skillnaden mellan att göra en begäran och göra en efterfrågan och vilka konsekvenserna blir. Det är också viktigt att hjälpa dem att förstå vikten av fördröjd tillfredsställelse, lär dem att när du säger nej, ibland om väntar, snarare än att aldrig ha eller göra vad de har bett om. Hjälpa dem att förstå detta tidsperspektiv är mycket snällare än att bara säga nej och inte förklara ytterligare.
 4. 4
  Var tacksam för era barn och för alla barn. När de dagliga sysslorna montera upp och alla rusar omkring, ibland är det lätt att ta varandra för givet. Ta tid nu och då för att uttrycka din tacksamhet för dina barn kommer att hjälpa dig att respektera dem för de unika, individuella varelser som de är, och hjälper dem att se vikten av att värdera andras öppet.
 5. 5
  Humble själv. Var villig att göra saker barnets sätt när det är möjligt. Medan deras försök kan ibland orsaka frustration och oro, är det viktigt att låta barn visa dig deras sätt att göra saker. Om ditt barn har för att hjälpa till med att göra middag, tror inte på den oreda som de ska göra. Acceptera att det kommer att bli en enda röra, men inser att de lär sig att göra något som kommer en dag att vara av stor betydelse som en färdighet (och så småningom kommer de att göra några av de hushåll måltider, befriar dig från bördan ibland ). I att titta och lära av ditt barn eller andra barn, kommer du att lära sin karaktär bättre, och se både sina styrkor och sina svagheter, vilket ger dig en möjlighet att hjälpa dem vårda de bästa talangerna och att lära sig att hantera sina svagheter.
  • Om du inte tillåter barn att göra saker på sitt sätt, tar detta bort sin självständighet och potentiellt stunts deras förmåga att upptäcka saker själva. Låt ett barn att prova nya saker ofta, för att ge dem en känsla av och personligt ansvar.
  • Naturligtvis håller säkerheten och anständighet i åtanke, det är helt rätt att gå in och förändra ett barns beteende eller verksamhet där säkerhet eller lämplighet har äventyrats, detta är helt enkelt en del av att vara ansvarsfulla väktare.
 6. 6
  Kom ihåg att barn är människor också. Kom ihåg att barn har känslor, sympatier, antipatier, favoritmat, färger mm hedra dessa saker när det är möjligt.
 7. 7
  Motstå frestelsen att styra barnen. Barnen är redo att lita på och dra upp information från människor som bryr sig om dem och umgås med dem. Att försöka styra barnen saknar respekt för sin egen själv och är ett sätt att försöka sätta ditt sätt att tänka och preferenser på dem. Ge dem utrymme att växa in i individen som de är.
  • Tålamod kan du vara den perfekta läraren. Istället för att försöka kontrollera, låter tålamod barnet att växa i sin egen takt, i stället för att tryckas in i att göra saker innan de redo. Till exempel, visste Dino de Laurentiis inte tala förrän han var 5. Trots oron andras, tog hans mor detta med ro, tror han skulle tala mer än nog när han var redo. Och det gjorde han!
  • Prova detta: se om du kan säga "ja" till barnet, innan du säger "nej". Om din första instinkt är att säga "nej", ifrågasätter detta. Egentligen, varför inte? Är du precis som kontrollerar, eller är det en god anledning att förneka deras begäran?
 8. 8
  Välj dina strider noga. De flesta val är inte ett liv och död situation. Ge barnen ett rep länge nog för dem säkert att lära sig på egen hand. Misstag är en lärorik erfarenhet.
  • Om du känner att en situation är att tappa greppet med ett barn, ta ett steg tillbaka och skapa utrymme mellan dig och barnet. Detta andrum är viktigt för er båda, varefter du kan uttrycka dina tankar och sätta gränser när man samlas, i stället kanalisera din oro genom frustration.
 9. 9
  Var snäll mot dina barn, och de kommer att lära sig att behandla dig och andra vänligt av ditt exempel. Ditt exempel kommer att vara till hjälp för ditt barn under hela deras liv. De kommer också att ha lärt sig att göra kloka val genom de val du tillät dem att göra. Nu kommer de att vara snälla mot sina barn och lära dem att göra kloka val.
 10. 10
  Var snäll mot dig själv. Det kan vara väldigt svårt att ha tålamod ibland i en värld där undervisning Mozart i livmodern och förväntningar exemplariskt uppträdande från förskolan anses normen. Oavsett vad den konkurrensutsatta strategi insisterar på, ger tålamod du ett medel för återstående lugn inom dig själv, ge dig perspektiv att erkänna beredskap för ett barn i sin egen utvecklings-takt, oberoende av externa standarder. Rusa kan få dig att glömma din vägledande roll, och den dyrbara essensen av barnet.
 11. 11
  Älskar att vara med barn. Ibland vår största otålighet uppstår när vi låter våra egna strävanden såsom arbete, till personliga sysselsättningar, hobby, sport, etc, komma i vägen för att tillbringa tid med barnen. Oavsett om vi är föräldraskap, omsorg, undervisning, arbete eller volontärarbete med barn, är ingen immun mot otålighet ibland. Om du känner någon känsla för när att vara runt barn för "hålla upp" de saker du vill göra, eller du befinner dig "halva nuvarande" istället för att ge din fulla uppmärksamhet, så att patienten kan återställa din glädje av att umgås med barn. Släpp otålighet och inse att tiden med barnen är dyrbar. Det är en tid då du kan lära dig en hel del om att se världen genom nya ögon. Det kan också vara en tid när du inser att du kan göra en stor skillnad i livet för ett barn genom att undervisa eller visa dem något nytt, och genom att hjälpa dem att älska och respektera sig själva allt mer.
  • Inse att tålamod är en form av vänlighet. Ge tid ger godhet en chans. Genom att ta bort trycket på de andra "mer angelägna" saker du känner, visar du ditt barn att det finns inget viktigare, inget snällare, än att spendera tid med dem.
  • Ett barn som får tid med en vuxen suger upp budskapet att jäktet vuxenlivet kan vänta, är att barndomen en bra tid, och att det inte finns något behov av att växa upp för snabbt. Poängen med livet är att vara med varandra, en gåva som bara kan ges till ett barn i gör.

Tips

 • Ibland mycket djup tålamod behövs när ett barn har blivit djupt sårad. Människor som har antagit eller främjat barn som har upplevt svårigheter eller fasor, såsom genomleva ett krig, hungersnöd, eller våld av något slag, ofta vittnar om behovet av att vänta tålmodigt medan barnet lär sig att lita på igen, att veckla ut från kokong av säkerhet där barnet har svept sig upp när de inser att folk bryr igen och att de följs. Denna typ av tålamod krävs en speciell typ av reserv men det är absolut nödvändigt om barnet är att lära sig att lita på igen.
 • En annan typ av tålamod som kan vara svåra att hitta är när det handlar om ett oändligt envis barn. I det här fallet, är en del av tricket att ha ett gott sinne för humor, inte på barnet, men om situationen. Hitta roliga, roliga och glada saker att locka barnet ut ur deras envishet och att bli involverad med vad det är som du gör.

Varningar

 • Om otålighet kör ditt liv och hotar dina relationer, överväga att söka professionell hjälp för att få en viss insikt om varför. I kärnan av svår otålighet kan vara psykologiska frågor som kan framgångsrikt arbetat igenom med rätt typ av hjälp och stöd.