Wki

Hur du ställa in din kylskåpstemperatur

När du ställer in din kylskåpstemperatur till rätt inställning, håller du din matvaror förstörs när du gör ditt kylskåp mer energieffektiva. Följ stegen i den här artikeln för att se din kylskåpstemperatur och återställa det korrekt.

Steg

Hur du ställa in din kylskåpstemperatur. Köp en apparat termometer avsedd för kyl-och frysskåp.
Hur du ställa in din kylskåpstemperatur. Köp en apparat termometer avsedd för kyl-och frysskåp.

Kontrollera din nuvarande kylskåpstemperatur

 1. 1
  Köp en apparat termometer avsedd för kyl-och frysskåp.
 2. 2
  Placera termometern i ett glas vatten och sätta glaset på kylskåpets mellersta hyllan.
 3. 3
  Kontrollera temperaturen på apparatens termometern efter 5 till 8 timmar. Temperaturen bör registrera mellan 38 F och 40 F (2 C till 4 C) för säker förvaring av livsmedel.
 4. 4
  Justera temperaturen med ratten temperaturreglering eller switch inuti ditt kylskåp. Gör små, successiva justeringar av temperaturen snarare än att göra stora förändringar. Om du inte kan hitta på ratten, så konsultera din instruktionsbok.
 5. 5
  Kontrollera temperaturen igen efter 5 till 8 timmar. Gör ytterligare anpassningar som krävs för att kylskåpet temperaturen i rätt intervall.

Återställ temperaturen i ett kylskåp med en ratt

 1. 1
  Hitta ratten. En ratten kommer vanligtvis förinställt med pilen pekade mot mitten. Till höger kan du se ett ord som säger "kallare" medan till vänster kan du se ett ord som säger "varmare."
 2. 2
  Titta till höger och vänster om ratten. Bredvid "kallare" eller "varmare" du kan se en serie tal. Ringa 1 nummer i "kallare" riktningen kommer att släppa ditt kylskåp temp något lägre, medan uppringning 1 nummer i "varmare" riktning kommer att ringa ditt kylskåp temp något högre.
 3. 3
  Flytta ett nummer i antingen "varmare" eller "kallare" riktning i enlighet med den temperatur som du mätte. Kontrollera din temperatur igen efter 5 till 8 timmar för att se om återställningen haft någon effekt. Om du inte ser tillräckligt av en förändring, vrid ratten till nästa nummer.
 4. 4
  Fortsätt att vrida på ratten och mäta tills du har den perfekta temperaturen i ditt kylskåp.
 5. 5
  Markera en linje på temperatur-ratten för att ange dess idealisk miljö. Om ratten stötte ur position, då kommer du att veta exakt var att flytta den.

Ställ in temperaturen i kylskåpet med hjälp av en glidmekanism

 1. 1
  Hitta skjutreglaget i ditt kylskåp. Du kan se en sifferserie längs toppen eller botten av skjutreglaget. "1" är oftast den kallaste tillgängliga inställningen, medan det högsta numret är den varmaste tillgängliga inställningen.
 2. 2
  Flytta omkopplaren 1 siffran till vänster om du behöver svalka ditt kylskåp. Eller flytta omkopplaren 1 till höger om ditt kylskåp temperaturen är för kallt.
 3. 3
  Mät temperaturen efter 5 till 8 timmar. Om temperaturen är där du vill att det ska vara, då bilden är rätt placerad. Om temperaturen är fortfarande avstängd, flytta ratten ytterligare ett snäpp till vänster eller höger tills du har en god intern temperatur för ditt kylskåp.
 4. 4
  Märk den ideala placeringen av omkopplaren på väggen av kylskåpet med hjälp av en permanent markör. Du kommer alltid att veta var att återställa omkopplaren om det blir stötte ur position.

Ställ in temperaturen i ditt kylskåp med digital knappsats

 1. 1
  Hitta den digital temperaturvisning i ditt kylskåp. Den digital avläsning är oftast placerad på toppen av kylskåpet öppning strax under frysen.
 2. 2
  Använd piltangenterna för att justera temperaturinställningen tills den är satt mellan 38 F och 40 F (2 C till 4 C). Om du har knappsats, skriv sedan in lämplig temperatur.
 3. 3
  Kontrollera temp använder apparaten termometern efter 5 till 8 timmar har gått att se till att den är i lämpligt område.

Tips

 • Återställ din kylskåpstemperatur som årstiderna växlar. Vanligtvis behöver temperaturen ratten att stängas under sommarmånaderna och vände upp under vintermånaderna.
 • Håll ditt kylskåp dörrar stängda medan du mäter temperaturen att säkerställa den mest korrekta behandlingen.
 • Om justeringarna inte ändrar den faktiska temperaturen i ditt kylskåp, så ska du prata med en apparat reparatör, till tillverkaren eller till affären där du köpte apparaten. Om ingen lösning kan hittas, så du kan behöva överväga att köpa en annan kylskåp.

Varningar

 • Även om ditt kylskåp har en digital temperatur display, bör du kontrollera fortfarande sin riktighet med en separat apparat termometer en eller två gånger per år.

Saker du behöver

 • Appliance termometer
 • Glas vatten