Wki

Hur man flyttar ett kylskåp

Om du är i färd med att flytta till ett nytt hus, är en av de saker som du skulle behöva överväga flyttning av tunga apparater, en av dessa är kylskåpet. Flytta kylskåpet är inte precis en lätt uppgift, och måste göras noggrant med hjälp av andra. Vet stegen i att flytta ditt kylskåp säkert att säkerställa en bekymmersfri flyttprocessen.

Steg

Hur man flyttar ett kylskåp. Töm kylskåpet på allt innehåll.
Hur man flyttar ett kylskåp. Töm kylskåpet på allt innehåll.
 1. 1
  Töm kylskåpet på allt innehåll. Om det finns färskvaror i kylskåpet, kan det vara bäst att ge bort dem. Se till att både din kyl och frys är fria från föremål, mat eller på annat sätt, innan du flyttar. Ta bort föremål som placeras utanför ditt kylskåp samt, såsom magneter.
 2. 2
  Ta bort hyllor, fack och andra lösa eller rörliga objekt i kylskåpet. Du kan även välja att säkra dem på plats med tejp i stället för att ta bort, men det rekommenderas att ta bort dem helt och packa dem separat. Slå in hyllorna i handdukar för skydd, därefter märka och stapla dem noga.
 3. 3
  Koppla ur kylskåpet. Stäng av strömförsörjningen och linda dess nätkabel ordentligt för att se till att det hålls på plats när du flyttar. Om kylskåpet har en ismaskin, koppla detta från vattenkällan liksom.
 4. 4
  Tina både kylskåpet och frysen. Detta skulle normalt ta 6 till 8 timmar att slutföra, så se till att du har gott om tid innan flytten. Det är bäst att göra detta kvällen innan flytten så det skulle finnas tillräckligt med tid att tina över natten, och du kan torka insidan av kylskåpet på morgonen.
 5. 5
  Fäst kylskåpet och dörrarna frys tätt stängs med starka rep eller bungee rep. Om ditt kylskåp har en dubbel-dörr, knyta dörrhandtag tillsammans också. Var noga med att inte binda kylskåpet för hårt, eller dörrar kan dras ur läge. Det rekommenderas inte att använda tejp för att säkra dörren, eftersom det kan antingen skada ytskiktet på kylskåpet eller lämna rester.
  • Om flytten är planerad att ta längre tid än en dag, är det rekommenderat att hålla dörrarna på glänt för att möjliggöra luftflöde och förhindra mögel från att växa inuti kylskåpet.
 6. 6
  Använd rätt utrustning för att flytta ditt kylskåp. En av de bästa delar av utrustning att använda skulle vara ett kylskåp dolly, som kan hantera vikten av kylskåpet, och vara lätt vid förflyttning, särskilt om kylskåpet behöver transporteras ned för trappor.
 7. 7
  Anlita hjälp av minst två andra arbetsföra individer att flytta kylskåpet. Skjut kylskåpet från väggen, lyft den och placera den på dolly långsamt. För att säkra den vidare, knyta kylskåpet till dolly med användning av rörliga remmar. Se till att du minimera luta vid lyft och placering av kylskåpet på dolly. Det säkraste sättet att flytta ett kylskåp är att behålla sitt upprätta läge, så att oljan inte kommer att sippra in kylrören.
  • Flytta inte kylskåpet på sidan eller baksidan. Oljan i kompressorn kan strömma in i kylrören. När kylskåpet återgår till en upprätt position, får oljan inte helt rinna från kylrören, och kylskåpet kommer inte svalna ordentligt. Om det är oundvikligt att lägga kylskåpet på sin sida, se till att göra det i en vinkel. Placera en låda under den övre delen av kylskåpet för att göra detta.
 8. 8
  Att flytta kylskåpet ner en trappa, flytta ner ett steg i taget. Har två personer framför vagnen och en annan på baksidan, som håller i handtagen. Lätta dolly och kylskåpet ned långsamt. Ha extra personer hjälp i utförandet av vikt om det behövs.
 9. 9
  Att flytta kylskåpet till en lastbil, dra upp en lastbil ramp. Använd extra stöd för detta steg, som är nödvändigt.
 10. 10
  Ställ kylskåpet upprätt, när den har gått in i sin nya utrymme. Låt det sitta i minst 3 timmar innan du ansluter den i. Detta gör det möjligt för oljan och vätskan rinner tillbaka till sin kompressor och skulle förhindra skador på apparaten. Det skulle ta ca 3 dagar för kylskåpet att återgå till sitt ideal kylning temperatur och vara användbar.

Tips

 • Läs bruksanvisningen till ditt kylskåp innan du flyttar. Det kommer att ge dig ytterligare instruktioner eller tips säkerhet du bör ta del av under flytten.
 • Om du inte är väldigt säker på att flytta ditt kylskåp själv, är det alltid en bra idé att anlita hjälp av professionella movers.

Varningar

 • Försök aldrig att flytta ett kylskåp själv, som den massiva vikten av apparaten kan orsaka allvarliga skador om den faller på dig. Se till att du har gott om stöd från minst två personer starka nog att flytta kylskåpet runt, speciellt om du behöver flytta den upp eller ner för en trappa.