Wki

Hur att rengöra betonggolv

En slitstark och mångsidigt material, förblir betongen en standard i exteriör golv och är ett populärt alternativ till traditionella invändiga golv. Betong kan vara släta och slätt, eller det kan stämplas med unik design, färgas för att matcha alla inredning och gammaldags att passa specifika krav på utrymme. Korrekt underhåll är viktigt att hålla betongen rengöra och förbättra dess livslängd oavsett vilka typer av betonggolv du har i ditt hem eller företag. Denna artikel kommer att förklara vilka verktyg du behöver för att rengöra inre och yttre betonggolv och rätt metoder att använda för att uppnå optimala resultat.

Steg

Hur att rengöra betonggolv. Bestäm vilka typer av verktyg och rengöringsmedel du måste rengöra din specifika stil av betonggolv.
Hur att rengöra betonggolv. Bestäm vilka typer av verktyg och rengöringsmedel du måste rengöra din specifika stil av betonggolv.

Formulera en strategi

 1. 1
  Bestäm vilka typer av verktyg och rengöringsmedel du måste rengöra din specifika stil av betonggolv.
 2. 2
  Behåll din typ av betonggolv för att förlänga livslängden på din specifika typ av golv.

Rengör invändiga betonggolv

 1. 1
  Torrmopp färgade eller stämplade inre betonggolv för att avlägsna damm och annat skräp.
  • En mjuk bomull mopp huvud är bäst att rengöra betonggolv för att undvika repor.
 2. 2
  Applicera en fuktig mopp tillsammans med ett milt rengöringsmedel för att en liten del av din inredning betonggolv och flytta din mopp och tillbaka för att ta bort smuts. Använd en ren handduk att torka varje avsnitt av nyligen tvättad betong innan du går vidare till nästa del av golv.
  • Milt rengöringsmedel eller neutralt rengöringsmedel erbjuder optimala tvättresultat.
  • Tvätta och torka betonggolvet i sektioner för att säkerställa att ingen del av golv förblir våt under en längre period. Betonggolv - speciellt färgade betong - kan missfärgas om fukt inte avlägsnas omedelbart.
  • Använd en handduk för att undvika repor som kan orsakas av syntetiska fibrer i blandad fiber handdukar.

Rengör utsidan betonggolv

 1. 1
  Skjut en syntetisk borst kvast upp och ner ditt yttre betongytan för att ta bort stora bitar av skräp och yta damm.
 2. 2
  Använd din trädgårdsslang för att ta bort smuts från ditt yttre betong.
  • Trycket genereras av en genomsnittlig trädgårdsslang räcker att ta bort grundläggande nedsmutsning.
 3. 3
  Seal ditt yttre betong golv var 1-till-3 år för att skydda betongen från omgivningen och slit-och-tår från tung trafik.

Ta bort fläckar från betonggolv

 1. 1
  Applicera torrt tvättmedel till en fläck på invändiga betonggolv och låt det sitta i 10 minuter. Skrubba fläcken med varmt vatten och en nylon-pensel skurborste. Upprepa proceduren tills fläcken är inte längre synlig.
 2. 2
  Behandla yttre konkreta fläckar med utspädd blekmedel. Häll det utspädda blekmedel på fläcken och låt det sitta i flera minuter. Använd varmt vatten och en skurborste gjord med nylon borst att skrubba det färgade området. Replikera denna metod tills fläcken försvinner.
  • Du kan använda en makt bricka för att ta bort svåra fläckar från yttre betong. Se till att du använder rätt munstycke för att undvika skador på betong.

Tips

 • Vax interiör betonggolv var 3 år för att skydda lacken och att bibehålla skönheten i ditt golv.

Varningar

 • Hårda syra-baserade kemikalier kan skada ytan och färgen på din betonggolv. Använd milt rengöringsmedel för att undvika permanenta skador på ytan av din betong.

Källor