Wki

Hur att stänga av vattentillförseln till en toalett

Vid fastställande av någonting i cistern / tank din toalett, kan det vara verkligt problem om antingen avstängningsventilen inte fungerar, eller om det finns någon avstängningsventil alls. Följande viljan detalj hur man tömma din toalett tank utan att stänga av vattnet till hela hemmet.

Steg

Hur att stänga av vattentillförseln till en toalett. Leta efter en kran / kran på röret som leder till din toalett cistern / tank.
Hur att stänga av vattentillförseln till en toalett. Leta efter en kran / kran på röret som leder till din toalett cistern / tank.
 1. 1
  Leta efter en kran / kran på röret som leder till din toalett cistern / tank.
  Om du hittar en ventil, först inspektera tillståndet i vattenförsörjning ventil som tillåter vatten att fylla toalettanken (visas med en röd pil i bild). Detta är vanligtvis en 90 graders vinkel ventil. Övertid grund av minimal användning, kan denna ventil bli mycket hård och spröd. Att tvinga den stängd, och sedan helt öppna igen kan orsaka gråt, läckor, och brott. Försiktigt försöka vrida handtaget medurs (utan over-tvingar) att stänga av vattnet till toaletten.
  Om du lyckats vänt den utan problem, kan du hoppa över resten av stegen och fortsätt med din reparation jobb.
 2. 2
  Om du har ett äldre system (pre-1970) din toalett inte kan ha en avstängningsventil. Ta av locket från tanken, och hitta flottören (1). Det kommer att vara en liten behållare av luft, utformad för att flyta ovanpå vattnet i tanken. När det flyter till en viss höjd, stannar ventilen att släppa in vatten i tanken, när du spolar i toaletten, sjunker flottören med vattennivån och öppnar vattenkranen. Detta gör att toaletten att fylla, stoppa när flottören når rätt höjd igen. För att förhindra att vatten påfyllning av tanken, måste du säkra flottören att hindra ventilen från att öppnas efter en flush.
 3. 3
  Försök glider en smal längd av trä under lyftarmen / float spaken (3) och delade styrelsen över tanken (framifrån och bakåt) för att hålla spaken uppåt. Om sidorna av tanken är för höga för att göra detta, då grenslar skivan ovanför flottören spaken, och linda en längd av styv tråd runt både flottörarmen och bordet för att hålla flottören i helt upprätt läge.
 4. 4
  Spola toaletten för att tömma den. Tanken bör tömmas, medan trä / tråd band håller lyftarmen upp hindra ventilen från påfyllning av tanken.
 5. 5
  Efter slutförandet av din reparationsarbeten, helt enkelt ta bort kortet och eller band så att flottören att fylla tanken.

Tips

 • Att försöka justera en äldre ventil, skulle det vara lämpligt att först linda ventilen i tyg och grepp det ordentligt med en kraftig rörtång, för att hindra ventilen från att vrida vattenledningarna samtidigt tvinga kranen in eller ut. Att försöka tvinga en äldre ventil öppen eller stängd, kan lätt avsätta beslag av de anslutande vattenledningarna, vilket orsakar läckage.
 • Om vattentillförselventilorgan under tanken är allt knaprig eller det finns en hel del rost, bör du inte stänga ventilen om du inte är beredd att byta ut ventilen. En gammal matarledningen avstängning kommer ofta läcka om den inte har använts i många år.
 • Om reparation krävs inuti tanken, kan det vara en bra tid att överväga även byta tillförselventilen.

Varningar

 • Försiktigt inspektera tillståndet i vattenförsörjning ventil som tillåter vatten att fylla toalettanken (visas med en röd pil i bild). Detta är vanligtvis en 90 graders vinkel ventil. Övertid grund av minimal användning, kan denna ventil bli mycket hård och spröd. Att tvinga den stängd, och sedan helt öppna igen kan orsaka gråt, läckor, och brott.
 • Denna metod kommer endast hjälp med mindre reparationer inne i tanken. Någon större VVS bör genomföras med vattenförsörjningen helt avstängd.
 • Ett annat vanligt problem med att justera denna ventil är buller. Ett äldre ventil kan skrika, skramla och vibrera som tryckvattenreaktorer rör sig genom ett felaktigt sittande ventil med slitna delar. Detta kan ske varje gång du spolar.

Saker du behöver

 • En längd av trä, 14 till 18 inches
 • En längd av styv tråd eller klädhängare