Wki

Hur att rengöra bambu golv

Bambu golv är kända för sin hållbarhet. Även om de inte sätta upp en kamp under stor stress, ta väl hand om bambu golv kommer att tillåta dem att se bra ut ännu längre. Hur att rengöra bambu golv tar väldigt lite underhåll och några förtänksamhet i förebyggande vård.

Steg

Hur att rengöra bambu golv. Ta bort smuts och damm.
Hur att rengöra bambu golv. Ta bort smuts och damm.
 1. 1
  Ta bort smuts och damm. Smuts på golvet tar bort glans. Använd en fin fiber borste eller mopp för att avlägsna lös smuts från golvet. Håll golvet torrt att avvärja områden för damm för att samla in. Ständig trafik på en smutsig golv fungerar som grus på sandpapper och kan sätta små repor i golv finish.
 2. 2
  Torka golvet. En vinäger-vatten-blandning vid ett förhållande 1:4 är ett bra rengöringsmedel för ditt golv. Du får även använda renare trägolv. Använd en svamp mopp. Låt inte moppen blir för blöt. Torka golvet med en handduk omedelbart. Du kan skada träet om för mycket vatten sitter på golvet.
 3. 3
  Använd en trasa för att städa upp spill. Fyll en sprayflaska med ättika lösning, och spraya området innan du torkar upp det eller så kan du mycket lätt fukta trasan. Kom ihåg att torka området med en handduk omedelbart.
 4. 4
  Putsa bort eventuella ränder. Torkning golvet med en handduk hjälper att polera golvet och ta bort eventuella märken kvar från fuktskador i mopp eller trasa. Se till att inte använda en oljebaserad renare, vilket kommer att lämna ditt golv grumlig och strimmiga.
 5. 5
  Undvik att repa golvet. Se till att du lyfter föremål och sätta ner dem. Sätt filt eller underlägg under möbler för att hålla bitarna från att repa golvet när de skiftar. Håll husdjur "naglar klippta. Dammsugare med en visp bar bör inte användas för att rengöra golvet.
 6. 6
  Var uppmärksam på skor bärs på bambu golv. Sko märken kan lämna smuts och skav på träet. Var försiktig med klackar. Placera mattor eller löpare ner i högtrafikerade områden för att skydda golvet från nedsmutsning, repor och skav. Också placera mattor eller mattor vid varje dörröppning för att skära ner på några av smutsen kommer in i rummet. Var noga med att rengöra eller skaka ut mattorna regelbundet.
 7. 7
  Ta hand om fläckar snabbt och korrekt. Använd endast en fuktig trasa och lämpligt rengöringsmedel på golvet. Skrubbning eller gnugga golvet aggressivt kommer att skada finish och trä. Fläckar som sätts i kommer att behöva kratsade ut och avslut appliceras på nytt.
 8. 8
  Vidta åtgärder för att förhindra missfärgning av din bambu golv. Häng gardiner eller persienner över fönstren för att hålla långvarig exponering från solen bleknar din bambu golv. Fönster färgton kan även appliceras på fönster för att begränsa solens UV-strålar och skydda bambu golv.
 9. 9
  Buff träet med en buff slipmaskin om golvet blir slö att återställa sin lyster. Vaxa inte bambu eller använd oljerenare. Mer information om bambu golvvård och rekonditionering kan erhållas från tillverkaren av golvet.