Wki

Hur höja en föräldralös lamm


Att höja en föräldralös lamm är en lärande och rolig upplevelse. Föräldralösa lamm är bra för små barn att undervisas ansvar. Ett annat skäl för att höja föräldralösa lamm är att titta på ett djur växa och utvecklas tillsammans med dig själv, det är en glad upplevelse.

Steg

Hur höja en föräldralös lamm. Samla de leveranser som beskrivs i "saker du behöver".
Hur höja en föräldralös lamm. Samla de leveranser som beskrivs i "saker du behöver".
 1. 1
  Samla de leveranser som beskrivs i "saker du behöver". Kom ihåg att göra en lämplig härbärge för lamm att leva i när det växer.
 2. 2
  Lokalisera en föräldralös lamm. Kontakta en uppfödare eller ranch.
 3. 3
  Blanda mjölken. Mjölkersättning kan erhållas från din lokala foder butik eller beställas från ett djur magazine. Var noga med att följa instruktionerna på replacer badkar, vissa varumärkets blandningsinstruktionerna skiljer sig från andra. Dra gumminippel ner ordentligt.
 4. 4
  Lär lammet att suga från en artificiell bröstvårtan. Sakta in fingrarna i munnen lamm trycka på bröstvårtan tillsammans sakta klämma lite mjölk i lammen munnen. Efter ungefär tre eller fyra pressar lammet ska fånga den och suga regelbundet.
 5. 5
  Tvätta flaskan och bröstvårtan fyller lätt det med vatten.
 6. 6
  Skakning vattnet ut snabbt och grundligt göra detta 3 till 4 gånger.
 7. 7
  Sköljning av bröstvårtan är också lätt att bara köra varmt vatten över den torka av den med en pappershandduk.
 8. 8
  Undervisning lammet att suga regelbundet bör vara lätt, efter detta är helfoder lammet 3 gånger dagligen.
 9. 9
  Växer snabbt, kommer lammet fastnar på dig med tiden. Du kommer att behöva vaccinera med en over äta skott som kan hittas på din lokala veterinärklinik.
 10. 10
  Docka lammet är nästa att ta bort svansen och testiklar om det är en bock (ram). Detta kan göras på två sätt gammal mode eller modern. Modern görs genom att placera speciella gummiband runt svansen och testiklar.
 11. 11
  Efterbehandling är en stor upplevelse och du kommer att ha en vän för livet med ditt lamm.
 12. 12
  Kom ihåg att hålla titta lammet beteende för att se vad han / hon gör!

Tips

 • Lägga till en tesked socker i mjölken kommer också att hjälpa lammet att suga bättre.
 • Under dockning be en veterinär eller ranchägare för hjälp med denna process.
 • Om du har problem med att säkra den traditionella gummituta på flaskan, överväga att köpa en spene som kan vridas på flaskan. De kan vara lite dyrare men kan vara värt det i längden.
 • En hemmagjord elektrolytlösning kan göras i en knipa genom att blanda 1 liter vatten, 2 gram glukos (majssirap), 1/2 tsk salt och 1/4 tsk bakpulver.
 • Under matningen av lamm kittlande svansen eller gnida sin nos hjälper lammet att känna sig mer bekväm och suger bättre.
 • Nappflaskor med bröstvårtor fungerar bra. Hål kan tillsättas som de behöver vara. Du kan använda en varm nål för detta och när lammet blir större små nagelsaxar kan behövas.

Varningar

 • Lammet kommer att behöva vård hela tiden så om du lämnar du skulle se lammet tas om hand med någon som vet vad de gör.

Saker du behöver

 • Flaskor, plast eller glas, lämplig för utfodring
 • Rubber spenarna / nipplar
 • Ewe mjölkersättning
 • Varm och bekväm plats för lamm för att sova