Wki

Hur tar man bort en skråma från en rostfri kylskåpsdörr

Rostfria kylskåp innehåller krom grundämne. Eftersom krom reagerar med syre och bildar ett skyddande ytskikt, är din rostfria kylskåp förmåga att motstå fläckar från rost. Men bara för att det är resistent mot korrosion inte betyda att det kan övervinna bucklor eller repor. Djupa repor i rostfritt stål normalt inte kunna avlägsnas utan hjälp av en kvalificerad yrkesman. Små ytliga repor kan förebyggas med rätt underhåll och rengöring, men vara noga med hur du rengör kylskåpsdörren, eftersom många gånger repor kan göras genom överdriven rengöring eller genom att använda en hård renare. Om du har en ytlig repa på rostfritt stål, kan följande metoder bidra till att lindra utseendet på scratch.

Steg

Hur tar man bort en skråma från en rostfri kylskåpsdörr. Använd olja för att mätta scratch.
Hur tar man bort en skråma från en rostfri kylskåpsdörr. Använd olja för att mätta scratch.
 1. 1
  Använd olja för att mätta scratch.
  • Placera en liten mängd babyolja på ytan av en ren trasa. Torka försiktigt trasan över scratch, flyttar med korn av stålytan. Torka försiktigt oljan bort med en pappershandduk. Olja verkar för att "fylla" den smala, slipade ytan av scratch, skapa en minskad utseende.
  • Applicera WD-40. Placera en liten mängd av WD-40 på en torr pappershandduk. Torka försiktigt scratch.
 2. 2
  Applicera en polerande medel till scratch. Försiktigt gnida en torr pad disk skur över scratch, gå med säden i rostfritt stål. Använd endast nylonbaserade SKURSVAMPAR. Använd inte för mycket tryck, och bara polera längs området för repan. Torka av området med en torr trasa.
 3. 3
  Använd en rostfri kit repor. Dessa kit finns i de flesta byggvaruhus eller försäljningsställen apparaten. Följ anvisningarna enligt förpackningen. Avlägsnandet instruktionerna kommer att bestämmas av graden av din scratch. Reparationssatser brukar komma med olika färgade kuddar, ange användningsområden för olika nivåer av repor. Kit innehåller också ett smörjmedel med en yta oxidant, som ska användas efter polering. Arbeta med säden i kylskåpet när putsning och polering.

Tips

 • Använd inte en stål pad Ulltvätt på rostfritt stål. Stålull lämnar partiklar, som när den utsätts för luft kommer att skapa utseendet av rost, speciellt när det är vått.
 • Skur för att avlägsna ytliga repor måste göras försiktigt och längs fibrerna. Att gå mot strömmen av rostfritt stål kommer att skapa linjer längs satin finish på stålet.

Varningar

 • Använd WD-40 sparsamt, och inte i närheten av barn. Om smörjmedlet inte tvättas bort, kan den vara kvar på ytan av rostfritt stål och vara skadligt om misstag intas.

Saker du behöver

 • Babyolja
 • Ren trasa
 • Pappershandduk
 • Nylon-baserade skursvamp
 • Kommersiell repor kit