Wki

Hur man identifierar en termit angrepp

Termite angrepp kan orsaka stora skador på byggnader och möbler. Mest termit angrepp är väl etablerade innan yttre tecken blir synliga, men att bli bekant med termit angrepp tecken kan hjälpa dig att identifiera ett angrepp och få snabb behandling.

Steg

Hur man identifierar en termit angrepp. Klocka för winged termiter svärmer från insidan av en byggnad, vilket indikerar en termit angrepp.
Hur man identifierar en termit angrepp. Klocka för winged termiter svärmer från insidan av en byggnad, vilket indikerar en termit angrepp.
 1. 1
  Klocka för winged termiter svärmer från insidan av en byggnad, vilket indikerar en termit angrepp.
 2. 2
  Placera en bevingad termiter i en ampull eller liten burk med tvättsprit. Om du inte har dessa varor tillgängliga, ösa termiter i en liten, plastpåse. Ta provet med en skadedjursbekämpare eller en regering eller universitet förlängning kontor som kan identifiera huruvida du hittat en termit.
 3. 3
  Leta efter smuts rör under jord i stiftelse eller ytterväggar. Underjordiska termiter bygga lera rör för att förse sig med en trygg miljö samtidigt som reser från sina underjordiska kolonier till deras mat källor. De kan också hittas i stöd bryggor och golvbjälkar för rör. Dirt rören är bruna och allmänt diametern på en penna, även om vissa kan vara större.
 4. 4
  Skär upp smuts rör du hittar. Leta efter termiter. Generellt hittar arbetaren, som har små, vitaktiga genomskinliga kroppar. Om du inte ser termiter, kan de ha övergivit just röret och du kan fortfarande ha ett angrepp.
 5. 5
  Ta del av alla skadade trä. Sprickor i faner eller labyrint som tunnling kan indikera en Drywood angrepp termit trä. Underjordiska termiter ihåliga ut virke längs fibrerna och hittar torkad lera eller jord inuti.
 6. 6
  Kolla efter sjunkna eller veckade tapeter. Ibland depressioner uppstår på grund av termiter gräva nedanför väggbeklädnad.
 7. 7
  Sök efter små hål på gips eller väggar gips. Hål orsakade av termit angrepp har smuts runt kanterna.
 8. 8
  Inspektera alla områden som tycks ha vattenskador. Termite skada kan vara liknande i utseende och svullna golv eller tak och knäckning styrelser eller fönsterbrädor. Termit angrepp kan också ge en mögel doft.
 9. 9
  Leta efter avföring pellets. Drywood termiter, som vanligtvis lever i väggar eller möbler, bilda kolonier i trä. De skapar hål för att tvinga ut sitt avfall och lämnar högar av avföring pellets nära hålen. Kontrollera möbler eller väggar för små hål. Hålen kommer vanligtvis bli missfärgad och tätas från insidan. Se om det finns små högar av avföring pellets nära hålen. Drywood termit fekal pellets är oftast torra, släta och pudrig ser och kan vara många olika färger.
 10. 10
  Sopa upp avföring pellets och kassera dem. Kontrollera platsen dagligen för att se om mer fekal pellets visas. Om inte, kan termiter har dött ut eller gått vidare till en ny koloni.
 11. 11
  Tryck trämöbler för att se om någon fekal pellets falla ur små hål. Om du ser små hål, eller labyrintliknande tunnling i möbler, trägolv och väggar, knacka kraftigt att se om några avföring pellets falla ut ur hålen. Många antika eller äldre möbler kommer att ha hål eller tunnel, men inte vara närvarande infekterad, men avföring pellets är ett tecken på en pågående angrepp.

Tips

 • Typiska svärmande tider är vår och höst, eller efter den första regn i områden som har en distinkt torr säsong.

Varningar

 • Kontakta en professionell skadedjursbekämpare om du misstänker en termit angrepp. De flesta gör-det-själv-kit kommer inte att eliminera en termit angrepp, och de flesta människor kommer inte att veta var de ska leta eller att kunna få till de områden termiter har angripna - eller har de nödvändiga behandlingar för att döda dem.

Saker du behöver

 • Vial eller liten burk
 • Tvättsprit
 • Plastpåse