Wki

Hur du skyddar ditt barn från identitetsstöld

År 2005 var fem procent av de klagomål den amerikanska Federal Trade Commission inkommer om identitetsstöld från individer yngre än 18. I vissa fall har barn i 0-5 åldersgruppen varit starkt riktad eftersom stöld är mindre sannolikt att märkas under en längre tid. Utsatta för identitetsstöld på grund av ålder, obefläckade register och låga upptäckt, 140.000 barn är offer för barn identitetsstöld i Europa varje år.

Det är en annan sida av att uppfostra barn att tänka på så att ditt barn inte är ett offer för identitetsstöld innan de ens har lämnat hemmet. Om ditt barn börjar med en dålig kredit rapport, kan det göra saken mycket svårt när de försöker få ett jobb, ta ut en bil eller studielån eller få en inteckning. Ännu värre, kan de bli trakasserad livslångt om skulder de har aldrig ens ackumulerade! Men föräldrarna är inte maktlösa och kan ta de steg som beskrivs i den här artikeln för att skydda deras barns identitet.

OBS: Denna artikel har en US fokus på grund av den metod för identitet bevis som behövs i Europa. Däremot lönar det fortfarande att använda någon av de relevanta metoder här för att skydda ditt barns identitet, oavsett din jurisdiktion.

Steg

Hur du skyddar ditt barn från identitetsstöld. Håll ditt barns viktiga papper, däribland födelseattest, pass (om de har en) och social trygghet kortet inlåst på ett säkert ställe.
Hur du skyddar ditt barn från identitetsstöld. Håll ditt barns viktiga papper, däribland födelseattest, pass (om de har en) och social trygghet kortet inlåst på ett säkert ställe.
 1. 1
  Håll ditt barns viktiga papper, däribland födelseattest, pass (om de har en) och social trygghet kortet inlåst på ett säkert ställe. Allt som har personliga kännetecken och kan användas som identifikation måste förvaras säkert. Om du behöver ta dessa dokument någonstans för bevis på ditt barns, alltid vet var de är och kom ihåg att ta dem tillbaka med dig hem efter att ha visat dem.
  • Aldrig bära ditt barns sociala trygghet kort i plånboken. Förvara den på ett säkert ställe, helst i ett kassaskåp hemma.
 2. 2
  När ett företag begär ett personnummer för ditt barn, alltid fråga dem varför de behöver det. I Europa, kommer du bli tillfrågad om ditt barns personnummer ännu oftare än för födelseattest. Många företag, särskilt sjukhus och, fortfarande använda personnummer som identifierare.
  • Håll reda på vem som har personnummer på ditt barn. Skulle något oförutsett hända, kan detta hjälpa utredningar spåra den skyldige. En enkel lista hålls med födelsebevis och personnummer fil räcker, tänk bara på att krafsa ner det varje gång numret har delat med en relevant myndighet.
 3. 3
  Vägra att ge ut ditt barns födelseattest eller personnummer inte är absolut nödvändigt. Användningen av detta nummer bör endast vara officiell eller yrkesmässiga ändamål, till exempel när du registrerar dina barn i skolan, få dem ett pass, betalar skatt, öppna finansiella konton, eller ansöka om sitt första körkort. Om antalet begärs av en organisation eller en person som normalt inte skulle få numret, efterfrågan officiell identifiering och söka ett giltigt skäl för att dela det. Sekretess förespråkar råd att vara skeptisk när bad om personnummer när det inte finns något uppenbart behov av det, exempelvis kyrkliga grupper och läger semester.
 4. 4
  Se till att all verksamhet ditt barn deltar i använder informationen korrekt och hanterar det med omsorg. Till exempel förväntas det att en sport institution kommer att hantera informationen konfidentiellt, som idrottslag ofta kräver ett födelsebevis för registrera dig. Förvänta dig det samma för klubbar, föreningar och annan verksamhet du registrerar ditt barn upp till.
  • Fråga hur informationen lagras, i vilket format och vilka garantier finns under lagring.
  • Be för uppmuntran av fortsatt sekretess för den information.
  • Fråga dem hur de planerar att göra sig av informationen efter att den inte längre behövs. Ingenting utöver korrekt (cross-fragmentering med annan information) eller returnera alla original eller kopior är acceptabelt om inte lagstiftningen lägger ut ett alternativt sätt.
 5. 5
  Kontrollera ditt barns sociala resultat rekord. Många identitet stölder går oupptäckt eftersom föräldrarna inte anta att barnet även har en kredit eller resultat rapport. Begära dessa regelbundet kan tillåta dig att få på toppen av stöld snabbt. Det rekommenderas att du:
  • Begär en årlig Social Security Resultat rekord. Detta är det viktigaste att hålla reda på eftersom det kan varna dig om någon använder ditt barns personnummer för att få ett jobb. För att begära en rapport, ring 1-800-772-1213 eller besök http://www.ssa.gov/online/ssa-7004.html.
  • Begär en varje år för ditt barn från vardera av de tre stora företagen kreditupplysningsföretag, Equifax, Experian, och TransUnion årligen. Kreditupplysningsföretag börjar inte en kredit historia om en individ förrän vissa detaljer används för att öppna ett kreditkonto. Denna information kan innehålla namn, ålder, adress och personnummer. Tänk på att denna kontroll inte kan varna dig för missbruk eftersom namn och födelsedatum kan ha ändrats, så använder SSN kolla främsta.
 6. 6
  Utbilda dina barn om säker Internetanvändning. Lär dem att hålla all personlig information privat när de är online. Sociala nätverkssajter är fristad för identitetsstöld skanning dessa platser och barnen kan oskyldigt ge information utan att tänka om de inte har varnats om vad man ska känna igen och undvika i förväg.
 7. 7
  Håll din programvara datavirus och försvar uppdaterade hela tiden. För många människor, har identitetsstöld skett genom cyberattacker där barnens identifierande information har lyfts från angripna datorer. Alltid hålla din dator anti-virus och anti-malware program up-to-date.
  • Tänk inte hålla något som identifierar ditt barn på detta sätt på en dator som har åtkomst till Internet. Om du vill hålla den i elektronisk form, hålla det på en fristående dator som inte blir ansluten till Internet.
  • Undvik att skicka bilder på dina barn på nätet. Det finns många goda skäl för att motstå att göra detta och det är en annan, särskilt om geo-kodning ger bort bostadsområde i ditt barn.

