Wki

Hur att vidta åtgärder för att hjälpa till att rädda djur


Vill du hjälpa till att stoppa utrotning? Det finns sätt att även en enkel individ kan göra en stor skillnad genom att fråga dem som har makten att göra ändringar, för att göra det. Och det finns så många saker du kan göra själv också!

Steg

Hur att vidta åtgärder för att hjälpa till att rädda djur. Skicka en till dina lokala representanter eller riksdagsledamöter att säga hur du känner om den förestående utrotning av djur.
Hur att vidta åtgärder för att hjälpa till att rädda djur. Skicka en till dina lokala representanter eller riksdagsledamöter att säga hur du känner om den förestående utrotning av djur.
 1. 1
  Skicka en till dina lokala representanter eller riksdagsledamöter att säga hur du känner om den förestående utrotning av djur. Använd fakta att backa upp vad du skriver. Ett bra ställe att börja är ute efter pålitliga hemsidor på Internet, såsom regeringen, FN och internationella bevarande organisationers webbplatser.
 2. 2
  Rita bilder och göra en skylt eller. Placera detta tecken någonstans i skolan eller där människor kommer att se det. Lägg till text som gör det tydligt varför du är bekymrad över förlusten av en art eller ett djur. Om du gör det lokalt (dvs. väljer ett djur från ditt område), kommer detta bär större resonans med de människor som läser det och kan motivera dem att göra något.
 3. 3
  Studera djurlivet och djur och se till att du vet alla fakta om dem. Detta gör att du kan prata med auktoritet om ämnet, som alltid övertygar människor mer än att bara säga allmänna kommentarer utan något att backa upp dina funderingar.
 4. 4
  Gör en bok av fakta i ditt favorit djur. Detta kommer att hjälpa och du kan även tänka på att få den publicerad. Använd dina egna ord och inte kopiera någonting. Erkänn andras idéer om du har förlitat sig på dem. Fördela din bok på bibliotek, samlingslokaler och andra platser där människor gillar att plocka upp material.
 5. 5
  Gör en och försöka göra det. Använd dockteater för att skicka ett meddelande om den svåra situationen för arter och djur som är utrotningshotade. Skriv ett så att du inte är kvar att söka efter ord.
 6. 6
  Försök att bilda en klubb eller bygga en webbplats. Du kan även kombinera en klubb på en webbplats. Lägg till text om din oro på utdöende, ladda upp foton av dina brev, dina skyltar på skärmen och även video av din dockteater. Göra området interaktiv - ha en plats där människor kan lämna kommentarer. Om du gör det till en klubb, har en plats där människor kan delta. Det kan också vara en bra idé att ge dem frivillig verksamhet för att göra så att de kan gå in och hjälpa djuren också.
 7. 7
  Undvik att köpa produkter som kommer från utrotningshotade arter. När du reser, vara försiktig med vad du köper. Vissa souvenirer är tillverkade av utrotningshotade djur eller från hotade trädarter från skogar som djuren är beroende av för att överleva. Föredrar handgjorda föremål tillverkade av hållbara resurser som gynnar både samhället gör dessa poster och även skydda det lokala djurlivet.
 8. 8
  Titta på din diet. Många av våra fiskarter överutnyttjas och skjuts till utrotning. Det är viktigt att bara äta fisk som kommer från en hållbar källa. Även kött och några korn och bönor resulterar i förlust av livsmiljöer som äventyrar lokala inhemska djur. Alltid göra din hemläxa först och om du upptäcker en livsmedelskedja som leder till förstörelse av djurlivet livsmiljö, gå tillbaka till steg 1 och skriva till era representanter eller medlemmar av parlamentet och begära att åtgärder vidtas omedelbart för att stoppa detta och för att främja ett hållbart jordbruk.

Tips

 • Använd respektfullt språk när du skriver till dina företrädare eller riksdagsledamöter.
 • Gör ditt bästa - du kan inte vara perfekt och människor respekt ansträngning och passion mer än perfektion.

Varningar

 • Undvik att köpa elfenben, un-certifierad hårda möbler (det kan komma från utrotningshotade arter i regnskogar och andra skogar), sköldpaddsskal, korall, tvättsvamp etc.
 • Var försiktig med någon konst, om du använder andra människors arbete, se till att du har tillstånd eller leta efter arbeten i det offentliga rummet.

Saker du behöver

 • skrivmateriel
 • / Skyltmaterial
 • Biblioteksböcker
 • material