Wki

Hur att bekämpa gulsot i en nyfödd

Det är inte ovanligt för ett barn att födas med gulsot, vilket syns som en gul nyans på huden och ögonen. Gulsot orsakas i de flesta fall av den nya levern inte kan bearbeta ut bilirubin, biprodukten av barnet bryta ner överskott röda blodkroppar. Bebisar som har blåmärken vid födseln är mer benägna att utveckla gulsot.

Steg

Hur att bekämpa gulsot i en nyfödd. Rådgör med din barnläkare om hur man kan behandla detta tillstånd.
Hur att bekämpa gulsot i en nyfödd. Rådgör med din barnläkare om hur man kan behandla detta tillstånd.
 1. 1
  Rådgör med din barnläkare om hur man kan behandla detta tillstånd. Det är i allmänhet inte ett hot mot barns långsiktiga hälsa, men det bör tas på allvar.
 2. 2
  Vet att du sannolikt kommer att instrueras att mata extra mat till ditt barn, eftersom bilirubin bearbetas ut genom barnets avföring.
 3. 3
  Förstå att i ett fall som kräver behandling, kan barnet placeras under speciella lampor. Hög intensitet "Bili ljus" bryta ner bilirubin i huden och låt den föras från kroppen. Ett barn får oftast denna behandling allt från några dagar till en vecka.
 4. 4
  Var medveten om att det finns vissa belägg för att fördröjda sladd skärning kan minska eller undvika gulsot hos en nyfödd. Världshälsoorganisationen (WHO) stöder praxis.

Tips

 • Observera att ditt barn kan bli sömnig. Detta är ett normalt resultat av gulsot. Om barnet är sömnig och amning mindre än 8 - 10 ggr / dag, kan du behöva väcka barnet upp att försöka mata den.
 • Den europeiska Academy of Pediatrics rekommenderar: "Att sätta barnet i solljus rekommenderas inte som ett säkert sätt att behandla gulsot utsätta ditt barn för solljus kan hjälpa lägre bilirubin nivån, men det fungerar bara om barnet är helt avklädd Detta kan inte.. göras på ett säkert sätt i ditt hem eftersom ditt barn kommer att bli kallt, och nyfödda bör aldrig sättas i direkt solljus utanför eftersom de kan bli solbrända. "
 • Det finns vissa belägg för att fördröjda sladd skärning kan minska eller undvika gulsot hos en nyfödd. Världshälsoorganisationen (WHO) stöder praxis.
 • Vissa barnläkare rekommenderar en ammande mamma att komplettera med formel.
 • Det kan vara bra att hyra en sjukhusbruk bröstpump (och den kan betalas av försäkringen eller WIC.). Försök inte att använda en "store-köpte handhållna" pump. Du behöver en stor pump för att uttrycka mjölk för att föda till ditt barn och hålla upp din försörjning (något med en multi-cykel justerbar sugkontroll).

Varningar

 • Gulsot kan vara allvarliga. Din barnläkare bör konsulteras om du tror att ditt barn har gulsot.

Saker du behöver

 • Ett sjukhus-grade hyra bröstpump, om barnet inte amma bra eller tillräckligt ofta.