Wki

Hur att plantera sockerrör

Sockerrör växer från en stam, i ett högt upprätt växt som liknar vass som växer på stranden av en flod. Till skillnad från de flesta stammar som planteras upprätt, har ett sockerrör stam ska fårad och placeras på sin sida för att det ska växa. Sockerrör är en mycket mångsidig växt som tjänar många funktioner. Massan från sockerrör återvinns och används för att göra papp och andra former av socker styrelse som kan användas som tak etc. Nyligen sockerrör har också använts för att tillverka Bio bränsle, vilket fungerar som en ersättning för oljebaserade bränslen och relaterade produkter.

Massan av sockerrör kan också lämnas åt sidan i solen för att producera ett gödningsmedel som är näringsrik mat för andra växter och blommor. Efter några månader massan kommer att bli svart att bilda ett fint pulver. Det är denna svarta gödsel som används för att ge näring till andra växter och blommor. Som en extra bonus, det finns ingen obehaglig lukt.

Steg

Hur att plantera sockerrör. Välj friska växter sockerrör.
Hur att plantera sockerrör. Välj friska växter sockerrör.
 1. 1
  Välj friska växter sockerrör. Den tjockare, desto bättre. Sockerrör som har bränts kommer också att vara lämplig för plantering. Ta bort blommorna med en vass kniv eller skära.
 2. 2
  Hugga av övre bladen och split sockerrör stjälkar i fot långa bitar. Längre bitar kommer också vara lämpliga.
 3. 3
  Gräv en fåra ca 6 inches djupt. Detta kan göras med hjälp av en spade eller hacka. Storskaliga socker jordbrukarna helst ha mer sofistikerad utrustning för att gräva dessa fåror.
 4. 4
  Pre vatten fåran, med hjälp av en slang eller genom bevattning. Detta kommer inte att vara nödvändigt om du planterar stora kvadrat miles eller hektar sockerrör.
 5. 5
  Placera stjälkar horisontellt i fåran och täck med jord. Inte växt härstammar upprätt. De kommer inte att växa.
 6. 6
  Vänta och se för sockerrör växter att växa. Skotten kommer att börja växa från noderna i stammen, bryter genom marken för att bilda enskilda stjälkar sockerrör.
 7. 7
  Växter tar ca 4 - 6 månader för att mogna, eller vara redo för konsumtion. Detta är ett lågt underhåll gröda som inte kräver någon extra arbetskraft som växterna kommer att växa utan ansträngning även under svåra väderförhållanden.
  • Organiska gödningsmedel och andra vegetabiliska livsmedel kan också användas för att förbättra kvaliteten på växter. (Tillval)

Tips

 • Se INLEDNING för annan användning av överblivna sockerrör massa.
 • Sockerrör juice gör för en uppfriskande drink och kan serveras varm eller kyld.
 • Färsk sockerrör kan även pulvriseras eller liquidized så att saften kan extraheras.

Varningar

 • Bladen av växter sockerrör kan skrapa eller skada din hud. Använd alltid handskar eller andra sidan skydd när du tar bort blad och blommor från anläggningen.