Tips

 • Överväg mobilisera sig av en identitet skydd som erbjuder barns anti-Identitetsbedrägeri tjänster såsom LifeLock eller TrustedID.
 • I Europa, att kräva ett barn för skatteavdrag, är föräldrarna skyldiga att ansöka om ett Social Security Number för ett barn äldre än ett år. Identitetstjuvar nu använder barns detaljer eftersom denna form av identitetsstöld ofta går oupptäckt under en lång tid.

Varningar

 • Var uppmärksam på överträdelser av information på skolor, sjukvårdsorganisationer och andra platser där ditt barns identifierande information har hållits. Om ett brott inträffar, vara i högsta beredskap och göra alla nödvändiga kontroller för att se om ditt barns identitet har äventyrats. Ju tidigare du får ut det, desto snabbare du kanske kan avhjälpa skadan.
 • Tyvärr kommer en del föräldrar eller vårdnadshavare använda deras barns identitet för att få kredit om deras egen kredit är förstört. Detta kan göra att mindre en hel del skada senare. Rapportera denna typ av verksamhet, anonymt om det behövs, till FBI: s identitetsstöld Het linje och inte någonsin ge efter för att göra detta själv. Om du behöver kredit hjälp, söka det från andra vuxna som utbildats på det finansiella området i stället.
 • Ge inte ditt barn sina egna personnummer använda tills de är fullt kapabla att förstå konsekvenserna av att använda dem klokt och ta försiktighetsåtgärder med dem.

Saker du behöver

 • Plats för säker förvaring
 • Lista över platser som du har delat på SSN med (pågående underhåll krävs)
 • Antivirusprogram och anti-malware